tisdag 7 maj 2019

Sålt Investor

Idag tog jag beslutet att ta en snabb vinst i Investor. Mina samtliga 200 aktier har idag sålts av för 443.20 kr st. Tanken var att behålla innehavet längre men ibland kliar det i fingrarna att ta en snabb vinst. Med det vill jag tacka Investor för en snabb vinst på drygt 1500 kr för 1 dags ägande. Jag tycker fortsatt att Investor är ett fantastiskt bolag och tanken är att tids nog ta in bolaget igen när tillfälle ges. Efter försäljningen var tanken att egentligen låta pengarna stanna i portföljen eftersom jag använder en mindre belåning.

Men ibland kliar det i fingrarna att hitta något nytt case till portföljen. Valet blev därför att ta in Boliden till portföljen. Boliden toppade förra året på drygt 328 kr per aktie. Sedan har aktien vart ner till drygt 190 kr och idag när jag köpte aktien stod den i 242.40 kr. Jag har med det valt att köpa in 350 aktier till detta pris. Inköpet finansierades av försäljningspengarna från Investor.

Boliden känns som en lite mer riskabel investering än jag vanligtvis brukar hålla mig till. Går konjunkturen bra brukar Boliden gå riktigt bra. Blir det sämre tider brukar Boliden klara sig sämre då bolaget är väldigt cykliskt. Så denna investering bygger på att konjunkturen håller sig skapligt även framöver. Jag har länge velat ta in Boliden i portföljen men har alltid tyckt det vart svårt att avgöra vad aktien är värd. Här om dagen valde Bolidens vd Mikael Staffas att köpa 2300 aktier. Han betalade då 248:20 kr per aktie. Totalt äger han 15000 aktier i bolaget. Med det litar jag på VD:n och valde därför att ta rygg på han idag. Det jag ser positivt med Boliden är framförallt Garpenberg gruvan som jag tror kan vara väldigt lönsam över en längre tid. Riskerna inom närtid är bland annat en sämre konjunktur. Men blir det sämre tider kommer hela portföljen gå sämre och inte bara Boliden. Med detta äger jag iallafall nu en position i Boliden. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Uppdatering:

Under dagen gick Investor kraftig ner i pris och jag valde därför att åter sälja av mina Boliden  aktier med en mindre förlust. Samtliga aktier såldes för 240.30 kr st och istället köptes åter 200 Investor A in till portföljen men nu för 436.20 kr st + courtage. Med det lyckades jag köpa tillbaka Investor betydligt billigare än jag tidigare under dagen sålde dessa för. Lyckan blev därmed kort i Boliden men bolaget får ligga kvar på bevakningslistan tillsvidare. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det vill jag önska alla läsare en god fortsättning på veckan :-)


7 kommentarer:

 1. Lycka till med chansningen i Boliden. Nån som har lyckats med denna investering är ju Herr Chansar Mest, som ligger över 1000% i vinst... något sånt lyckas man nog bara en gång under ens livstid haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså det är ändå rätt sjukt! Men chansar man så vinner man... ibland ;)

   Radera
 2. Hej Snålgrisen.

  Har sett att Chansar Mest lyckats riktigt bra med sin Boliden investering :-) Lätt att nu i efterhand att säga att man borde köpt aktien när den stod i 10 kr vid finanskrisen. Jag valde senare under dagen att åter sälja av Boliden då Investor gick ner så pass mycket i pris. Men kan tänka mig en investering i Boliden i framtiden.

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Du byter aktier lika snabbt som jag byter underkläder ;)

  SvaraRadera
 4. Hej Unknown.

  Även om jag försöker vara långsiktig med mina innehav blir det någon kortsiktig affär ibland :)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Har dålig koll på Boliden men lyssnade på en intervju med VD:n för någon månad sedan och verksamheten känns ju ganska intressant ändå med bra underliggande efterfrågan. Sedan är ju alltid frågan hur konjunktur och metallpriser etc förändras.
  Det är nog mindre "action" i Investor iaf :)

  Mvh
  The Dividend Story

  SvaraRadera
 6. Hej Dividend Story.

  Jo Boliden känns helt klart lite mer action än Investor :) Jag kommer titta lite närmare på bolaget nu framöver och kanske blir det en investering i framtiden om läge ges. Det lär visa sig.

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera