torsdag 16 maj 2019

Sålt Investor

Efter dagens uppgång valde jag att åter sälja av Investor. Samtliga 350 resterande aktier såldes av för 436.20 kr st och med det tog jag hem en vinst på drygt 2500 kr för 1 dags ägande. Förutom detta har jag tjänat en del "fickpengar" som vissa anonyma kommentatorer kallar det genom Investor den senaste tiden. För folk med mycket pengar, eller kanske inte inser pengars värde kan det mycket väl vara fickpengar. Men för en Undersköterska som samtidigt försörjer 2 barn och försöker bygga upp en portfölj på lång sikt är även dessa "fickpengar" viktiga för att portföljen ska fortsätta växa. Som låginkomsttagare försöker man hålla nere kostnaderna för att kunna investera överhuvudtaget. Det samma gäller avkastning. En liten avkastning är bättre än ingen alls. Nog om det. Jag har efter försäljningen gjort mig i stort sett skuldfri igen. Jag har fortsatt drygt 40000 kr i skuld men dessa pengar kommer snart vara återbetalda. Jag kommer nu framöver istället investera 150 000 kr i Spiltan Räntefond genom Avanzas Superlån till 0 % ränta dvs jag kommer endast ha en belåning till denna räntefond. Detta kommer vara min hävstång den närmaste tiden och med största sannolikhet kommer Spiltans Räntefond kunna prestera bättre än 0 % ränta till en låg risk. Som anonym skrev i det förra inlägget är det givetvis bäst att belåna sig när någon kris uppstår. Men det är inte alls säkert att man vågar belåna sig när allt ser nattsvart ut. Jag har iallafall tyckt Investor vart köpvärd den senaste tiden och därför passade jag på att göra några bra affärer även om det var med lånade pengar. Detta tack vare Avanzas generösa lån till låg ränta. Mina senaste affärer har iallafall hjälpt mig amortera ner min skuld och jag är åter tacksam för Investors prestation här på börsen. Jag tycker fortsatt att Investor är ett fantastiskt investmentbolag och när jag tids nog får ihop lite mer likvider kan det mycket väl bli en investering igen. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

11 kommentarer:

 1. Ett bra beslut enligt min mening!

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars och tack för de fina orden :-)

   Med vänlig hälsning

   Slimis

   Radera
 2. Bra Jobbat Slimis! Du verkar ha koll på vad du gör! Det mest oroliga i din portfölj lär väl vara hur H&M gör med sin utdelning i framtiden!
  Lycka till kul att läsa din blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan.

   Jag är inte orolig för H&M. Visst kan det komma sämre kvartal men jag är säker på att H&M kommer fortsätta tjäna bra med pengar även i framtiden. Det är bara att titta på Instagram för att förstå H&Ms popularitet i utlandet. Antalet följare växer helt otroligt där och är nu uppe i 30.3 miljoner. När jag började följa H&M där för ett tag sedan var antalet följare drygt 27 miljoner. Samtidigt har tex Zalando ökat sin följarkrets med ca 100 000 st under samma tid och har nu totalt drygt 600 000 följare. Jag är som sagt förvånad om vi inte får en uppvärdering av H&M aktien nu framöver. Men det ska bli spännande med kommande rapporter som sagt.

   Tack för din kommentar och lycka till även du framöver.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Slimis alla gör på sitt sätt. Själv all in 100% Avanza Global. 0.11% i avg. Sköter sig själv. Går aldrig ur börsen. Automatisk månadsköp. Tp har jag 100% LF Global indexnära. Ppm 100% Ap7 aktiefond. Lycka till.
  Mvh. Jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jacke. Du är en sann förebild med dina indexfonder :-) Jag älskar fortsatt svenska aktier och därför håller jag mig på hemma plan :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Hej slimis hur kan du få låna upp till 150k med 0% ränta ? Det är väl max 50 på det? Har du 3 olika isk konto där du lägger t.ex enbart handelsbanken på ena och det andra alla dina hm aktier osv ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Det stämmer. Jag har totalt 4 olika konton för att kunna låna så mycket som möjligt till 0 % ränta. Just nu kan jag låna upp till 165 000 kr gratis. Mn kommer tids nog bli iallafall 200 000 kr i gratis kredit då jag fyller på 4:e kontot ibland.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Hej, det var jag som skrev lite skämtsamt om att du trollade dina läsare tidigare. Men nu tycker jag nog att du skall löpa linan ut och göra ett helt blogg-inlägg med en sammanställning av alla 2019 köp och sälj av Investor (inklusive courtage!). För övrigt tycker jag inte att 1.000 lappar är kaffepengar, min ISK miljon skapades en en-krona i taget.

  SvaraRadera
 7. Hej igen Anonym.

  Du har fått ett helt inlägg till din ära :-)

  Ha det bra och tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera