fredag 17 december 2021

Minskat i H&M och ökat i Hufvudstaden

 Då var det åter Fredag och nya möjligheter. Idag är börsen ner men H&M går upp och stiger ganska rejält istället. Med det sagt har jag åter valt att sälja av i H&M aktier idag och istället stärkt mitt ägande i Hufvudstaden. H&M aktien har den senaste veckan pendlat rejält i pris och jag har lyckats ganska bra med den senaste tidens kortsiktiga handel. Idag har jag åter släppt i stort sett alla mina H&M aktier. Jag äger fortsatt 200 stycker aktier i bolaget samt mitt innehav genom fonden Avanza Zero. 

I skrivande stund har H&M fortsatt upp och för stunden ser jag ingen möjlighet att köpa tillbaka aktier billigare. Kanske blir det tillfälle att ta in aktien i portföljen igen annars hoppas jag att H&M lyckas nu framöver då jag i grunden är positiv till bolaget på längre sikt. I det korta perspektivet vet man ju inte hur pandemin utvecklas.

Pengarna från min H&M försäljning går nästan oavkortat in i Hufvudstadens aktie och dagens transaktioner ser ni här nedan:


Hufvudstadens aktie har ett substansvärde på 189 kronor per aktie och handlas med en substansrabatt på nästan 31.5 % i skrivande stund. Innan Coronapandemin handlades Hufvudstaden till en substanspremie och var betydligt dyrare. Som jag skrivit tidigare tycker jag bolaget är billigt just nu. Får vi kontroll på denna pandemi är jag säker på att substansrabatten tids nog kommer minska igen och då kommer vi se ett högre aktiepris. 

Efter dagens transaktioner ligger belåningen på 0.1 % och det känns bra att åter vara så gott som skuldfri igen. 

Uppdatering: Lite senare under Fredagen säljer jag åter av 16650 aktier i Hufvudstaden. Priset denna gång var 130.47 Kr per styck. Efter denna transaktion ligger jag nu med en kassa på 52.6 %. Tanken är att fortsätta öka på i Avanza Zero framöver om inget annat intressant dyker upp.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Trevlig helg :-)

4 kommentarer:

 1. Off topic, satt nyss och läste om (miljonärsskatten) som damberg tydligen ska gå till val på att införa. Kan farbror staten se vad som finns på en kf eller finns där ett (kryphål)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag är osäker på hur mycket de kan se när de gäller våra förmögenheter. Är dock inte särskilt orolig för en högre skatt på vårt sparande. Blev ju rejäla protester när Magdalena Andersson ville höja skatten på ISK nyligen. Vi får väll se hur det blir tids nog.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hallå Slimis, med dina ständiga framgångar med detta tradeande är väl frågan snart. när säger du upp dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Lyckan kan vända fort så det finns inga garantier att den kortsiktiga handeln blir bra på lång sikt. Detta år har det gett lite överavkastning om vi jämför med Avanza Zero. I skrivande stund ligger min avkastning på 28.9 procent plus. Men det har krävts en hel del engagemang och för stunden tycker jag denna tid har vart värt att lägga ner. Jag har ju tjänat betydligt mer pengar på börsen detta år än mitt ordinarie arbete. Börsen plus 870 000 Kr. Mitt ordinarie jobb plus övertid har gett mig på sin höjd 350 000 Kr efter skatt. Men då har jag även riskerat mina pengar för denna goda avkastning. Jag brukar säga att jag säger upp mig så fort jag har råd. Men jag har ju 2 barn som snart är 5 och 8 år så det går åt lite mer pengar än om jag vore själv. En dröm vore ju att vara ekonomiskt fri till 40 årsdagen. Inte helt omöjligt då jag har nästan 2 år dit. Men det mesta beror ju på vilken levnadsstandard man vill ha. Om vi nöjer oss att bo kvar på 89m2 kommer ekonomiskt frihet nås snabbare. Vi har ju ingen skuld på detta boende så vi betalar endast 3785 Kr i månaden plus hushållsel. Men vi har även funderat på ett lite större boende och då drar kostnaderna iväg då husen kostar mellan 2-3.5 miljoner i det område vi bor.

   När funderar du själv på att säga upp dig och bli ekonomiskt fri? :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera