torsdag 3 augusti 2017

Köpt och sålt aktier för några hundra tusen kr idag.

Då var det Torsdag igen och dags för lite nya affärer. Mina 1500 st Handelsbanken B aktier har sålts av idag.

Samtliga 1500 aktier har såldes för 120.86 kr i snitt. Jag var snabb att sätta pengarna i arbete och 1500 st Handelsbanken A aktier har köpts in för 120.60 kr st. Efter transaktionen fick jag in drygt 150 kr i vinst när courtagekostnaden var dragen. Många bäckar små :-) Då jag äger Handelsbanken för utdelningens skull spelar det ingen roll om jag äger A eller B aktien. På så sätt kan jag skifta mellan aktieslagen när det blir en prisskillnad jag kan utnyttja. För er som är nya på bloggen så har jag skrivit om detta tidigare hur man kan använda arbitrage för att göra fina vinster.  Detta är som sagt en strategi jag kört med i flera år och det har blivit många byten med tiden. Det var bland annat med denna strategi jag lyckades överprestera index rejält förra året. Tanken är att nu behålla mina Handelsbanken A aktier. Skulle A aktien dra iväg förbi B aktien igen är jag givetvis köpare av av B aktien igen. De likvida medel som blev över efter affären får ligga i kassan så länge.

Har du inte läst mitt gamla blogg inlägg om denna möjlighet rekommenderar jag er att göra det nu:

Arbitrage är en möjlighet till fina vinster

Har du köpt eller sålt Handelsbanken den senaste tiden?

10 kommentarer:

 1. Hej Slimis!

  Jag vill bara göra dig uppmärksam på att jag har bytt adress till min blogg. jag ser i din länklista att det inte uppdateras när jag gör nya inlägg där. Min nya adress är mot6miljoner.se så du kanske kan ändra i din lista så vore jag tacksam för det.

  När jag ändå är här vill jag passa på att fråga om du använder belåning i portföljen och i såna fall hur du upplever det? Jag funderar nämligen på det men vill kolla runt lite hur andra tänker först. ha det gött!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Drömmaren.
   Vad bra att du säger till. Jag har tagit bort din gamla blogg och ersatt den med din nya nu :-)

   Vad det gäller belåning avstår jag helt. Jag har ingen belåning, varken på bostad eller aktieportfölj. Jag vill helt enkelt inte riskera pengar jag inte har.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Om du bara ska arbitraga kan du väl göra det lite bättre. 150 kr? Inte ens värt musklicken när man har 1500 aktier att swinga med... A-aktien har tom rört sig mellan 120-121.1-intervallet idag.

  /ST

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ST.
   Skulle jag få 150 kr för varje gång jag utför några minuters jobb skulle jag snart vara rik. Med åren har jag tjänat många tusenlappar på att utnyttja arbitrage i Handelsbanken aktien. Betydligt mer lättförtjänta pengar än när jag spenderat timmar på jobbet och slitit hårt. Eftersom mina aktier är på ett ISK är det även skattefria vinster. Men alla tycker vi olika vad vi tycker är lättförtjänta pengar. Kom gärna med bättre tips om du har några :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Härligt skrivet!

  Tar med det här inlägget i min veckorapport :)

  SvaraRadera
 4. Snyggt jobbat Slimis. Många bäckar små...

  SvaraRadera
 5. Hej slimis jag har lagt 15 000kr på preem kortet i en månad nu och undrar vart kan jag ser hur mkt ränta jag fått ?

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym.

  All ränta du får betalas ut i början av Januari nästkommande år. Är inte säker på om det går att kolla hur mycket ränta du har innestående.

  Mvh

  SvaraRadera