fredag 31 maj 2019

Ökat i H&M

Idag tog jag beslutet att stärka mitt ägande i H&M. Tanken var att inte öka på mer här men efter dagens ras valde jag ändå att göra ett ytterligare inköp. Totalt 400 aktier har köpts in för 144.69 kr st. Köpet finansierades av 15000 kr som jag lyckades spara undan denna månad från jobbet. Tack vare en del övertid förra månaden blev sparandet lite bättre än normalt. Annars har jag sålt av hela mitt innehav i Spiltan räntefond idag och det finansierade resterande inköp. Med det är hela mitt räntesparande borta och den närmaste tiden finns som sagt dåligt med likvider till nya inköp. Jag ligger fortsatt med en mindre belåning i portföljen och jag kommer tids nog jobba ner den.

Uppdatering:

Lundbergföretagen sjönk rejält under dagen och jag valde därför att återköpa en del av de aktier jag tidigare sålde men nu lite billigare. 1250 aktier har köpts tillbaka för 310.80 kr st. Dessa såldes mellan 322-324 kr st för ett par dagar sedan. Köpet finansierades av försäljning av mina 2000 Industrivärden C. Dessa såldes för 190.82 kr och dessa köptes in för drygt 195 kr st för ett par dagar sedan.  Med det kan man säga att jag åter kört en swingtrade gällande Lundbergföretagen och återköpt en del aktier billigare. Lundbergföretagen har inte särskild stor rabatt men lite större än när jag sålde för ett par dagar sedan. Med Lundbergföretagen får jag även Industrivärden men till en lite lägre andel än att köpa investmentbolaget direkt.

Uppdatering 2:

Körde en till swing trade och sålde av 500 Handelsbanken A för 93.68 kr st. Blev 150 Lundbergs till för 310.60 kr st. Sist men inte minst sålde jag även av 150 Investor för 411 kr. För de pengarna blev det 165 Lundbergs till för runt 309 kr st. Med det är nästan samtliga Lundbergs återköpta idag.

Uppdatering 3:

Idag 3 juni sålde jag åter 300 Lundbergs för 308.43 kr st. In köptes 1000 Handelsbanken A 92.37 kr st.

Uppdatering 4:

Idag 4 Juni sålde jag mina sista 1265 Lundbergs för 315.79 kr st. In köptes åter 2000 Industrivärden C 193.49 kr st. Minskade även ner med 400 st H&M 146.18 kr st.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

5 kommentarer:

 1. Kan nog vara ett hyggligt läge att öka i H&M om de klarar att leverera och varumärket har återhämtat sig. Risk dock att det fortsätter ned. Jag ökade på 133 kronor senast och avvaktar än så länge.

  Förstår inte att du säljer Investor. Visst har aktien varit dyr men nu värderas den på rimliga, om än på intet sätt billiga, nivåer igen så jag har kanske köpt någon av dina aktier då. Hoppas den nedgången fortsätter för runt 400 kronor kommer jag passa på att ta in en större position igen.

  SvaraRadera
 2. Håller med Utlandsutdelaren jag fyller på med Kvalité aktier nu! Blev Investor och även Volvo. Tycker Volvo är undervärderad

  SvaraRadera
 3. Hej Stefan och Utlandsutdelaren.

  Jag tyckte det var ett bra tillfälle att öka i H&M idag då aktien föll pga en dålig rapport från GAP. Jag tycker själv att man inte kan jämföra GAP med H&M då GAP inte presterat märkbart bra historiskt. Vi får se tids nog om det var ett bra eller dåligt beslut att öka i HM. Jag tror i alla fall att H&M kan visa ett bättre resultat kommande rapporter. Gällande Investor har jag köpt en del aktier den senaste tiden. Sist ökade jag med 150 aktier. Detta eftersom Lundbergföretagens substansvärde i princip försvann efter en köprekommendation. Jag sålde då hela mitt innehav i Lundbergs eftersom bolaget växt in i sin värdering. När Lundbergs föll kraftigt idag såg jag läge att åter ta in aktien i portföljen igen. Den handlas nu åter med en substansrabatt och då kändes den åter köpvärd. Jag tror även den kan gå bättre än Investor på kort sikt då bolaget innehåller en hel del fastigheter som just nu går bra överlag på börsen. Därför fick Industrivärden, Handelsbanken och Investor säljas av för att återköpa Lundbergföretagen. Skulle bolaget handlas med premie igen kommer jag ta ett nytt beslut om jag kan placera mina pengar bättre. Men just nu behåller jag Lundbergföretagen tillsvidare. Är tacksam att jag kunde köpa tillbaka min aktier så pass mycket billigare idag än jag sålde för ett par dagar sedan. Gällande Volvo kan det säkert vara ett bra köpläge nu. Såg att Industrivärden shoppade aktier där för nästan 1 miljard nyligen.

  Tack för era kommentarer :-)

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
 4. Nästan så det börjar bli svårt att hänga med alla din köp/sälj....men det är klart underhållande ;)

  Tack för en bra blogg

  SvaraRadera
 5. Nästan så jag inte hänger med själv när det gäller alla affärer ;) Går ofta tillbaka här på bloggen och tittar på affärer jag gjort för länge sen :-)

  Tack för att du läser och kommenterar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera