torsdag 5 mars 2020

Ökat i H&M igen

Idag tog jag beslutet att öka på ytterligare i H&M. H&M har den senaste tiden presterat sämre än index och jag tycker bolaget straffats för hårt pga Corona viruset. Nu har ju en hel del av H&Ms butiker i Kina vart stängda den senaste tiden. Men igår bekräftade bolaget att endast 66 st butiker ligger nere i Kina i dagsläget. Min tro är att alla butiker kommer öppna upp snart igen och med det kommer vi se en ökande försäljning i Kina därefter.

 H&M ser inte heller att viruset leder till större förseningar avseende leveranser i dagsläget vilket jag ser som positivt.

Den senaste 30 dagarna har insiders handlat rejält med aktier i H&M. Totalt har insiders köpt aktier för 1.65 miljarder kronor och som vanligt ligger Stefan Persson i topp vad det gäller köp. Samtliga dessa aktier har köpts för ett högre pris än idag. Stefan Persson köpte tex sina sista 5 miljoner aktier för ett pris mellan 201-204 kr per aktie. Även Madeleine Persson köpte 37200 aktier för drygt 202 kr per aktie. Sedan dess har fler mindre insiderköp gjorts till ett något lägre pris.

Jag valde iallafall att idag köpa in ytterligare 400 st H&M aktier för drygt 172.60 kr st + courtage. Eftersom jag inte vill höja min kredit fick tyvärr Axfood lämna portföljen i det korta perspektivet. Det kan mycket väl hända att jag kommer tillbaka till Axfood om något bra läge dyker upp. Axfood känns just nu som ett tryggare alternativ än H&M ( i det korta perspektivet verkar folk fyllt hemmen med mat pga oro för Corona viruset och kanske kommer en riktigt bra kommande rapport.) Men samtidigt tror jag H&M kan ha en bättre potential från nuvarande nivå på lite längre sikt. Även om Axfood presterat bra den senaste tiden sålde jag mina aktier med en liten förlust idag (runt 4-500 kr)

Med det ligger jag nu lite tyngre i H&M igen. Jag ligger även fortsatt belånad till viss del. Men som jag skrivit tidigare kommer denna belåning sjunka under året då jag kommer amortera ner den via nysparande samt en del utdelningar som kommer in nu framöver. Nu framöver hoppas jag att läget med Corona viruset i Kina fortsätter att förbättras. Jag hoppas även att spridningen här i Sverige avtar.

Portföljen i övrigt har tappat ganska mycket i värde sedan börsen toppade. Jag tror att portföljen är ner någonstans runt 400 000 kr ungefär. Så det dröjer väl inte länge till PB-villkoren försvinner. Det är som sagt svårt att fylla upp den summan på kort sikt med nysparandet. Jag kommer iallafall fortsätta jobba hårt framöver. Mitt mål är att fortsätta hålla en hög sparkvot. På det försöka investera mina pengar på bästa möjliga sätt. Fortsätter börsen ner nu framöver kommer det bli bättre köplägen för den som är långsiktig. Som jag ser det är det bättre med en nedgång nu än om några år då portföljen kommer vara större än idag.

Med det håller jag tummarna att H&Ms första kvartals försäljningsutveckling är lite bättre än vad marknaden i övrigt tror. Denna rapport kommer den 16 mars så den som lever får se.

Uppdatering: Idag den 6 mars fortsätter börsen ner och även mitt näst största innehav H&M åker på rejält med stryk. Jag valde därför att skjuta in min sista buffert utanför börsen till mitt långsiktiga sparande. Totalt 16000 kr. Med det är all min buffert borta just nu och jag är som sagt all in på börsen igen med råge. För dessa pengar köptes ytterligare 100 st H&M aktier. Priset idag var 166.75 kr per st. Med det sagt finns det nu framöver inga möjligheter för ytterligare köp i närtid. Nu framöver gäller blir det som sagt avbetalning på aktielånet samt eventuellt någon återinvestering av utdelningarna. Hur jag agerar beror helt på hur börsen utvecklas nu framöver.
 Närmast till hands nu är Handelsbankens utdelning som kommer 1 April. Den ser jag fram emot.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

6 kommentarer:

 1. Som alltid är det spännande att följa din köp och sälj! Jag gillar att vi ser mer insynshandel i H&M än "bara" från Stefan Persson. Skönt också att höra att nästan samtliga butiker i Kina är igång igen.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy.

   Ja det känns ju bra att fler tror på bolaget. Det ska bli intressant att följa kommande rapporter och se hur mycket bolaget drabbats av krisen i Kina den senaste tiden.

   Önskar dig en trevlig vecka :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Det rör sig mer söderut, men det är kommer komma tillbaka. Blir och köpa mer när lönen kommer. Blir och öka takten för att mata in i fonderna och Lysa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Prius.

   Ja börsen har rasat rejält på kort tid. För den långsiktige börjar det bli riktigt bra köplägen. Det ska bli spännande att se hur börsen går nu framöver. Hoppas du hittar något köpvärt.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Jag såg allt att du köpte 50 HM och 100 Equinor =)

   Radera
  3. Jo, jag har tom hunnit sälja Equinor under dagen :-) Men kanske återkommer i aktien. För stunden vill jag vikta upp H&M mer och därför fick Equinor lämna just nu. Kanske återkommer i aktien.

   Radera