torsdag 24 augusti 2017

Ökat i H&M

De senaste dagarna har H&M aktien gått riktigt surt. När man läser på Avanzas forum verkar det finnas en hel del större investerare som ligger back med riktigt mycket pengar. 2 personer har idag skrivit att de ligger back över 1 miljon på H&M. Tyvärr är det smällar man får ta som aktieinvesterare. Alla aktier går inte rätt upp till himlen men för egen del har jag aldrig tagit någon riktig stor förlust än så länge. Kan erkänna att jag i dagsläget ligger back i min H&M investering. Men eftersom jag sålde av bolaget med en rejäl vinst 2014 är det inte alls lika illa som det vore annars. Jag tappar dock inte tålamodet vad det gäller min H&M investering. För 16 dagar sedan sålde jag av 100 H&M för 223.40 kr st. Idag köpte jag tillbaka 100 H&M för 204.80 kr st. Man kan lugnt säga att det är snabba kasst i denna aktie. Eftersom jag inte vill röra mina kontanta medel fick jag finansiera köpet genom att sälja av 150 st Axfood för 141.40 kr st. Egentligen ville jag inte minska i Axfood men det fick bli det då jag tänkt öka i både Handelsbanken och Skanska nu vid lön. Skulle H&M leta sig under 200 kr kan jag tänka mig att öka med ytterligare 100 aktier.  Jag har svårt att se att aktien ska gå ner så mycket mer än den gjort den senaste tiden. Men får vi en allmän börskrasch följer troligtvis bolaget med ner. Men eftersom bolaget har valuta medvind just nu som ni kan se i diagrammet nedan, är min tro att bolaget inte behöver sänka sin utdelning framöver. Skulle euron fortsätta att hållas på denna nivå eller stärkas mer är detta givetvis positivt för bolaget. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen. Den 28:e augusti kommer en årsrapport sedan bloggens start. Där kommer jag gå igenom hur sparandet har utvecklats sig under bloggens tid.  

Önskar alla läsare en trevlig Torsdag :-)

4 kommentarer:

 1. Bra klump HM :) ska bli kul att läsa årsrapporten!

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå det börjar bli några aktier i bolaget.
   Kul att du ser fram emot årsrapporten :-) Det känns iallafall som jag ligger ganska bra till trots minusposten i H&M. Det har ju även vart en del fina vinster under året som har gått samt en bra sparkvot varje månad.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Samtidigt har många ägt H&M så länge att de fortfarande har marginal. På mitt VP-konto räknade jag på att det inte lönade sig i korta perspektivet att sälja och återköpa i ISK. Vad har du för GAV? Jag är 10% ned just nu, vilket jag ändå inte tycker är så farligt.

  Passade också på att öka försiktigt mest bara för att bibehålla portföljandelen på riktigt lång sikt. YOC över 4,75% är ändå hygglig riskpremie. Nästa rapport får visa om det var klokt eller inte men med låg dollar och skapliga råvarupriser bör läget på kort sikt vara bättre nu än senast aktien var nere och vände runt 200 kronor. Skulle aktien gå nedåt 195 kr/YOC 5% ökar jag än mer.

  SvaraRadera
 3. Hejsan Utlandsutdelaren.

  Jag är inte säker på vad mitt GAV i H&M ligger på för tillfället. När jag flyttade över mina aktier från Avanza till Nordea försvann mitt GAV. Men har tittat tillbaka på bloggen och uppmärksammade att mitt GAV låg på drygt 242 kr när jag ägde 1000 aktier. Sedan dess har jag köpt till 900 aktier till ett betydligt lägre pris. jag har även fått utdelning från H&M i år. Så allt som allt borde jag inte ligga alldeles för mycket minus i nuvarande innehav. Mitt gamla innehav på 1490 aktier såldes av 2014 för 294.60 kr st. Hade då ägt dem under ett par år och haft en bra avkastning. Så man kan säga att jag har lyckats köpa tillbaka dom betydligt billigare än jag sålde dem för 2014. H&M är dock ett bolag jag vill äga på lång sikt. Min tro är givetvis att fysiska butiker kommer sälja bra även i framtiden även om E-handeln tar en större del av kakan. Min tro är även att H&M ska lyckas med sin E-handel. 10% ner är inte så farligt så länge man är en småsparare. Känns nog tuffare när man ligger miljon belopp back som en del lite större investerare gör. Håller tummarna att vår investering blir bra på sikt iallafall.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera