måndag 5 december 2016

Höj dina inkomster och våga prova nya utmaningar.

Jag ses nog som många andra jag följer som en snål bloggare. Men mig själv ser jag mer som en sparsam person istället för snål. Jag har vant mig att ha låga utgifter och gillar inte att betala för saker som inte ger mig valuta. Det samma gäller jobb. Jag gillar inte att jobba för en dålig ersättning och därför jobbar jag gärna helger och lite övertid. Inget får man gratis i livet och vill man nå ett mål måste man fixa det själv. Ibland är det inte bekvämt att ta ett beslut för att höja sin inkomst. Vem vill jobba 48 av 52 helger varje år och ha mindre än 2 veckors semester om året? När du sitter hemma hela julen samt nyår då är jag på jobb. Man kan säga plikten framför allt. Detta har dock resulterat till att jag trots ett låglönejobb kunnat investerat ganska mycket pengar varje månad de sista åren. År 2013 och 2014 var jag till Norge och jobbade vid några tillfällen. Jag kan erkänna att det var jobbigt för stunden att vara borta från familjen. Men när man klarat något jobbigt känns det som man växer som människa och vågar nya utmaningar.

Norge jobb på gång 
 
Just idag fick jag goda besked. Jobbet jag sökt i Norge är mitt. Jag kommer nu testa en ny arbetsgivare i Norge. Företaget är Norges största bemanningsföretag och de har lönegaranti att dom betalar bäst i Norge. Min kontaktperson på företagen verkar toppen och jag kommer höja min lön med ca 80kr i timmen! Det som är bra är att resan är betald, boendet gratis och riktigt fina OB-tillägg när jag jobbar helg. Norge är verkligen ett underbart land att jobba i om du vill tjäna bra med pengar snabbt. Nackdelen är att jag brukar få hemlängtan. Av den orsaken kommer jag endast jobba där 1 månad istället för 2 månader nu i sommar. Hursomhelst är jag glad till denna chans och ser fram emot nya utmaningar till sommaren.


Har du testat på att jobba i utlandet? Eller skulle du kunna tänka dig göra det?

12 kommentarer:

 1. Jag har funderat många gånger men aldrig kommit i väg! Vilket företag väljer du?

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte det lättaste att komma iväg. Precis som du skriver är det många som funderar på det men oftast blir det inte av. Jag har tidigare jobbat för Vacant Helse men nu blir det Helsenor :) Fördelen med Helsenor är framförallt att dom betalar bäst men också att dom har en hel del jobb på lite mindre orter i Norge. Vacant är större i Oslo och Bergen. Har du funderat på något företag där eller inom något visst yrke? :) Mvh Slimis

   Radera
  2. Helsenor reser kollegor med, så hört gott om de!
   Gissningsvis är vi i samma bransch! :)
   Att stanna i Sverige och arbeta för bemanning verkar ha blivit rätt okej. Inget du brukar?

   /Aktieflickvännen

   Radera
  3. Då jobbar vi säkert i samma bransch! :) Nej har tyvärr ingen erfarenhet från bemanning här i Sverige. Jag bor ju i en mindre kommun och är inte vanligt här. Har du jobbat för bemanningsföretag här i Sverige och är det nått du rekommenderar?

   Mvh Slimis

   Radera
  4. Jag jobbade för ett antal år sen för ett bemanningsföretag extra i Örebro kommun. Det var helt okej, ett mindre företag.
   Har du någon specialist också?

   Radera
  5. I Norge har jag bland annat jobbat med Respiratorbehandling och utbildat Sjuksköterskor att jobba med det. Annars tycker psykiatrin är mest intressant men jobbar helst inom äldreomsorgen :) Jag är ganska flexibel och tycker om nya utmaningar. Har du nått speciellt område som intresserar dig extra mycket?

   Radera
  6. Jaha! Jag har mest hållt mig inom landstingets värld efter examen, innan dess i kommunen som uska. Varit en vända inom lungsjukvård också men numera specificerad inom kirurgi! :)

   Radera
  7. Oj det var ingen dålig erfarenhet :) Kirurgi låter verkligen spännande! :-) Fortsatt lycka till med din karriär. Mvh Slimis

   Radera
 2. Jag har aldrig testat på att jobba utomlands och som det ser ut inom det närmsta är det tyvärr inget jag heller kommer att få en chans till på många år. Min man har sitt drömjobb här hemma och då blir det svårt + att den lilla snart kommer och då blir det ännu svårare. Men kanske en dag i framtiden. Älskar att jobba och vill gärna flytta till ett varmare land när jag är "äldre", kan inte se ett liv utan "jobb" så om vi skulle flytta så vill jag jobba med ngt iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det blir helt klart krångligare när man får barn. Jag tar med familjen denna gång så har vi lite semester samtidigt. Därför passar sommaren perfekt. Jag skulle dock inte kunna tänka mig jobba regelbundet i Norge just nu. Bästa tillfället kan vara när ungarna är vuxna och klarar sig själva. Tycker du ska testa jobba utomlands om du får chansen någon gång i framtiden :) Mvh Slimis

   Radera
 3. Smart tanke det där med att jobba övertid. Det skulle jag också göra om jag fick. Nu blir det enbart ett par tillfällen här och där då det tillåts. Du får alltså jobba övertid när du vill? Hade inte varit helt fel och grattis i sådana fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övertid är bra i måttliga mängder. Kan medge att jag jobbat mer än jag orkat perioder och det sliter en del på kropp och själ. Jag har 2 arbetsgivare numera. Men förut fanns alltid mycket övertid att göra om man ville hos min första arbetsgivare. Dom har dock blivit hårdare då övertid kostar arbetsgivaren mer och numera blir det betydligt mindre övertid. Av den orsaken försöker jag jobba helgerna istället då det iallafall är mer OB-tillägg då. Du får lycka till och jobba hårt så ska du se att det blir lite övertid i framtiden :) Mvh Slimis

   Radera