fredag 25 oktober 2019

Portföljen nu värd över 2.6 miljoner kronor!

Idag var det äntligen dags för en ny milstolpe och med det passerade portföljen 2.6 miljoner kronor i värde.

 Med det har portföljen ökat med 1 625 000 kr under bloggens tid eller drygt 41 500 kr per månad i snitt under 39 månaders tid. Från den 1 Januari i år har portföljen ökat från 1,7 miljoner kr till 2,6 miljoner kr dvs en snittökning på 90 000 kr per månad detta år. Bara i år har som sagt portföljen ökat med drygt 900 000 kr och det är mitt bästa år avkastningsmässigt någonsin. Här nedan är en graf över utvecklingen på portföljen. 


Som jag skrivit tidigare visar avkastningen tyvärr fel då jag förde över en stor del av min portfölj från Nordea till Avanza tidigare i år. Med det missade jag en stor del av uppgången jag hade i Lundbergföretagen då denna avkastning inte kom med hos Avanza. Då jag ägde Lundbegföretagen för runt 500 000 kr och detta innehav låg hos Nordea var det en betydande del av portföljens avkastning som detta år inte räknats med hos Avanza. Med det är jag osäker på vad min riktiga avkastning är hittills i år. Men den borde iallafall ligga på runt 35-40 % om jag inte är helt ute och cyklar. Men någon procent hit eller dit spelar inte så stor roll för egen del. Så länge min aktiva portfölj inte underpresterar index märkbart kommer jag fortsätta förvalta mina pengar själv i det jag tror ger mig bäst avkastning på sikt. Sedan mitt senaste inlägg har jag denna månad valt att betala av det sista på belåningen samt endast ökat lite i Spiltan Räntefond. Med det är jag nu helt skuldfri igen och det känns underbart. Jag har även en liten buffert i Spiltans Räntefond som kan säljas av vid tillfälle. Dyker rätt läge upp framöver kan det hända att jag utnyttja min kredit igen på lite kortare sikt. Alternativt att något bra swing trade tillfälle uppstår.

Med det kommer jag framöver fortsätta jobba hårt för att få en så bra avkastning som möjligt. Jag är tacksam att det gått så bra som det gjort hittills i år och givetvis hoppas jag det fortsätter bra. Nu i efterhand skulle det vara fantastiskt om portföljen kunde öka 1 miljon på 1 år? Det finns som sagt fortsatt en möjlighet till detta då detta år inte är slut än. Vi får se hur portföljen presterar nu framöver.  Med det kommer jag givetvis fortsätta dela med mig om mina tankar om investeringar och sparande och jag vill även tacka er alla som följer och kommenterar här på bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)


Har ni läsare gjort någon investering nu vid lön?


14 kommentarer:

 1. Stort grattis, verkligen grymt bra och imponerande! 900 000 kr plus på 10 månader är helt fantastiskt!!

  Med bland annat helt avsaknad av belåning känns det som du sitter i en bra och balanserad position när ATH-nivåer uppvisas och börsen stigit 13 dagar på raken. Du är en förebild :)

  Trevlig helg!!

  SvaraRadera
 2. Hej Dividend Guy.

  Tack för de fina orden. Med tanke på att 2018 var ett lite sämre år är det kul för oss alla långsiktiga placerare att detta år har vart bättre :-) Det känns bra att vara skuldfri just nu, även om belåningen kan ge lite extra avkastning på sikt. Kul att även din portfölj tuffar på bra, är riktigt imponerad över ditt resultat samt din portfölj :-)

  Tack för din kommentar och trevlig Lördag :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Kan man få se hela listan över vilka mer aktier du innehar?

  SvaraRadera
 4. Hej Unknown.

  I dagsläget äger jag endast H&M, Handelsbanken och fonden Avanza Zero. Min innehav uppdateras på höger sida av bloggen.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Tycker det är otroligt starkt att du lyckats med denna fantastiska utveckling med så få innehav. Stort grattis riktigt kul och inspirerande att läsa. Detta går ju emot vad många kända investerare o liknande profiler rekommenderar. Och det visar på att inga sätt är fel utan det gäller att hitta sin egen edge och plan. Kommer du fortsätta i liknande riktning nästa år tror du? Trevlig söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Parre.

