fredag 27 mars 2020

Möblerat om i portföljen

Gällande jobbet

De senaste dagarna har det vart fullt upp på jobbet och så kommer det fortsätta så den närmaste tiden. Det märks helt klart att sjukskrivningarna är betydligt fler just nu då många är hemma då de är minsta sjuka. Detta för att förhindra smittspridning här i samhället. Givetvis ställer jag upp som alltid och det innebär som sagt mycket jobb just nu och det kommer inte finnas mycket tid för bloggen i närtid.

För er som undrar så har inte Corona viruset spridit sig på någon arbetsplats där jag jobbar. Men vi är nu väl förbereda om så blir fallet nu framöver. Komplett skyddsutrustning finns nu på plats på min arbetsplats och givetvis kommer jag finnas där och vårda de som drabbas av detta virus. Efter 8 år i vården är jag idag inte rädd för smittor. Vi möter för jämnan på olika smittor och det ingår i de basala hygienrutinerna att skydda sig. Kommer Corona smittan hit är jag säker på att vi kommer besegra den.

Portfölj förändringar

Igår valde jag att sälja av samtliga 1400 Hufvudstaden för 134.10 kr per st. På det har jag även fått en utdelning på 3.9 kr per aktie. Summering av ca 10 dagars ägande blev ca 30 000 kr plus. Förutom detta såldes även mina 550 Euqinor aktier. Dessa såldes för 122.65 NOK per aktie dvs ca 10 000 kr plus.

Efter dessa affärer valde jag att åter öka på i H&M. 1600 aktier köptes in för 129.80 kr st. Med det sänktes min belåning med ungefär 50 000 kr.

Idag fick jag däremot in månadens sparande på kontot. Tanken var att amortera ner på aktiebelåningen. Men då både norska kronan försvagades och Euqinor fallit drygt 6 % under dagen återköpte jag 550 Euqinor för 116.50 NOK per aktie.

Med det blev det inte riktigt som tänkt med att sänka belåningen i det korta perspektivet. Vi får se här framöver hur jag gör med mina innehav.

Tankar kring förändringen i portföljen

Tanken från början var att behålla både Hufvudstaden och Euqinor. Men då det inte blir några utdelningar som kunde amortera ner min belåning, tyckte jag det var ett bra läge att ta hem en vinst i mina nya innehav. Samtidigt har jag tänkt efter när det gäller mitt H&M innehav. Det är som sagt inte bara H&M som slopat utdelningen detta år och på sikt borde det vara bland de bästa köplägena man kan få i H&M om man vill äga bolaget på lång sikt. Det kommer dröja innan H&M stänger över 3000 butiker nästa gång. H&M kommer 1 eller 2 dåliga kvartal men på sikt ser jag fortsatt bolaget som en vinnare bland klädbolagen. Frågan är givetvis hur länge deras butiker kommer vara stängda. Nu har H&M bättre ställt då de inte kommer betala ut någon utdelning i år. De ger dem möjlighet att klara denna tuffa situation som är just nu. Min tro är att aktien tids nog kommer klättra upp mot 200 kr igen. Men till dess krävs ett visst tålamod. På sikt borde det fortsatt finnas bra potential till uppvärdering i aktien. Då jag idag inte lever på mina utdelningar har jag tålamod att vänta in en uppvärdering.

Gällande Hufvudstaden och Euqionor är jag fortsatt positiva till båda bolagen på sikt. Men precis som förut har jag svårt att hålla på mina Hufvudstaden aktier. Då bolaget uppvärderats så pass mycket och så pass var det just nu svårt att stå emot en snabb vinst.

Med det fortsätter jag just nu att vara ägare i Euqinor. Blir det något bra läge köper jag gärna in mig i Hufvudstaden igen. Men just nu blev det som det blev i portföljen och jag hoppas det blir bra på sikt.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Har ni läsare gjort någon ny investering nu vid lön?

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)
6 kommentarer:

 1. Hej Slimis.
  Lycka till i vård jobbet. Det passar dig när det finns mycket övertid. Tänk bara på att det inte bli för mycket jobb. Risken blir att man blir långtids sjukskriven istället. Pengar är inte allt om man blir sjuk själv. Lycka till med portföljen och hälsan. Själv kör jag automatisk månadssparande 100% LF Global index. Känner mig både trygg och lugn med det. Sköter sig själv i lugn och ro.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jacke.

   Precis som du skriver ska man lyssna på kroppen. Jag har jobbat på rejält nu men det gör jag bara under vissa perioder. Sen behövs tid för återhämtning. Tack för de fina orden. Önskar även dig fortsatt lycka till med ditt indexsparande samt din hälsa. Jag är säker på att det blir bra på sikt.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Skriver just nu på ett inlägg om att få in lite cashflow från D-aktier vid sidan om fonderna. Kika på Akelius, Sagax, SBB och Fastpartner D-aktier. Kan ju vara ett alternativ.

  /Leva drömmen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Leva drömmen.

   Har missat din blogg helt. Ska in och titta närmare på den så fort jag har lite mer tid. Jag lägger till dig bland mina favoriter så kan jag fortsätta följa din resa nu framöver.

   Tack för att du följer bloggen och kommenterar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej
  Akta är för fastighet ,,detta kaos är bara i början och börskurserna likadan.
  Har träffat flera företag i veckan som ej kan betala hyran och fastighetsägarna hotar med kronofogden Lundbergs.
  Allt står stilla 1,6 miljoner äldre har isolerat,,,sig.
  Tror på kollaps av fastigheter,, men skogen blir Sveriges räddning som alltid full rulle på pappersbruken i Norrland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Ja att investera i fastigheter innebär givetvis en risk precis som att investera i aktier. De starkaste lär överleva även denna kris. Vilka det blir lär visa sig tids nog.

   Tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera