tisdag 1 augusti 2017

Kämpar på

Den senaste tiden har det varit dåligt med status uppdateringar här på bloggen. Tyvärr har varken tid eller ork funnits. Istället för att ta semester i sommar har jag jobbat extra mycket. Man får inget gratis i livet så det är bara att kämpa på. Juli månad resulterade i 202.5 timmars nattjobb. I runda slängar var jag på jobbet 20 nätter föregående månad. Att jobba så pass mycket nätter tar på krafterna. Vissa dagar vaknar jag med huvudvärk och ibland är man inte alls social. Tyvärr blir även tålamodet sämre vissa dagar och det är inte alls kul när man har mindre barn hemma som kräver mycket uppmärksamhet. Som tur är min sambo väldigt duktig och tar hand om barnen samt sköter hemmet när orken saknas för mig. Nu är det i alla fall bara 10 dagar kvar på detta natt schema och det ska bli skönt att komma tillbaka och jobba dag igen.


Hur ser den närmaste framtiden ut?


När nätterna på jobbet är slut hoppar jag på och börjar jobba dag direkt. Har inte bestämt mig om det blir någon semester i år eller om jag har det innestående tillsvidare. Någon dag kommer jag dock vara ledig och ta igen mig. Jag lyssnar noga på kroppen för ibland har det vart på gränsen att jag har jobbat för mycket och känner av det. Jobbet kan då kännas jobbigt och meningslöst. En period blev jag tung i bröstet men det gick över. Jag gillar dock mitt jobb och det är väll därför jag ofta har orkat jobba mer än 200 timmar flera månader i sträck. Eller det har väll i princip vart mycket jobb de senaste 5 åren så man börjar bli van att vara på jobbet. När jag jobbar lite mera lagom är det betydligt roligare att både vara på jobbet och när jag är ledig. Det finns mer ork och glädje. Nackdelen är att lönen blir desto sämre om man ligger på latsidan.


Händer det något annat roligt framöver?  


Den 18e augusti ska familjen titta närmare på ett hus som är ute till försäljning. Eftersom vi fick tillökning i familjen i mars i år skulle vi inom de närmaste åren behöva ett lite större boende.  Fördelen är att huset är betydligt större än vår nuvarande bostadsrätt. Det är ett tvåvåningshus med källare på ca 112 m2.  Nackdelen är att huset ligger i ett sämre område än vi bor i idag. Som kompensation skulle vi få bra betalt för vår bostadsrätt och eftersom huset säljs till ett attraktivt pris tror jag vi kunde sälja vår bostadsrätt så pass dyrt att vi skulle kunna köpa huset kontant. Kanske att vi skulle få lägga till lite pengar. På så sätt skulle vi slippa dyra lån på boendet. Men vi kommer inte ha bråttom med husköp. Det är viktigt att alls känns bra när det gäller köp av bostad. Vi kommer därför titta på huset och sedan utvärdera om det är intressant. Det kan alltid se bättre ut på bilder än i verkligheten. När vi nu letar boende  är tanken att bo på längre sikt och då är det viktigt att allt känns bra.


Hur har din sommar varit? Skulle du kunna tänka dig jobba extra mycket för att nå dina mål?

4 kommentarer:

 1. Sommaren har varit ledig. Lagt mycket tid på familj och att hitta på saker med dem. Minimalt tid med blogg, börs, och annat. Finns inte så stor möjlighet för mig att jobba extra faktiskt, kunden är den som beordrar övertid och detta har inte hänt på 3 år nu... jag kan dock jobba lite extra flex som jag får ersättning för då jag har slagit i max-taket. I övrigt räcker 40 timmar/vecka gott och väl för en småbarnsförälder.

  SvaraRadera
 2. Hej Snålgrisen.

  Precis som du skriver är det inte alla som kan påverka sin arbetstid, och när man är småbarnsförälder har man finns alltid att göra hemma också. Ha en fortsatt fin semester :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Jag kan absolut tänka mig att jobba extra mycket i perioder för att nå mina mål - det gör jag redan - men den här sommaren har faktiskt fått mig att fundera mer på vad jag verkligen vill. Att få koppla av lite från ett stressigt läsår med flera extrajobb har gjort underverk för min förmåga att tänka lugnt och se in i mig själv.

  Tänk på att hälsan är det viktigaste man har! Att få vara frisk och kunna leva sitt liv utan sjukdomar och handikapp kan vara värt mer än alla pengar i världen och det upptäcker man kanske inte förrän det är för sent.

  Tack för en bra blogg och var inte orolig om du inte orkar uppdatera den precis hela tiden. Mig tappar du inte som läsare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kaizenliv.
   Jag vet att du är en kämpe både när det gäller jobb, studier, träning och sparande. En sann förebild. Precis som du skriver är hälsan viktigare än alla pengar i världen. Blir man riktigt sjuk har man ingen större nytta av dem. Jag kommer ta det lite lugnare med jobbet i höst. Försöker istället jobba när jag får lite mer betalt (helger) Småbarns tiden är fantastisk och jag vill inte missa alldeles för mycket då det händer så mycket hela tiden medans barnen är små. Tack för att du läser och kommenterar :-)

   Mvh Slimis

   Radera