   Jag tycker själv att jag investerar ganska olikt många andra investerare, men det har fungerat bra för mig och därför har jag fortsatt i samma spår. Redan 2016 överträffade jag index ganska rejält. Du kan se mitt resultat på länken här under:

   https://slimis20.blogspot.com/2016/12/arets-avkastning-2134-plus.html

   2017 flyttade jag mitt aktiesparande till Nordea och har ingen exakt uppfattning vilken avkastning jag fick då. Men jag lyckades iallafall sälja mina då samtliga 6000 Handelsbanken aktier för mellan 125-132 kr st och gjorde en vinst på nästan 200 000 kr bara på det innehavet. Jag lyckades pricka toppen väldigt bra. Mina nuvarande Handelsbanken aktier har jag sedan köpt tillbaka betydligt billigare efter det.

   2018 lyckades jag få portföljen att växa från 1 450 000 kr till 1.7 miljoner kronor även om Stockholmsbörsen backade 8 %. Mina innehav låg då hos Nordea så jag har inte någon exakt avkastning detta år. Men bättre än index är jag säker på att jag presterade även detta år.

   Framöver kommer jag fortsätta investera på bästa sätt för att mina pengar ska fortsätta växa. Skulle jag en dag märka att jag tappat stinget helt och med det underprestera index märkbart är tanken att sälja av mina enskilda aktier och endast hålla mig till indexfonder. Men jag hoppas givetvis att slippa det då jag tror och hoppas kunna få en bättre avkastning än så till rimlig risk.

   Det blir iallafall ett spännande kommande år och jag kommer fortsätta dela
   mina tankar kring sparande och mina investeringar här på bloggen.

   Tack för att du följer min resa mot ekonomiskt oberoende. Jag hoppas att även du haft ett bra år med ditt sparande :-)

   Trevlig Söndag.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Hej, varför bytte du tillbaka till Avanza? Nordea har väl fortfarande lägst courtage?

  SvaraRadera
 7. Hej Ara.

  Det stämmer att Nordea tar 0.06 % i avgift för aktiehandel. En helt klart attraktiv prisnivå för aktiehandel. Tyvärr drabbades jag av tekniska problem med jämna mellan rum. En dag fungerade inte tjänsten och en annan dag var hela mitt innehav borta. Jag trodde det skulle bli bättre över tid men tyvärr upplevde tyvärr ingen förbättring. Jag vill vara säker att ha en stabil plattform då missade affärer kan kosta mig en del avkastning. I dagsläget använder jag Avanzas Pro courtage och betalar 0.034 % i courtage. Det har passat mig bra då jag kört swing trade över året. Jag uppskattar även deras gratis kredit som hjälpt mig till en bättre avkastning. Använder du själv Nordea? Hur tycker du deras tjänst fungerar?

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 8. Starkt Slimis, stort grattis till 2.6 mkr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Tack för det! Du är snart här du också :-)

   Ha en trevlig dag.

   Mvh Slimis

   Radera
 9. tack
  Jag är relativ ny på detta med aktier.
  Själv satte jag in en hög summa pengar i en turkisk bank med 15 % ränta, har haft det över ett år, och det funkar bra.
  Det jag undrar ska jag börja satsa/sprida ut risken och investera i aktier med? Aktier helst med hög utdelning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown.

   Om du är intresserad av aktiemarknaden rekommenderar jag ett månadssparande i någon indexfond. Några exempel är Avanza Zero eller Nordnet Superfonden Sverige. Använder du någon av våra storbanker brukar även de ha indexfonder till rimliga avgifter. Enskilda aktier innebär mer risk och detta kan du börja med tids nog när du lärt dig lite mer om aktiemarknaden. Hur du än gör så placera inte pengar du ska ha inom närtid på börsen då det kan svänga rejält på börsen och risken att förlora pengar är större vid en kort sparhorisont.

   Lycka till.

   Mvh Slimis

   Radera
 10. Hej Slimis!
  Riktigt fint!
  Ingen dålig avkastning i reda pengar och procent.

  Jag ligger i dagsläget på 38% men det blir inte lika fina siffror om man kikar på 1 år.
  Det gäller väl bara att komma ihåg att dessa siffror inte hört till det vanliga. Men ändå var glad för det.

  Hoppas framtiden fortsätter vara ljus.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Imponerande med 38 % :-) Men precis som du skriver har avkastningen i år vart lite högre än ett normalt år på börsen. Samtidigt backade OMX30 runt 8 % förra året, så börsen har ju även tagit ikapp det. Det ska bli spännande att se hur börsen går nu framöver.

   Fortsatt lycka till med ditt sparande och tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera