tisdag 8 augusti 2017

Omfördelning i portföljen

Idag valde jag att öka i Skanska. För att finansiera köpet förde jag över drygt 8000 kr från sparkontot samt valde att avyttra 100 H&M för 223.40 kr st. Egentligen ville jag inte minska i mitt H&M innehav men jag tycker att priset på Skanska aktien känns attraktivt just nu och därför vill jag ha in en liten post till portföljen. Efter köpet äger jag totalt 168 Skanska aktier och inköpet gjordes till ett snitt på 184.60 kr per aktie. Jag väljer därmed att sänka min vikt av H&M i portföljen. Skulle H&M av någon anledning gå ner i pris igen är tanken att köpa tillbaka 100 aktier till portföljen. Jag kommer antagligen köpa in ytterligare 32 Skanska aktier i slutet av månaden. Sen är jag nöjd med mitt innehav i Skanska för stunden.

Min nya portfölj ser ni till höger av bloggen.

15 kommentarer:

 1. Hej Slimis,

  Skanska är ett mycket fint företag, hade ägt dom i många år men sålde innehavet när dom gick över 200. Byggsektorn vägde ganska tungt i portföljen (hade Peab också) men har nu valt att kliva ur rätt/fel? Det får vi se, det blev finfina affärer i alla fall :-)
  Nu har du fått lite snurr på affärerna igen! Gillar ditt trixande med Handelsbanken, den ska jag nog kolla på vid tillfälle ....
  Själv har jag inte gjort några affärer alls på några månader nu, sitter på ganska mycket Holmen men där väljer jag att avvakta Q2:an den 17:e.
  Holmen är i nuläget en intressant aktie efter delningen av SCA så känns det som något kan vara på gång inom den sektorn. Har även ägt dom i ganska många år kanske är det dags att hämta hem finfin vinst, eller inte :-)

  Tack för att du delar dina tankar :-) Ha en fortsatt trevlig sommar.
  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille. Intressant att höra dina tankar angående Skanska. Som det ser ut nu var det rätt att sälja när aktien stod i över 200 kr. Peab har verkligen haft en fantastisk resa. Skogsbolagen är populära just nu och har även de stigit rejält i pris. Jag är dock inte alls insatt i vad som är köpvärt pris när det gäller SCA och Holmen. Men båda bolagen verkar stabila på sikt och kommer säkert ge en stabil avkastning framöver. Skogen växer ju alltid hur världskonjukturen än går :-) Hoppas även att du haft en fin sommar. Kommer en kommentar på ditt nästa inlägg också.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Kom på en annan sak som skulle vara intressant att höra dina tankar på, om du noterat det?
  Det jag funderar på är Telia, dom är ju ett tämligen svagt bolag med minimal kommande tillväxt som det ser ut. Men ändå går Cevian och nu senast Didner&Gerge (som jag gillar) och köper in tämligen ansenliga positioner i bolaget.
  Är dom för lågt värderade efter alla korruptionsskandaler? Tror man att dom kan komma undan lite billigare på böterna till USA?
  Köpte faktiskt just en mindre position där av ren nyfikenhet. Så nu har jag minsann också gjort affärer Hihihi .... :-)

  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Rille. Telia var ett företag jag var intresserad av för länge sedan. Ägde t.o.m Telia en kort period. Jag valde dock istället Telenor som top pick i sektorn. Tyvärr gjorde jag misstaget att sälja Telenor här för ett tag sedan då jag var osäker om jag hade gjort rätt. Nu har aktien gått som en raket. Åter till Telia. Jag själv undviker Telia i dagsläget. Som du skriver kan kanske bolaget få en uppvärdering av lägre böter eller att dom är lägre värderade pga alla skandaler med korruption mm. Men långsiktigt är det viktigaste att de har en bra affärsmodell. Telias VD har en oskäligt hög lön för det han presterar. Det känns som att Telia har missnöjda kunder och även de gynnar de andra operatörerna då det lämnar Telia och väljer andra operatörer. Konkurrensen är hård och därför tror jag kundservicen är otroligt viktigt. Nöjda kunder betalar och stannar kvar. Kan bara tänka mig hur mycket kunder Telenor har tagit från Telia med sin operatör Vimla. Det är kunder som aldrig kommer tillbaka. Telia behöver jobba på sin affärside och locka tillbaka missnöjda kunder. Jag skulle hellre betala mera och satsa mina pengar på Telenor eller Tele2. Men givetvis hoppas även jag att Telia börjar gå bättre igen. Har ju en del sparat där genom Avanza Zero samt till mina barn i samma fond. Sen äger ju svenska staten en stor del av bolaget. Jag hoppas Didner&Gerge, Cevian samt du får en fin utveckling i Telia :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Tack för dina tankar och visst jag håller med om allt du skriver, hård konkurrens och svaga kommande utsikter. Men också (tror jag) en mycket ratat aktie i nuläget, vilket kan ge en möjlighet speciellt när fondförvaltare börjar köpa.
   Vi får se, jag köpte som sagt en mindre position med en förhoppning om "bottenfiske". Jag har Tele2 som min större investering i telekom sektorn.
   Tråkigt att du klev ur Telenor för tidigt, men hur ofta gör man inte det? Förhoppningsvis gjorde du en bra affär! Det är väl det viktiga.
   Vad gäller Skanska så är dom som sagt ett jättefint bolag, där följde jag mina enkla "regler" och sålde hälften när innehavet gått upp 100%. Sålde sedan resten när dom fortsatte uppåt, kanske endast av den dumma anledningen att jag kunnat köpa dem så billigt tidigare. Samtidigt så kan man ta sig en funderare på byggmarknaden, den har gått upp i många år nu och kanske börjar man komma ifatt med byggandet snart?

   Med vänlig hälsning
   /Rille

   Radera
 3. Precis som du säger är det alltid lätt att vara efterklok. Det blev iallafall en liten vinst i Telenor efter försäljningen :-) Vad det gäller Skanska tycker jag aktien har varit dyr för det mesta och har därför avstått. Nu har jag iallafall fått in en liten position i bolaget till ett något lägre pris. Vi får väl se hur bolaget går framöver men jag hoppas på det bästa. Jag kan mycket väl tänka mig att öka på innehavet om aktien fortsätter ner. Bra strategi att sälja av hälften vid 100% uppgång. Kanske vore något att ta efter :-) Telia verkar hålla emot bra idag iallafall. Med lite tur kan de iallafall behålla utdelningen framöver och direktavkastningen är ju runt 5.5% i dagsläget och det är ju inte dåligt.

  Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Hälften vid 100% uppgång, den har jag "snott" av Stinsen -Då är ju dom som man har kvar gratis :-)
   Skanska är som sagt ett mycket fint bolag och kan säkert gå uppåt från denna nivå, lycka till med portföljen och nya affärer.

   Med vänlig hälsning
   /Rille

   Radera
  2. Hej igen Rille. Visste inte att uttrycket kom från Stinsen :-) Tack för lyckönskningar. Lycka till även du nu framöver :-)
   Vi hörs.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera