fredag 9 juni 2023

Tagit in Viaplay+Heba. Köpt och sålt för 0.87 MKR idag

Då var det åter Fredag och nya möjligheter. Som jag skrev tidigare var det svårt att göra aktieaffärer när Avanzas tjänst låg nere tidigare idag. Efter en lång väntan så fungerade allt tack och lov igen. Det gjorde att jag hann med några affärer idag och dagens transaktioner ser ni här nedan:


Som ni ser har jag till en början vart in och handlat i Viaplay aktien igen. Aktien har nu kommit ner så pass mycket att jag idag valde att inte sälja av mitt hela innehav. Istället har jag sparat 200 aktier och dessa får ligga kvar tillsvidare. Investeringen här är liten i förhållande till portföljen men jag ser denna investering som en krydda till portföljen. Det ska bli spännande att fortsätta följa bolaget och jag önskar Viaplay all lycka framöver. 

Förutom det har jag idag vart in och handlat i Heba aktien. Jag har haft detta fastighetsbolag på bevakning men tyckt att priset vart lite högt tidigare. Idag slog jag till och köpte 5000 aktier men sålde lite senare av 4800 av dessa. Jag hade hoppats på en uppstuds i aktien under dagen men köpsuget uteblev iallafall i det korta perspektivet. Om vi ser på Heba i jämförelse med de andra fastighetsbolag jag vart in i nyligen(Fabege, Hufvudstaden,Wallenstam,Castellum) så har samtliga uppvärderats den senaste tiden men Heba aktien har istället gått i helt motsatt håll och handlas nu lägre i pris. Heba har en större exponering mot hyresfastigheter och här har man inte kunnat kompensera kostnadsökningar med stigande hyror i det korta perspektivet. Men ser vi på Hebas fastighetsbestånd så bedömmer jag det som bra fastigheter i bra lägen. Här om dagen såldes en fastighet av till nästan bokfört värde. Heba handlas just nu till en substansrabatt på drygt 52 % och det tycker jag är en bra substansrabatt. Frågan är givetvis om eller när vi kan se lägre räntor. För med allt högre räntor som ska omfinansieras äter räntekostnader upp lönsamheten för Heba. Dock är Heba ett av de fastighetsbolag med lite lägre belåning men i värsta fall kan vi se en nyemission här. Men min tro är att Heba slipper det och istället lyckas sälja iväg någon mer fastighet framöver. Likviditeten i aktien är dock ganska dålig och därför passar inte aktien så bra att köra kortsiktig handel med. Men i övrigt tycker jag Heba är ett fint och välskött bolag och just nu behåller jag 200 aktier för att få en liten exponering mot bolaget. Jag är medveten om en risk för nyemission men min tro är givetvis mer positiv än så och på lång sikt är min tro att Heba precis som många andra fastighetsbolag kan värderas upp igen. 

Till sist valde jag att öka på lite mer i Skistar. Jag hade inte tänkt så från början men det lockade med lite kortsiktig handel och jag tycker inte aktien är farligt dyr idag. Historiskt har Skistar presterat bra och jag tror vi kommer få se bra resultat även i framtiden. Jag kan med det sagt tänka mig gå in i aktien och handla lite mer om läget känns rätt och kanske öka lite till här. Annars är jag nöjd med de 600 aktier jag äger för stunden. 

Sist men inte minst blev det en ökning i Avanza Zero för 25000 kr. Kassan ligger nu på strax under 70 %.

Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen och som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig helg :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar