fredag 26 april 2024

Månadens inköp

 Då var det åter dags för lön och som vanligt sparas en liten slant på längre sikt. Denna månad har jag valt att fortsätta stärka mitt ägande i Hufvudstaden och dagens transaktion ser ni här under:


Förövrigt har det vart lugnt med aktivitet på börsen sedan min senaste kortsiktiga handel i just Hufvudstaden. Senaste tiden har det blivit en hel del oväntade utgifter och därför har sparandet fått stå tillbaka. Jag har även valt att låta bli att ha någon portföljbelåning sedan några månader tillbaka då jag nuförtiden väljer en lite lägre riskprofil än tidigare. Det minskar givetvis även möjligheterna på uppsidan men jag tycker helt enkelt att räntorna är för höga just nu för att ha en belåning på portföljen. På det har även min arbetsgivare valt att spara rejält med pengar på personalen och jag jobbar nu betydligt mindre än tidigare. Förra månaden blev det 135 timmar och denna månad drygt 120 timmar. Samtidigt saknas det folk hela tiden men ska det sparas så får personalen som ställer upp springa lite fortare igen för att hinna. Nej det har verkligen blivit sämre att jobba i vården på senare tid och det har gjort att jag nu sökt jobb i Norge istället och väntar svar därifrån. Går allt bra kommer jag resa dit i sommar och jobba 1,5-2 månader och det ser jag fram emot isåfall. Men jag har som sagt inte fått jobbet jag sökt så i annat fall blir jag kvar här i Sverige i sommar och jobbar. Även i Norge sparas det pengar i kommunerna och det verkar inte alls vara samma arbetsmarknad där som för 10 år sedan när jag var där sist och jobbade. Bemanningsföretag kostar mer pengar och därför försöker väll kommunerna lösa personalbehovet på annat sätt om det går. 

Efter dagens transaktion äger jag iallafall 28200 aktier i Hufvudstaden och hoppas givetvis på bättre tider tids nog för fastighetsbranschen överlag. Givetvis hoppas jag och tror att en investering i Hufvudstaden kan vara lite bättre kommande 5 år än de senaste 5 åren. Förhoppningsvis går räntan ner lite med tiden och jag har starkt tilltro till Hufvudstadens nuvarande projekt Johanna som jag tror kommer bli bra på sikt. Men som jag skrivit tidigare här på bloggen investerar Hufvudstaden mycket just nu och därför räknar jag inte med att direktavkastningen på aktien stiger nämnvärt till nästa år. Däremot är det tänkt att Hufvudstaden ska investera mindre i kommande projekt från 2026 och framåt och förhoppningsvis kommer bolaget då kunna dela ut mer pengar än idag.

Förövrigt är bloggen lite mer inaktiv för stunden. Mina barn har lärt mig spela Fortnite och det blir mycket spel där just nu. Men annars flyter livet på bra och jag har även lyckats dragit ner på min medicin efter att ha drabbats av Ulcerös Kolit. Så idag har jag inga problem med sjukdomen samtidigt som jag äter så pass lite medicin att biverkningarna från den inte heller känns av. Jag känner mig faktiskt i stort sett frisk och förhoppningsvis kan jag hålla mig symtomfri under en lång tid framöver och med det leva ett bra vanligt liv med minimal medicinering. 


Jag hoppas att ni läsare också mår bra.


Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig kommande helg :-)