fredag 19 maj 2023

Köpt och sålt aktier för 4.4 MKR idag

Då var det åter Fredag och nya möjligheter. Igår var börsen här i Sverige stängd men amerikanska börsen har gått starkt i veckan samtidigt som den svenska kronan tappat i värde och med det sagt var det väntat med uppgång idag på den svenska börsen.

I Onsdags köpte jag in Hufvudstaden och Axfood till portföljen. Jag tyckte båda aktierna kommit ner på en attraktiv nivå. Axfood steg i början av dagen samtidigt som Hufvudstaden tappade. Till en början tänkte jag bara göra ett par mindre affärer och därför bytte jag till Avanzas courtageklass med en courtagekostnad på 0.055 %. Detta straffade sig senare under dagen då det blev mer handel än tänkt och idag har därför courtage kostnaden dragit iväg till drygt 2000 kr. Dagar som denna hade man önskat att Avanza bara kunde haft en courtageklass så man inte hade behövt bli ruinerad för att man kör lite kortsiktig handel. Men som sagt det är alltid lätt att vara efterklok att man endast ska handla med fastpris när man handlar med lite större summor. 

Dagens transaktioner ser ni här under:



Som ni ser blev det kortsiktig handel men det hela slutade med att jag åter släppte mina aktier i både Hufvudstaden och Axfood. Detta iallafall i det korta perspektivet och det hela blev inte så långsiktigt som jag först tänkt mig. Men jag har fortsatt båda bolagen på bevakning och känns läget rätt kan jag mycket väl återkomma här.

Annars fortsätter jag investera 25000 kr per dag i Avanza Zero och så blev det idag också.

Efter dagens transaktioner ligger jag nu ungefär 44 % likvid. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen och som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. 


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig helg :-)

2 kommentarer:

  1. Haha! Där kom det! ;)
    /Arbetsplanen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Arbetsplanen.

      Ja, ibland är det svårt att hålla sig från köp och säljknappen ;)

      Tack för kommentar.

      Mvh Slimis

      Radera