torsdag 1 december 2016

Hur en jobb månad ser ut och framtida planer


Jobbmånad

Som jag skrivit tidigare tar jag en jobb månad ibland. En jobb månad är ganska tuff men när man vant sig vara på jobbet mycket går det bra. Totalt blev det 225 timmar jobb denna månad med 4 dagars ledighet. Givetvis var ledigheten på vardagar då det ger mer att jobba helgerna. Nu har jag valt att vara ledig 5 dagar och ta igen mig. December blir en lugnare månad men givetvis kommer jag jobba så mycket jag kan på storhelgsdagarna. Julaftonskvällen blir dock att vara med familjen.
Att jobba så här mycket är dock inte kul i längden. Jag vet att det finns risker med att jobba för mycket bland annat kan man bli utbränd eller deprimerad. Det finns även folk som inte gillar att man jobbar övertid. Det jag inte skrivit tidigare är att jag inte är fast anställd. Jag har vart fast anställd tidigare men sa upp mig. Jag gillar inte att en chef ska bestämma hur jag ska jobba. Känns bättre att jag själv väljer hur och när jag vill jobba. Fördelen med detta är även att jag kan vara ledig när jag vill eller hoppa på något annat jobb. En del folk tycker jag är konstig som inte tar ett fast jobb.
Men när en arbetsgivare erbjuder en sämre lön än jag är nöjd med tycker jag inte det känns lockande att vara tvingad att gå till jobbet.

Planer för nästa år

Nästa år är planen att maximera inkomsterna på ett smart sätt. Vi väntar tillökning i familjen i mitten av mars och därför kommer jag att vara pappaledig ett tag. Det blir fantastisk att få ett till barn och jag längtar redan. Till sommaren är planen att jobba lite i Norge. Diskuterar just nu med en norsk arbetsgivare om ett uppdrag på 1 månad. Då arbetsgivaren betalar både bostad och resa tar jag med familjen och har semester samtidigt. När jag då är ledig från jobb är tanken att fiska i havet en hel del. Det brukar bli mest torsk och sej. Sen är det bara frysa in fisken och ta med hem. En bra besparing på mat då fisk är dyrt överlag. Då man bara jobbar en kort period i Norge blir även skatten låg samt att norska lönen är drygt 50% högre än min svenska inkomst. Vi får se om jag får uppdraget men jag hoppas på det. Kommer återkomma med mer information när jag vet hur det blir. För övrigt blir det fortsätta investera i bra stabila bolag framöver.Vad är dina mål för kommande år och har du själv en jobb månad ibland?10 kommentarer:

 1. Grattis till kommande tillökningen. :) Jag jobbar som du. Jobbar inom handels och ob.n är bra på helger. Jag valde också att tacka nej till en fast tjänst då en av mina arbetsgivare presenterade ett uselt schema för mig om i princip innebar jobb 6 dagar i veckan till en 75% anställning.. Då tar jag mycket hellre dagar som passar och framförallt helgerna. Så förstår precis vad du menar + att man känner att man ändå styr någorlunda själv.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket :) Härligt att höra att det finns flera som vågar säga från när arbetsgivaren erbjuder ett dåligt avtal. Kan man jobba helger tycker jag det är perfekt när man har små barn. När barnen blir större kommer det bli annorlunda. Tack för kommentar :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. För mig blir det ju mest studier de nästkommande 1½ åren, men jag planerar att söka andra extrajobb under juluppehållet så framtiden är ändå lite oviss. Men det blir säkert bra alltihop :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bra med lite extrajobb när mn pluggar. Framförallt blir det låg skatt på inkomsterna. Klart det blir bra. Med ditt engagemang kommer du få ett toppen jobb sen. Kör hårt. Mvh Slimis

   Radera
 4. Tack Slimis för att du skrev på min blogg. Denna sida är ny för mig, men känner att jag kommer läsa vidare. Saknar bara en sak på din sida som inte är kopplat till innehåll, önskar väldigt gärna att se en meny med länkar så jag kan hitta rätt. Om du orkar har jag på min sida en länk i menyn som heter "Gör det själv". I ett av inläggen finns länk till en Youtube-vidoe som går igenom just detta. Jag kommer att kolla på Handelsbanken som du sade, och inväntar rätt tillfälle för köp. Läser vidare på din sida på vägen till jobbet.

  http://minkvalite.blogspot.se/2016/06/blogg-struktur.html

  SvaraRadera
 5. Tack själv för kommentar. Har vart in och tittar närmare på Youtube videon du rekommenderar. Jag tycker det är lite svårt med hemsidor men det går sakta framåt. Detta är min första hemsida någonsin. Har vart in och ändrat lite nu på morgonen här på hemsidan. Ska försöka få till lite bättre menyer med flera länkar. Precis som du skriver skulle en hel del behövas fixas bättre. Ska jobba vidare med hemsidan och du får gärna komma med flera tips om du ser saker som behöver förbättras :-)
  Tack för dina tips.
  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 6. Absolut inget fel på din blogg :) Men det blir bara lättare att orientera sig med fasta menyer. När du väl skapat etiketter kan du bara sätta en etikett på dina kommande inlägg så lägger sig resp. inlägg under rätt länk i menyn. Skall kolla vidare på tipset jag fick angående Handelsbanken, tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är tacksam för tips och kommentarer så det är bra :) Givetvis vill jag ha en bättre blogg i framtiden och kommer lägga ner lite mer tid när det blir lugnare på jobb framöver. Mvh Slimis

   Radera
 7. Härligt att du får pappaledigt ett tag framöver :) Nog för att pappaledighet säkert inte är en dans på rosor och i vissa fall kanske jobbigare än ett vanligt kneg; blir en omväxling från ekorrhjulet i alla fall.

  SvaraRadera
 8. Jo det blir blir helt klart härligt :) Men som du säger är det ett rejält ansvar att vara förälder också :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera