fredag 17 maj 2019

Transaktionshistorik Investor

Ni som följt bloggen den senaste tiden har fått sett Investor dyka upp med jämna mellan rum. Ena stunden köper jag aktien och nästa är den såld. Detta har pågått ungefär 1 månad innan jag sålde av mitt innehav igår. För många ser dessa transaktioner obetydliga ut och jag fick som sagt kommentarer att det var fickpengar att jaga på detta sätt. Då Anonym i förra inlägget ville se närmare vad dessa affärer ger har jag därför dragit ut den senaste månadens transaktioner gällande Investor. Ett fel i det hela var att jag råkade betala 99 kr i courtage av misstag på någon affär och därför visar sammanställningen lite mindre vinst än det vore annars. Jag tror även att jag har missat att uppdatera 1 eller 2 transaktioner här på bloggen. Ibland kommer livet emellan och jag hinner inte med bloggen så mycket som jag vill.

Här nedan kommer resultatet av mina transaktioner i Investor:

Som ni ser på mitt utdrag har jag köpt och sålt Investor aktier för närmare 2 miljoner den sista månaden. Totalt har 21 affärer gjort och efter courtage är betalt ligger jag plus 6496 kr på en månads swingtrading i Investor. Då råkade jag som sagt betala 99 kr vid någon affär istället för 69 kr. Ett misstag jag kommer tänka på att inte göra om. Med det har även Avanza fått lite courtageintäkter. Går det bra för mig delar jag gärna med mig till Avanzas aktieägare. När vi tittar närmare på det konto som alla swingtrades har skett på har jag den senaste månad lyckats med en överavkastning på ca 4,5 %  mot index.  Jag ligger på det kontot plus 2.54 % den senaste månaden mot Six 30 return index som har gett ungefär -2 %.

Skulle jag lyckas med en liknande avkastning över tid skulle jag snart vara rik. Med det tycker jag inte man ska underskatta metoder som kan ge lite extra avkastning. Dessa återkommande fickpengar kan bli större pengar tids nog.

Med det vill jag även önska en trevlig helg till alla läsare :-) 

14 kommentarer:

 1. Det är klart de blir pengar av det. Men till en Ofantligt mycket större RISK än att köpa för egna pengar och behålla. MVH Raggaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Raggaren.

   Precis som du skriver innebär det alltid en risk att investera sina pengar och genom att belåna sig ökar man även risken. Jag är överlag försiktig med belåning men ser ändå kortvarig belåning som ett alternativ om läge uppstår.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Risken ligger inte i belåningen - den kan du leva med. Risken ligger i att tima marknaden fel - klart att du hittat rätt köp/sälj i Investor den här månaden. Skulle du hamna fel kan du precis lika gärna förlora pengarna igen. Köp bra aktier och behåll tills du inte tycker priset motsvarar värderingen är mitt tips.

  Lycka till//Per

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Per.

   Precis som du skriver ser även jag största risken att komma in i Investor vid fel tidpunkt. Men den risken valde jag att ta i detta fall och framöver får jag se om det dyker upp något nytt bra läge att gå in i aktien eller om jag står utanför aktien tills jag fått in lite mer pengar. Man ska givetvis ha respekt för belåning överlag. Bästa är givetvis att spara ihop pengar först och sedan investera.

   Tack för din kommentar och lycka till även du.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej Slimis. Att swing trada kan man ju göra om man har tid, men jag gör det i så fall på aktier jag inte vill ha långsiktigt. Just Investor är en aktie jag har långsiktigt och de har nu gått upp 110% trots jag ökade med 25% för 2 år sedan. Så att trada Investor, där skiljer tanken oss.
  Men det du skrivit om belåning, för mig är det självklart att använda belåning, och nu när jag får 0,99% på Avanza och köper aktier med utdelning på 3-7% så ger detta en större ränta på ränta effekt. Har mål att ligga under 25% belåning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende.

   Just Investor har passar mig bra att trada då jag kan tänka mig äga investmentbolaget både på kort och lång sikt. På så sätt kan jag ta en snabb vinst om jag vill. Går aktien ner i pris kan jag behålla innehavet och tids nog fylla på mer. Jag tycker dock inte om att köpa aktier överlag när de ligger närma ATH. Därför hade det känns säkrare att köpt Investor på lite lägre nivåer än idag. Men framtida priset på aktien är alltid svårt att förutspå. Kul att din belåning fungerat bra iallafall. Precis som du skriver går det lite fortare med hävstång men det gäller ju även när börsen går ner tyvärr.

   Annars är det många som kör med belåning. Till och med AP7 Såfa använder det. Jag är som sagt själv lite försiktigt med belåning men ibland lockar det som sagt.

   Lycka till framöver och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Do your thing!

  Kul att det funkat bra.
  Är ju inte hela världen att sitta med en del investor som gått ner några procent.
  Investor kommer alltid tillbaka och kan vara värd att sitta med några år i nedgång.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Precis som du skriver har jag alltid kört mitt eget race när det gäller investeringar. Jag försöker ta de bästa beslut jag kan och med det hoppas jag på ett bra resultat. Det är inte alltid det blir ett helt lyckat resultat, men man får vara tacksam om det mesta går bra. Tids nog försöker jag lära mig av både mina egna och andras misstag för att på sikt få en bättre avkastning. Att investera på börsen innebär ju alltid en risk. Men även en möjlighet.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Man kan inte annat än göra sitt bästa.

   Viktigt att förstå riskerna men ännu viktigare att se möjligheterna.

   Kämpa på!

   Radera
  3. Fortsatt lycka till även du och åter tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Håller med Pappa Betalar.

  Med vänlig hälsning,

  Atlas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Atlas.

   Jo Investor är ett riktigt fint bolag. Det är mycket väl troligt att det kommer in i portföljen igen. Vi får se om något bra läge dyker upp nu framöver. Blir givetvis en uppdatering om några nya affärer görs.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Hej Slimis

  Jag var tvungen att leta rätt på ett av mina tidigare inlägg.

  http://minkvalite.blogspot.com/2017/03/ar-du-diversifierad-nog.html

  Det var längesedan det skrevs, men tål att tänkas på eftersom det är angeläget för oss all härute. Eftersom min blogg tog sin början mot Jan Bolmeson så återkopplar jag till denna blogg. Han menar att: man genom att peta i portföljen och envisas med att försöka slå index så gör man statistiskt större förluster över tid. Detta blir givetvis svårt att mäta eftersom man inte kan vrida tillbaka klockan och göra om sina investeringar. Vad jag ångrar idag är att jag inte hade separata portföljer för ISK-Fonder och ISK- Aktier. På detta sätt hade jag kunnat göra jämförelser mellan portföljerna för att se vilken som gick bäst?

  Well, well - jag är inte utdelningsinvesterare, utan satsar på en trygg och stabli avkastning; och därför låter jag mina innehav vara. Om det är någonting väldigt stort i görningen så kan jag vikta om, men det är sällan som jag behöver det. Varför skriver du inte ett inlägg om diversifiering? Detta kan lätt kopplas till dina senaste inlägg. Det vore spännande att läsa, eftersom det finns så många alternativ.


  MVH VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Diversifiering är bra. Något jag själv vart lite dålig på kan jag erkänna. Vi har alla har våra strategier och jag kör mitt eget race och så länge det fungerar skapligt är tanken att fortsätta i samma spår. Därför är nog inte jag den rätta person att skriva om just diversifiering. Jag tycker det viktigaste är att man känner sig trygg med sin egen strategi och att man inte förlorar pengar.

   Fortsatt lycka till med ditt sparande och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera