torsdag 9 maj 2019

Inköp Investor

Idag tog jag beslutet att ta in Investor i portföljen igen. Sedan gårdagens försäljning har en utdelning på 9 kr avskiljs och börsen i stort har backat nu på morgonen. Med det kunde jag åter köpa in 200 Investor A lite billigare än jag sålde igår. Totalt 200 aktier har köpts in för 427 kr st + courtage på 69 kr. Med det ökar jag åter belåningen lite och vi får se om någon ny bra möjlighet att köra swingtrade inträffar inom kort. Annars är planen att behålla mina Investor aktier tillsvidare.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Uppdatering:

Sålde av samtliga Investor igen för 428.60 kr styck + courtage 69 kr. Blev med det bara en mindre vinst men många bäckar små blir en hel del tids nog. Avvaktar  just nu med något ytterligare inköp då mina Investor köp görs via belåning. Blir det något ny investering under dagen kommer uppdatering.

Uppdatering 2:

Investor gick ned under dagen och med det fångade jag upp 200 aktier igen. Denna gång betalade jag 426.20 kr+ 69 kr courtage. Med det fortsätter swingtraden i Investor. Blir det någon ytterligare affär kommer uppdatering här på bloggen. 

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig Torsdag :-)

4 kommentarer:

 1. Hej.
  Har du 1 milj i belöning? Själv vill jag inte ens 50-100 tusen som jag har rätt för 0% ränta på Avanza. Du köper säljer varje dag. Tycker du inte att det är smidigast köp och behåll? Låter lite stressigt köp/sälj. Hit/dit. Lycka till.
  Mvh. Jacke77

  SvaraRadera
 2. Hej Jacke.

  Jag ansökte inte om 1 miljon i kredit utan fick det ändå. Jag har som sagt inga planer på att utnyttja så mycket i belåning även om jag kan. Köp och behåll är en bra strategi. Jag kör den strategin med mina Handelsbanken, Lundbergföretagen, H&M samt Avanza Zero. Gällande belåning överlag är jag försiktig. Jag har varken något CSN lån, Bolån eller några andra lån. Endast en kredit hos Avanza för lite mer flexibilitet till mina kortsiktiga affärer. Den lilla ränta jag tvingas betala under korta perioder kan jag tids nog dra av mot ISK skatten. Med jag vill inte rekommendera någon att låna pengar. Det gäller till all typ av konsumtion och inte bara aktiehandel. För mig är det ett intresse att följa börsen och målet är givetvis en lite bättre avkastning än index över tid. Skulle jag misslyckas totalt med detta och prestera märkbart sämre än index är planen att gå över än mer mot indexfonder. På sikt är en bra avkastning viktigt för en framtida god pension.

  Lycka till även du och tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Som du skriver "Skulle jag misslyckas totalt med detta och prestera märkbart sämre än index är planen att gå över än mer mot indexfonder". Jag har nyligen sålt alla aktier och investerar just nu bara i fonder (och Xact Hdiv) på grund av att jag lyckas inte tjäna mera på aktier. Jag testar detta nu och det känns bra. Slipper logga in stup i kvarten för att följa aktierna och har fått ett mera lugn i kroppen efter detta. När jag arbetar hemifrån kan jag också göra lite mindre trejds över dagen.
  Ha det gött.
  /Leva drömmen

  SvaraRadera
 4. Hej Leva drömmen.

  Bra att du hittat ett sparande som passar dig. Sparande ska vara något kul och inte besvärande och gillar man indexfonder ger det en bra avkastning över tid. Fortsatt lycka till med ditt sparande och tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera