fredag 30 december 2016

Årets avkastning 21.34% plus


 

Kommentar aktiva aktieportföljen:

Har i detta inlägg redovisat min avkastning i min aktiva portfölj. Förutom innehaven ovan har jag 50st H&M på min Nordnet depå som jag tyvärr inte fått med. Avkastningen har svängt rejält och från att i Januari legat runt 11% minus så har portföljen ökat och helåret slutar på 21.34% plus. Som jag skrivit tidigare har jag utnyttjat arbitrage i Handelsbank aktien. Dels i början av året men även en gång till för någon månad sedan. Just detta har gett en viss överavkastning. Handelsbanken är för den delen även ett fantastiskt företag och jag tror på fortsatt stark utveckling nästa år. Mina Handelsbanken aktier är ej till salu. Sorgebarnet i portföljen är min Telenor investering. Har dock fått en utdelning från bolaget så resultatet är inte så illa som det ser ut. H&M har inte heller haft en fantastisk utveckling men jag tror på en bättre utveckling 2017. 

Kommentar passiva indexfonder:

Har passiva indexfonder för ett totalt värde av ca 237 000 kr

Fonderna består av:

Avanza Zero 182 243 kr
Länsförsäkringar Europa indexnära 27219 kr
Länsförsäkringar Global indexnära  28089 kr

Dessa index känns tråkiga men känns rätt för lite riskspridning. Indexfonderna har följt index ganska exakt.

Målet 2016:
Målet med en total aktie/fondportfölj på minst 1.1 miljon slogs med råge då den totala portföljen nu är värd ca 1 240 000 kr.

Mål för 2017:

Målet är att uppnå 48 000 kr i utdelningar. Jag kommer även jobba hårt på att få ner mina utgifter ytterligare. Jag kommer vara pappaledig from i Mars månad och detta kommer påverka nästa års kassaflöden negativt. Norge jobb till sommaren kommer däremot göra att kassaflödena till investeringar ökar igen.  Nästa års mål är att försöka slå index igen. Ingen lätt uppgift men med lite tur tror jag det är möjligt.

Vad är dina mål nästa år och hur har din portfölj gått?

12 kommentarer:

 1. Väldigt uppskattat att du är så öppen med siffror!

  Hur ser du på att vara så tung i Handelsbanken? Utan tvekan ett riktigt fint bolag, men man kan aldrig vara säker. Letat efter något inlägg men inte hittat något, kanske har du skrivit om det tidigare?

  Ha ett gott nytt år :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppskattar siffror då jag tycker det ger en mer intressant läsning. Sen kan läsarna vara säkra på att det jag skriver är sant. Om du inte visste det så har Handelsbankens aktie gett över 1,9 miljoner procents avkastning senaste 100 åren och då är inte utdelning inräknad. Den har bland annat slått Warren Buffets Berkshire Hathaway med hästlängder. Varför kommer då aktien fortsätta gå bra? Handelsbanken har en bra affärsmodell som gör att dom tjänar mer pengar över tid. De höjer kortavgifter, Fastigheter går upp i pris och med det lånar både företag och privatpersoner mer. De tar inte för mycket risk mm. Jag köper dock inga fler Handelsbanken just nu och med tiden kommer innehavet vara en mindre del av portföljen. Mitt inlägg om affärer i Handelsbaken hittar du nedan här:

   http://slimis20.blogspot.se/2016/10/arbitrage-ar-en-mojlighet-till-fina.html?m=1

   Gott nytt år du också :-) Mvh Slimis

   Radera
 2. 21.34 % upp är riktigt bra det. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Detsamma till din fina avkastning :-) Mvh Slimis

   Radera
 3. Riktigt snyggt jobbat!

  Hur mycket utdelningar erhöll du under året? Måste blivit en rätt bra slant :-)

  Mvh
  Framtida Frihet

  SvaraRadera
 4. Tack! Det blev drygt 40 000 kr :-) Hade mina aktier på två olika konton så får inte fram exakt hur mycket jag fick utbetalt. Köpte en hel del aktier efter utdelningssäsongen också. Kommer bokföra utdelningarna bättre 2017. Hur mycket erhöll du själv? :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt!

   På mitt konto trillade det in totalt 2567 SEK efter källskatt, vilket med mina mått mätt är en helt okej summa :-)

   Radera
  2. Bra där vi får hoppas på flera fina utdelningar under 2017 :)

   Radera
 5. Grattis till en riktigt bra avkastning!
  Började bygga på min utdelningsportfölj i början på november då jag sålde av en del fonder. Det blev upp 2,8% med Investor som drog ett tungt lass upp 7,9% och USA som tryckte ner pga valutakursen. Nästa års mål är att försöka få ut 50000 i utdelningar och att slå index.
  Ha ett gott nytt år!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra :) Investor har gått riktigt bra länge. Lycka till med ditt utdelningsmål och må avkastningen vara med dig. Ha ett gott nytt år du också Bengan. Mvh Slimis

   Radera
 6. Hej Slimis, som sagt; bra jobbat 2016. Här laddar vi för fullt inför 2017 och skulle vilja komma i kontakt med dig utanför det offentliga, jag hittar inte din mailadress. Kan du lägga ett mail till mig?

  aktiepappa@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa. Härligt att du laddar vidare för 2017 :-) Har skickat över ett mejl till dig.

   Mvh Slimis

   Radera