tisdag 15 augusti 2017

Genomfört lite förändringar i portföljen

Idag valde jag att sälja av 400 st Axfood för 138.90 kr st. In till portföljen har jag istället köpt ytterligare 350 st Handelsbanken B för 119.30 kr st. I Februari i år sålde jag av en hel del Handelsbanken aktier då jag ansåg att priset på aktien var högre än motiverat. Vid samma tillfälle köpte jag in bland annat in 390 st Axfood till portföljen. Läs gärna mitt gamla inlägg

http://slimis20.blogspot.se/2017/02/kopt-och-salt-for-nagra-hundra-tusen.html

Axfood känns stabilt i dagsläget men det händer inte så mycket med kursen. Senaste tiden har Icas aktie gått upp rejält i pris men Axfood står och stampar. Jag tror och hoppas på Axfoods framtid men väljer att minska ner mitt innehav lite. Jag behåller dock 700 aktier i Axfood och fortsätter hålla tummarna för bolaget . Jag väljer istället att öka på mitt ägande i Handelsbanken. Som det ser ut just stiger bolånemarginaler och detta göder storbankerna. Jag har svårt att se att bankerna kommer tjäna mindre pengar den närmaste tiden. I och med dagens inflationssiffror borde en räntehöjning vara möjlig inom de närmaste åren. Försvinner minusräntan så småningom stärker även det bankernas marginaler. Jag tror därför på en ytterligare uppsida i Handelsbanken med tiden. Även Fredrik Lundberg har köpt 3 miljoner aktier de senaste månaderna. Han betalade mellan 121-126 kr st. Även Pär Boman har ökat på sitt innehav på nuvarande nivåer.

Givetvis kan jag ha fel i min prognos och funderar du på att investera i Handelsbanken bör du göra din egen analys av bolaget.

Min nya portfölj ser ni till höger sida av bloggen.


Hur ser du på Handelsbanken aktien i dagsläget?

4 kommentarer:

 1. Bytt e bytt ....

  Mycket svårt att bedöma vilket som skall gå bäst, det är hur som helst två fina bolag. Dom väger ungefär lika tungt i min portfölj och det känns ganska bra.
  Jag tog däremot rygg på dina arbitrage affärer och tittade igenom portföljen, tyckte inte att det såg tillräckligt bra ut för att ta SHB idag men jag har dom under bevakning. Däremot bytte jag mina Investor B mot investor A (som har ganska bra omsättning), fick 25 extra och en tusenlapp över efter courtage :-)
  Skiljer en hel del i pris där så bytt e nog bytt, men eftersom jag inte har några planer alls på att sälja dom så tickar det ju faktiskt in lite mer utdelning på det sättet.
  Nu blir det några dagar i Skåne för mig, ha det riktigt gott och lycka till med kommande affärer :-)

  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
 2. Hejsan Rille. Precis som du skriver är det svårt att sia om framtiden. Både Axfood och Handelsbanken har en imponerande historik. Som kund gillar jag inte alls banker men som ägare har de varit trevligt att äga dem. Axfood har jag gillat som kund men som aktieägare har jag inte fått någon nämnvärd avkastning än. Ett av problemen är väll att jag köpt Axfood för en någon för hög värdering och av den orsaken har även aktien haft svårt att lyfta trots ett skapligt resultat. Med lite tur kan väll företagets investeringar ge resultat med tiden. Men jag tror det kan ta tid. Jag behåller resterande innehav iallafall. Härligt att du kört arbitrage i Investor. Även jag ser A aktien som mest köpvärd. Är man småsparare som vill åt utdelningar tycker jag alltid man ska välja den billigare varianten mellan A och B aktier. Ha det så trevligt i Skåne nu och lycka även du till med kommande affärer :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Har inga SHB, har Nordea, SEB och Swedbank och det får räcka. Har en hel del Axfood som en stabil bas i portföljen. Mat behövs oavsett konjunktur och direktavkastningen är helt ok, förhoppningsvis med bonusutdelningar då och då. Får väl se hur det går med kursen men några procent/år borde den väl orka med kan man tycka.

  SvaraRadera
 4. Hej Snålgrisen. Då kan man säga att du har bra exponering mot den svenska banksektorn :-) Idag åkte Ica på en rejäl smäll. Bara hoppas att det är Axfood som har tagit kunder från dem. Även jag tror på stabila utdelningar från Axfood. Med tiden hoppas jag även att de tar en större del av den svenska marknaden. Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera