måndag 7 augusti 2017

Har tagit in ett nytt bolag till portföljen

I och med sista veckans arbitrage affärer har det tillkommit lite likvider på mitt ISK. Jag tänkte först vänta med att investera dessa men insåg snabbt att det var bättre att sätta dom i arbete direkt.

Vad har jag då köpt in?

Jag har tagit en liten position i Skanska. Skanska är ett bolag jag tror kan bli bra på sikt. Den senaste tiden har aktien tappat en del och det gör företaget mer intressant. Eftersom jag endast hade lite gratis pengar på kontot samt ett par hundra kronor sen tidigare blev det ett köp av 3 aktier för 183.60 kr st.
Jag tycker att direktavkastningen på 4.5% i Skanska känns attraktiv i dagsläget. Skanska har även en bra historik och har lyckats höja sina utdelningar rejält de senaste åren. Mina tankar är att öka på i Skanska framöver och har som mål att köpa in totalt 200 aktier till portföljen.

Vilka risker finns i Skanska? 

Ska jag vara ärlig har jag inte gjort någon djupare analys av bolaget.

Men Skanska vinstvarnade här för ett tag sedan och givetvis finns risk för ytterligare nedskrivningar. Jag är även osäker på hur dollarns försvagning kommer påverka bolagets lönsamhet i USA.

Dock har en hel del insiders köpt Skanska den senaste tiden. Bland annat har Fredrik Lundberg tankat 600 000 aktier för runt 205 kr st i snitt. Vid denna investering tar jag rygg på honom och hoppas på det bästa. Givetvis hoppas jag att Skanska ska fortsätta ner så att jag kan köpa billigare vid löning den 27e.

Jag kan även rekommendera Egons kortare analys av Skanska.


Äger du Skanska? Hur ser du på bolagets framtid?


14 kommentarer:

 1. Härligt att du tagit in Skanska Slimis! Själv äger jag redan knappt 300st och har tyvärr lite tunnt med likvider för tillfället men kan tånka mig att öka upp innehavet. Långsiktigt känns det riktigt bra, kortsiktigt har jag sämre koll på ;).

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett rejält innehav du har i portföljen :-) Har passat på att öka i bolaget idag. Hoppas det blir bra på sikt.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Har själv köpt på mig fler Skanska varje vecka, några åt gången. Har nu 49 st och fortsätter köpa om de går under 183:- (har köpt mellan 183,50 och 181,00 de sista gångerna). De känns bra som ett långsiktigt innehav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra med regelbundna köp. Valde själv att öka lite idag dock lite dyrare än vad du köpt aktierna för :-) Vi får hoppas på bra avkastning på sikt.

   Mvh

   Radera
 3. Hej Slimis!
  Kul att upptäcka din blogg, jag har själv ganska nyligen börjat skriva själv på bliekonomisktoberoende.se
  Kul med Skanska, jag har ägt dem flera år och håller helt med om att utdelningen ligger på en hög nivå samtidigt som jag långsiktigt tror på företaget. Mitt mål är att äga dem resten av livet och jag hoppas kunna köpa lite fler aktier nu när de dippat en del!
  /Herr Oberoende

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Herr Oberoende.

   Skanska känns stabilt på lång sikt. Har även jag ökat lite i bolaget idag. Tanken är att även jag ska äga dom på riktigt lång sikt.

   Jag ska titta närmare på din blogg så fort jag får lite tid över :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Har också köpt Skanska nu i raset som skedde för några dagar sedan. Ett stabilt bolag med ok direktavkastning som jag hoppas ska fortsätta leverera. Det byggs ju en hel del men det verkar vara problem med kostnaderna för merparten av byggbolagen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur bolaget utvecklas framöver. Nu har jag iallafall investerat lite av mina sparpengar i bolaget. Hoppas på fin avkastning på lång sikt.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Jag tror att Skanska kan vara ett riktigt bra köp både på kort sikt och på lite längre sikt. Risken att byggsvängen viker finns alltid men av de svenska byggbolagen anser jag Skanska vara det minst riskfyllda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog en lite större position idag. Så jag hoppas du har rätt :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Jag har också ökat i Skanska under sommaren. Tror förvisso på sämre tider framöver men ser det som ett köp-och-behåll-case. Aktien handlas till en YOC runt 4,5 procent vilket är fullt försvarbart och ger visst utrymme även för utdelningssänkningar. Har helt enkelt passat på att växla upp min portföljandel närmare målet om 2,5 procent och samtidigt växlat ut mitt KF-innehav i Serneke vilket ger bättre riskspridning för mina bygginnehav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som dig tycker jag framförallt att direktavkastningen samt utdelningstillväxten över tid har vart imponerande. Hoppas att även Serneke blir bra för dig på sikt :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Tack för länk! Som jag skrev i mitt inlägg får jag se hur jag gör när det blir dags för nästa inköpsrunda.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 8. Var så lite så :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera