torsdag 17 oktober 2019

Portföljen nu värd över 2.5 miljoner kr!

Idag var det äntligen dags för en ny milstolpe och med det passerade portföljen 2.5 miljoner kronor i värde.

 Med det har portföljen ökat med 1 525 000 kr under bloggens tid eller drygt 39 000 kr per månad i snitt under 38 månaders tid. Från den 1 Januari i år har portföljen ökat från 1,7 miljoner kr till 2,5 miljoner kr dvs en snittökning på 80 000 kr per månad detta år. Bara i år har som sagt portföljen ökat med drygt 800 000 kr och det är mitt bästa år avkastningsmässigt någonsin. Här nedan är en graf över utvecklingen på portföljen. Tyvärr visar den fel då jag förde över en stor del av min portfölj från Nordea till Avanza tidigare i år. Med det missade jag en stor del av uppgången jag hade i Lundbergföretagen då denna avkastning inte kom med hos Avanza. Då jag ägde Lundbegföretagen för runt 500 000 kr och detta innehav låg hos Nordea var det en betydande del av portföljens avkastning som detta år inte räknats med hos Avanza. Med det är jag osäker på vad min riktiga avkastning är hittills i år. Men den borde iallafall ligga på runt 30-35 % om jag inte är helt ute och cyklar. Men någon procent hit eller dit spelar inte så stor roll för egen del. Så länge min aktiva portfölj inte underpresterar index märkbart kommer jag fortsätta förvalta mina pengar själv i det jag tror ger mig bäst avkastning på sikt. Sedan mitt sista inlägg har belåningen kommit ner och ligger nu på 46 581 kr. Jag har även köpt in Spiltans Räntefond för 5000 kr. Jag kommer framöver placera lite mer pengar i denna fond i väntan på att något riktigt köpvärd dyker upp. Annars kommer jag troligtvis fortsätta sänka min belåning framöver då jag egentligen inte gillar belåning alls. Men dyker rätt läge upp kan belåning vara ett bra hjälpmedel för lite extra avkastning. Med det kommer jag iallafall fortsätta jobba hårt för en så bra avkastning som möjligt. Jag är iallafall tacksam att det gått så bra som det gjort hittills i år och givetvis hoppas jag det fortsätter i rätt riktning. Med det kommer jag givetvis fortsätta dela med mig om mina tankar om investeringar och sparande och jag vill även tacka alla som väljer att kommentera här på bloggen. Vill även tacka er alla som driver de läsvärda bloggarna jag följer. Jag läser i princip allt vad ni skriver men hinner inte alltid kommentera så mycket som jag skulle vilja.

 Med det vill jag önska alla läsare fortsatt lycka till med ert sparande. Hoppas att även ni haft ett fantastiskt år när det gäller sparande/investeringar.

Mvh Slimis

14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Sofokles och tack för din kommentar.

   Hoppas allt är bra annars och att det går bra med kommande boken :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Riktigt bra, grattis! Du sitter på två riktigt bra arbetshästar i aktieväg senaste tiden :-) Tror det finns en hel del kvar att ge i bägge också.
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Jo vi får hoppas att de båda kan prestera framöver. Det är min förhoppning iallafall :-)

   Tack för din kommentar och trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Grattis! Du är snäppet före fortfarande! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren.

   Tack. Kul att det går bra även för dig :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Stort grattis Slimis! HM har verkligen varit en kanoninvestering!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Stort tack. Ja H&M har verkligen vart en av årets vinnare här på Stockholmsbörsen. Riktigt kul för oss alla aktieägare som vart tålmodiga :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Grattis Slimis,

  Det är du väl värd med ditt goda tålamod i en del fall och vältimade kortare investeringar i andra.
  Jag hade också stor tur i år med min storsatsning på skogen som jag inledde förra året. De gröna trenderna är enormt starka och kommer säkert att fortsätta vara det både gällande material och energi.

  Önskar dig och de dina en riktigt trevlig helg
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Jo tålamod samt is i magen är bland det viktigaste att ha som långsiktig investerare. Kan man även få till någon bra kortsiktig investering ibland är även det bra för den totala avkastningen. Riktigt kul att skogen gått bra den senaste tiden och att dina investeringar gått bra :-) Skog växer ju som sagt oavsett konjunktur och kommer alltid ha ett värde. Men precis som med aktier överlag är det alltid roligare att köpa när priset är rätt. För din skull hoppas jag skogen fortsätter värderas upp nu framöver.

   Önskar även dig med familj en trevlig helg. Här blir det jobb som vanligt :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Hej Slimis!

  Stort grattis, vilken fantastisk utveckling du har presterat! Det är verkligen så inspirerande att följa din blogg.

  Keep up the good work och fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Hej Dividend Guy.

  Tack för de fina orden. Bara hoppas det fortsätter bra även i framtiden :-) Tack själv för det du delar med dig på din blogg. Du är en riktig inspirationskälla du också :-)

  Önskar dig en trevlig vecka.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 8. Grattis Slimis! Vad roligt att läsa (nyss hemkommen från värmen :-)). Du är en inspirationskälla!

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise.

   Tack för de fina orden. Jag hoppas din semester var toppen. Ska in på din blogg och läsa lite mer nu under kvällen här :-)

   Ha en fin dag och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera