onsdag 21 juni 2023

Köpt aktier för 400 000 kr idag

 Då var det åter Onsdag och nya möjligheter. De senaste dagarna har vissa innehav jag har bevakning gått ner i pris. Idag valde jag därför att ta ut mina 750 000 kr från mitt sparkonto och av dessa har 400 tusen kronor investerats i följande aktier här under:


Då jag precis är i en flytt av bank fick det idag bli vissa inköp hos Avanza och resten hos Länsförsäkringar. Förutom det 340 000 kr på väg till Nordnet och dessa kommer investeras i deras Nordnet Indexfond Sverige ESG om inget annat intressant dyker upp. 

Kommentar gällande inköp av olika aktier:

Axfood: Sålde nyligen av 5000 aktier i bolaget för drygt 243 kronor per aktie. Aktien har nu tappat och jag har återköpt 500 aktier för runt 6000 kr billigare. På sikt hoppas jag att aktien kan vända upp och uppvärderas igen. 

Fabege: Köpte in 3000 aktier tidigare men sålde snabbt av med en fin vinst den dag när fastighetsaktier överlag steg rejält. Har nu återköpt 200 aktier för runt 1200 kr billigare än jag senast sålde för. På sikt tror jag att Fabege precis som övriga fastighetsmarknaden kan återhämta sig. Men jag är nöjd med en mindre exponering.

Wallenstam: 7400 aktier köptes tidigare in här men precis som i Fabege togs en fin vinst. Jag har nu återköpt 1000 aktier för runt 1400 kr billigare än jag senast sålde. Även om Wallenstam gjort några få misstag jag inte gillar de senaste åren tycker jag fastighetsbolaget är välskött och jag har en tro på uppvärdering här på sikt.

Skistar: Sålde nyligen av 200 aktier med en liten vinst. Försäljningen gjordes för att öka på i Hufvudstaden. Efter det har Skistar lämnat en rapport som var sämre än marknaden hade räknat med och det har gjort att jag idag kunnat återköpa 100 aktier för runt 1000 kr billigare än jag sist sålde för. Tanken var egentligen att återköpa 200 aktier men nu blev det bara 100 iallafall i det korta perspektivet.

Castellum: 2000 Castellum köptes in och såldes sedan med en snabb vinst. Idag har 150 aktier återköpts för runt 450 kr billigare och jag hoppas givetvis att Castellum med tiden kan bli ett mer framgångsrikt bolag igen. För stunden är utdelningen inställd och det är sunt tänkt när finansieringen är så pass dyr. Men Castellum har även fått ett tillskott på 10 miljarder i år och på sikt räknar jag med att bolaget börjar med utdelning igen. Jag tror dock det kan dröja ett tag innan det kommer igång igen.

Heba: Är min krydda bland fastighetsbolagen och idag återköptes 200 aktier för ungefär 400 kr billigare än jag senast sålde för. Heba äger fina fastigheter i fina lägen. Men just nu pressas de av de höga räntorna. Jag har dock förtroende för bolaget och hoppas slippa se en nyemission här. Men risk finns för det och det bör man vara medveten om. Aktien har dock pressats från drygt 80 kr ner till drygt 23 kr i skrivande stund så visst elände borde vara in prisat i dagens kurs. 

Hufvudstaden: Idag köptes ytterligare 1645 stycken aktier för 126.20 kr per styck. Jag tyckte Hufvudstaden var billig redan på drygt 130 kr men sen har den blivit billigare ändå. Hufvudstaden är inte lika hårt drabbat av stigande räntor som våra andra fastighetsbolag. Eftersom bolaget har en låg belåning på 20 % innebär det lägre finansieringsrisk. Samtidigt händer det mycket som är bra för Hufvudstaden just nu. Redan om några dagar kommer kontorshyresgäster flytta in i fastigheten Vildmannen 7. Denna fastighet har vart ur bruk en längre tid pga en tidigare brand. Framöver innebär det att kostnader för renoveringar går ner och hyresintäkter kommer öka. Jag tycker även det ser bra ut på kontorssidan samt för butikslokaler hos Hufvudstaden. Men för stunden dras alla fastighetsbolag ner mycket pga av oro för finansiering framöver. Hufvudstaden har dock sina lån säkrade via bank och därför kommer vi inte se samma problem med finansiering som i vissa andra fastighetsbolag. 

Efter dagens köp äger jag nu 27000 aktier i bolaget och håller därmed tummarna för en god kursutveckling på lite längre sikt. Släpper oron bland fastighetsbolagen någon gång räknar jag även med en uppvärdering av denna aktie. Men när det gäller fastighetsbolag överlag tror jag oron för sektorn är lite överdriven i det korta perspektivet. För den långsiktiga tror jag det kan vara en bra ide att investera redan idag. Det förutsäger givetvis att räntan inte stiger alldeles för mycket från dessa nivåer då vissa fastighetsbolag börjar få problem med detta redan idag. Men fortsätter inflationen hålla sig hög kommer även indexerade hyror stiga mer. Så min tro är att det ena tar ut det andra på sikt. 


Uppdatering: Lite senare under dagen fortsatte börsen ner. Jag köpte på mig 600 aktier till i Axfood för strax under 229 kr.

Min nuvarande portfölj kan ni iallafall se på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Onsdag :-)


2 kommentarer:

  1. Jag fyller nog också på i Hufvudstaden imorgon om kursen består på dessa nivåer. Brukar studsa upp till 135-140 här ifrån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Aktiegrubbel.

      Kommer ihåg att även du gillar Hufvudstaden :) Innan 2020 pendlade aktien ofta mellan 125-150 kr. Jag sålde iallafall 2 gånger runt 150 och köpte sedan tillbaka aktier när den kom ner mot 125-130 kr. Hufvudstaden är ingen raket men jag gillar bolaget och tycker det känns tryggt att äga över tid. Vi får hoppas på en uppvärdering på sikt.

      Tack för kommentar.

      Mvh Slimis

      Radera