måndag 6 december 2021

Köpt och sålt aktier för 3 miljoner idag

 Då var det åter ny vecka och nya möjligheter. Idag valde jag att åter ta in Hufvudstaden i portföljen efter att aktiens pris kommit ner lite i pris. Men i slutet av dagen valde jag att åter sälja av igen. För stunden känns det som det är någon större säljare i aktien och då vill inte priset riktigt lyfta som jag vill. Det blev iallafall en liten vinst här idag och jag kanske återkommer i aktien. Förutom detta körde jag även lite kortsikig handel i H&M idag och valde till slut att minska mitt innehav med 1200 stycken aktier. Går H&M ner imorgon är det mycket möjligt att jag köper tillbaka dessa aktier. Men annars är planen att fortsätta öka på i Avanza Zero över tid. Detta för att få en avkastning mer i linje med index samt få en bättre riskspridning över tid. Tyvärr kan man bara köpa Avanza Zero för 25000 kr per dag och det blev just denna summa jag ökade på med i fonden idag. De andra transaktionerna i Avanza Zero är en flytt från ett aktie/fond konto till ISK.   

Dagens transasaktioner ser ni här under:


Förutom detta är mitt nyaste innehav Alibaba upp runt 7.5 % i skrivande stund efter att ha tappat drygt 60 % sedan toppen förra året.. Enligt pressmedelande så omorganiserar Alibaba och bildar två enheter. Detta för att förbättra konkurrenskraften i en period av ekonomisk försvagning och myndighetsingrepp i verkamheten. Jag hoppas denna omorganisation kan ge något bra på sikt och jag tycker Alibaba känns som en spännande krydda till portföljen. Synd att aktien var så dyr att köpa in med alla valutaväxlingsavgifter (0.25%). Kanske blir det billigare att handla aktier i utlandet i framtiden. Man kan ju hoppas på det iallafall. Efter dagens transaktioner ligger portföljens skuldsättning på under 4 %. 

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det sagt vill jag önska en trevlig vecka :-) 2 kommentarer:

 1. Vad hamna dit GAV på efter du fyllt på i Alibaba?

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej Unknown.

  Mitt inköpspris ligger på 1107.60 Kr per aktie i skrivande stund. Men det stämmer inte helt då jag för några dagar sedan gjorde en kortsiktig affär i aktien. Som det ser ut just nu ligger jag plus 1.29 % på min investering. Men då har jag tagit en förlust på ungefär 10 000 Kr som jag kvittar mot vinst på fondandelar. Jag tycker iallafall att jag kommit in i aktien till ett bra inköpspris och jag hoppas aktien kan ge en okej avkastning på lite längre sikt.

  Äger du själv Alibaba aktien?

  Mvh Slimis

  SvaraRadera