onsdag 17 maj 2023

Köpt aktier för 2 MKR idag. Åter fullinvesterad

Då var det åter Onsdag och idag är börsen upp 0.42 % i skrivande stund. Igår var jag in i Axfood aktien och handlade och som jag skrev tycker jag fortsatt aktien är något dyr men idag kan man iallafall köpa aktien för nästan 90 kronor billigare än vid topp noteringen 2022. Jag har tidigare ägt aktien men sålt av och så här i efterhand var det ett dåligt beslut att sälja. Om vi bortser senaste 9 månadernas utveckling har aktien presterat riktigt bra över tid. Jag har därför valt att åter investera i 2500 aktier idag och dessa är tänkta att behållas.

Förutom det valde jag idag att återköpa 11 000 stycken Hufvudstaden aktier. I slutet av 2021 sålde jag av hela mitt innehav på nästan 26000 aktier för mellan 134-135 kr per aktie. Sedan dess har pengarna jobbat på annat håll om vi bortser att jag även körde lite kortsiktig handel i aktien under början av 2022. Idag tycker jag att fastighetsbolaget åter är köpvärt även om jag helst skulle vilja sett ett något lägre pris. Jag har dock ägt aktien från och till de senaste 10 åren och en vinnande strategi förut var att sälja runt 150 kronor per aktie och sedan återköpa aktien runt 120-130 kronor per aktie. Det fungerade till 2020 när aktien toppade på drygt 200 kr men efter det har aktien åter gått ner i pris. 

Just för stunden är fastighetssektorn pressad överlag. Jag tycker dock att Hufvudstaden agerat på ett bra och ansvarsfullt sätt och vart försiktig med att dela ut pengar när allt såg som bäst ut hos fastighetsbolagen. Detta har de igen nu genom en lägre belåning än sektorn i övrigt. 

Det jag gillar med Hufvudstaden är deras otroligt fina fastigheter som ligger i bästa läge. Hufvudstaden har haft en affärsmodell som fungerat bra ända sedan bolaget bildades för drygt 100 år sedan och min tro är att bolaget även ska ha en fungerande affärsmodell i framtiden. Bolaget handlas nu till en substansrabatt på ungefär 33.5 %. Det kan jämföras med 2020 då bolaget istället handlades till en premie. Får vi någon gång en bättre fastighetsmarknad igen är min tro att denna substansrabatt kommer minska över tid.

Förutom detta har 25000 kr investerats i Avanza Zero idag. Efter dessa transaktioner ligger jag på en belåning på ungefär 9 % hos Avanza. Men som jag skrev för 1 månad sedan ungefär så har jag placerat 750 000 kr på ett fasträntekonto så med dessa pengar inräknat ligger jag fortsatt med en liten kassa. Men dessa är som sagt låsta ungefär 11 månader till så dessa pengar kommer inte kunna användas inom den närmsta tiden.

Dagens transaktioner ser ni här under:Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig kommande helg :-)

5 kommentarer:

 1. Snart swingar du nog ut från bägge ändå ;)
  Bra jobbat, Slimis!
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Du känner mig alldeles för väl ;) Nej men som sagt så är alla aktier till salu för rätt pris. Jag tycker dock att Hufvudstaden och Axfood erbjuds till ett attraktivt pris just nu och därför valde jag att gå in i aktierna igår. Skulle det bli något köp eller sälj framöver kommer givetvis uppdatering som vanligt.

   Förövrigt bra jobbat med starten av ditt företag! Så kul att du satsar på detta och jag hoppas det kommer gå riktigt bra för dig på sikt. Förstår att det är mycket att göra just nu men jag är säker på att du fixar det.

   Stort lycka till och tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Tack, Slimis!
   Ja, det är mycket nu och alltid något nytt som dyker upp känns det som. Kommer vara skönt när man blivit mer bekväm!

   /Arbetsplanen

   Radera
 2. Antalet innehav i din portfölj har ju nästan exploderat Slimis! Ja Hufvudstaden är ett särdeles stabilt bolag med fastigheter i toppskiktet. Glad för mitt egna innehav som jag inte kommer att sälja av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Ja, det börjar snart bli för många bolag att hålla reda på :-) Nej men skämt åsido så är det givetvis bra med lite mer riskspridning i portföljen. Visste faktiskt inte att du också ägde aktier i Hufvudstaden. Men kul att höra och vi får hoppas på en god avkastning här på sikt.

   Önskar dig en trevlig Torsdag och tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera