måndag 9 mars 2020

Tagit in Equinor i portföljen

Idag fortsätter börsen ner och det är oljerelaterade aktier som faller mest. Under helgen var oljan ner omkring 30 % och med det var jag säker på att oljerelaterade aktier skulle dyka rejält idag. Samma sak hände 2016 då det var kris i branschen. Just då lyckades jag köpa Nordnets Superfond Norge samma dag som Euqinor nådde 100 NOK. Det visade sig då vara en bra affär då fonden sedan ökade med 20 % på väldigt kort tid. Sedan dess har Euqinor var upp i ca 230 kr och jag har enda sedan jag sist sålde Nordnets Superfond Norge tänkt att ta in Euqinor till portföljen. Idag försvagades norska kronan rejält och samtidigt rasade Euqinor 18 % och med det köpte jag in 100 aktier för 108.68 NOK per aktie. Equinor har en rejäl kassa och i dagsläget handlas aktien till nästan 7 % i direktavkastning. Är det någon gång man ska köpa oljerelaterade aktier är det just vid kriser. Då kan man få aktierna riktigt billigt. Det tog mig som sagt 4 år att vänta in detta inköp men nu är det gjort. Jag vill endast ha en mindre exponering mot oljesektorn så det blir inget mer köp i Equinor om inte aktien skulle närma sig 100 NOK här framöver. När oljepriset tids nog återhämtar sig är min tro även att aktien kommer stå högre än idag. Under tiden jag väntar på en uppvärdering av aktien kan jag håva in en bra utdelning. Jag är medveten att oljekrisen kan förvärras men till dagens pris på aktien tycker jag risken är värd att ta. Förutom detta kunde jag inte hålla mig från att köpa ytterligare 50 H&M aktier idag. Priset på dem var 159.38 kr st. Med det ligger just nu hela min belåning till 0.99 % ränta. Jag har en bra marginal till nästa räntenivå även om börsen sjunkit ganska mycket den senaste tiden. Med det kommer det in lite lön nu den 27:e. Sen kommer min utdelning från Handelsbanken den 1 April och med det kommer belåningen gå ner rejält inom närtid. Jag är fortsatt bered att börsen kan gå ner mer från nuvarande nivåer. Men jag tänker inte sälja en enda aktie på dessa nivåer. För en långsiktig placerare ser jag denna nedgång som ett ypperligt tillfälle att fortsätta köpa bra bolag till bra priser.

Jag hoppas att även ni andra långsiktiga placerare hittar något fynd nu när det är rea på börsen.

Uppdatering: Under dagen fortsätter börsen ner och framförallt mitt näst största innehav H&M tappar mer än index. Jag säljer åter av Equinor för 113.40 NOK per aktie och köper istället 50 st H&M till för 153.54 kr st. Jag tycker fortfarande Equinor känns intressant från nuvarande nivå men vill samtidigt köpa mer H&M när aktien är på rea. Jag kanske återkommer i Equinor. Kommer uppdatering isåfall.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Har ni läsare hittat något fynd under börs rean?

10 kommentarer:

 1. Jag har även jag köpt in mig lite i olja idag köper lite i taget fallet är nog inte i botten än tror jag. Min långa köporder på 450kr för Investor gick även i lås. Köper bara denna till DA 3% eller mer. Händer sällan men dom ggr det händer köper jag Mvh Mats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats.

   Ja det är alltid svårt att pricka både toppar och bottnar i olika aktier. Tidigare har det lönat sig att köpa stabila oljebolag när oljepriset kollapsat, bara man har lite tålamod. 450 kr för Investor blir nog bra på sikt. Såg att Investors vd köpte en del på 470 kr. Han brukar köpa vid bra tillfällen. Jag hoppas dina investeringar blir riktigt bra på sikt.

   Tack för att du delar med dig om dina köp.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Shoppade 50 RDS idag, i övrigt håller jag mig borta från köpknapparna... :)

  SvaraRadera
 3. Hej Snålgrisen.

  Ser att RDS kollapsat idag också. Har ingen koll på bolaget men jag hoppas din investering blir bra på sikt :-) Är det något annat bolag som intresserar dig extra nu i börsturbulensen?

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Royal Dutch Shell är ju världens största bolag inom energi/olja, och är så vitt jag kan se tämligen välskött och i bättre finansiellt skick än t.ex. Exxon. Om det är någon som kan rida ut en liknande storm så borde det vara dessa bjässar. Många mindre producenter och MLPs blir ju slaktade. Jag tänker på att Exxon inte behövde sänka sin utdelning under de perioder de senaste 40 åren då oljepriset sjönk värre än idag, t.ex. Kuwait-krisen.

   Radera
  2. Hej Snålgrisen.

   Ok det visste jag inte. Jag håller iallafall tummarna att din investering där blir bra på sikt. Den som lever får se :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Snittade ner mig idag med fler Equinor. HM ligger nära till hands nu också. Såg att Intrum också handlats av insiders så en lite påspädning där också på sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividendify.

   Jag håller tummarna att din investering i Equinor blir bra på sikt. Även jag tog in 250 aktier till portföljen idag. Ser vi ett lite högre oljepris i framtiden är min tro att även bolaget kommer uppvärderas.

   Tack för att du delar med dig.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Tröst lite Investor blir nog bra på sikt.
  Men först ska vi gå ner lite till för att hämta kraft uppåt.

  SvaraRadera
 6. Hej Roadstar.

  Jag är säker på att Investor blir bra på lite längre sikt. Går investmentbolaget ner i pris framöver ger det ett bra tillfälle att fortsätta fylla på.

  Fortsatt lycka till med ditt sparande :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera