torsdag 22 juni 2023

Köpt och sålt för 0.5 MKR idag

Då var det åter Torsdag och nya möjligheter. Idag har det åter vart skakigt på börsen och när det gäller fastighetsrelaterat är SBB värst drabbat med en nedgång på nästan 16 % i skrivande stund. Förutom det har fastighetsaktier överlag vart svaga den senaste tiden. Men när det kommer till kriser överlag så dyker det även upp möjligheter när priset på aktierna pressas. De bolag som klarar av denna kris kommer tids nog stärkas och då kommer även aktierna uppvärderas med tiden. 

Idag har jag vart in i följande aktier och handlat:


Till en början av dagen steg flera fastighetsaktier ganska rejält och jag tog hem en vinst. Samtidigt gick Hufvudstaden åter svagt och jag har under dagen stärkt mitt ägande med ett inköp av ytterligare 1200 aktier. Lite senare gick flera av de innehav jag sålt åter ner i pris och jag nyttjade min kredit till viss del för att återköpa billigare. Dessa aktier uppvärderades åter en gång och jag sålde åter av Wallenstam, Fabege och Castellum med en liten vinst. Jag valde även att återköpa 100 aktier till i Skistar så nu har jag åter 200 aktier här likt tidigare. Efter dagens transaktioner ligger jag nu med en liten kredit. Tanken var att inte utnyttja den men nu blev det så. Tanken är att reglera den innan min framtida flytt. 

Förutom detta har drygt 90 000 kr investerats i Nordnets indexfond idag. 


Det var iallafall allt för idag. Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag :-) 

2 kommentarer:

  1. Hej Slimis,
    Skönt att se att du håller flaggan högt med din swingtrading!
    Jag har handlat in lite Axfood till portföljen, tror precis som du att den börjar bli köpvärd nu. Vad jag kan komma ihåg så har jag inte ägt dom tidigare, om så skulle vara fallet är det många år sedan. Har läst lite om problemen med deras nya automatiserade lager men tycker att efter intrimning och ev. förbättrande inköp så borde det vara av övergående karaktär. Tycker annars att dom borde ha ett attraktivt läge på konsumtionsmarknaden, tog därför en chansning och välkomnade dem till portföljen.
    Vad gäller fastighets marknaden så är jag fortfarande på perrongen och tittar på, har kanske lite för stor respekt för vad som tidigare hänt där. Väljer att vänta ytterligare ett tag innan jag ger mig in, även om Hufvudstaden och Castellum börjar se prismässigt intressanta ut. Sitter fortfarande kvar med torrt krut och handlar in något då och då som jag anser är prisvärt.
    Hur det går får den som lever se :-)

    Önskar dig och familjen en trevlig sommar!
    Mvh /Rille
    PS.
    Det var tur att ni inte åkte till Gröna Lund och testade berg-och-dalbanan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rille. Håller tummarna att Axfood blir bra på sikt. Känns ju betydligt bättre att köpa aktierna på nuvarande nivå i jämförelse med förra året. De leveransproblem som vart den senaste tiden borde som sagt bli bättre framöver. Sen har Axfood aktien var högt värderad de senaste åren. Men ligger nu en bra bit under 5 års genomsnitt. Minskade ner lite idag för Hufvudstaden. Men är läget rätt kan jag tänka mig öka igen och jag har fortsatt kvar 600 aktier här. Förövrigt har jag börjat jobba denna vecka och det känns bra. Blir semester om någon vecka. Verkligen tråkigt det som hände vid Gröna Lund. Nu vågar man sig inte dit.

      Önskar även dig med familj en trevlig sommar. Lycka till med sparandet.

      Mvh Slimis

      Radera