onsdag 9 oktober 2019

Minskat min belåning samt skaffat ett nytt kreditkort

Idag valde jag att minska belåningen i portföljen. Planen från början var att öka belåningen något men det slutade inte riktigt som jag hade tänkt.

Till och börja med har Industrivärden tappat en hel del mer än index den senaste tiden. Jag tyckte med det att risk/rewarden såg bra ut iallafall på kort sikt att gå in i investmentbolaget igen. Jag valde därför att avyttra mina 600 BillerudKorsnäs aktier för 105.05 kr st. Med det blev det en kortsiktig liten vinst i Billerud och jag tackar bolaget för det. Jag tror fortsatt på Billerud på lite längre sikt då jag tror de kan lyckas bra. Men just nu ville jag som sagt omplacera pengarna till Industrivärden och så gjordes. 800 aktier i Industrivärden köptes in för 196.87 kr st. Jag har tidigare kört en hel del swingtrading i Industrivärden och nu sist sålde jag av just 800 st Industrivärden aktier för 200 kr st. Med det hade jag återköpt mina aktier lite billigare idag. För att belåningen inte skulle dra iväg för mycket sålde jag även av Avanza Zero för runt 50 000 kr. Detta Avanza Zero Innehav låg jag nästan 3000 kr plus i jämförelse med mitt inköpspris så det blev även en liten vinst här. Under dagen gick iallafall Industrivärden upp i pris och jag ångrade tids nog att jag höjt min belåning ytterligare. I vanliga fall är jag en försiktig investerare men jag har tagit en hel del extra risk med belåning detta år. Något som gett gott resultat men även ökat risken i sparandet. Jag fick iallafall kalla fötter och därför sålde jag åter av 800 st Industrivärden för 197.67 kr st och tog även en liten vinst här.

Med det har jag i dagsläget både lite mindre aktier och ett lite mindre pengar i fonden Avanza Zero. Belåningen har gått ner till under 50 000 kr och det känns ändå bra efter dagens kortsiktiga affärer. Vi får se hur det blir framöver med aktie/fond köp. Skulle börsen gå ner framöver och det dyker upp några nya fina möjligheter till kortsiktiga affärer kan det hända att belåningen går upp lite igen. Det kommer i så fall uppdatering här på bloggen.

Jag har även skaffat ett nytt kreditkort som jag rekommenderar

För övrigt vill jag även tipsa om ett nytt kreditkort med 0 kr i årsavgift som jag skaffade för några dagar sedan. Då jag tidigare använt både Okq8, Shell och Preem Mastercard har jag nu hittat ett bättre kreditkort med Cashback. Kortet heter Komplett Bank Mastercard och ni kan skaffa det här: (affiliatelänk)

Fördelen med detta kort är följande: 4 % återbäring komplett.se
                                                          2 % bonus på näthandel
                                                          1 % bonus på alla övriga köp

Dessa bonuspoäng kan du sedan använda för att betala dina fakturor. Med det får du en betydligt bättre cashback än många andra aktörerna som endast erbjuder en cashback upp till 0.5%. Till skillnad mot bensinbolagens kreditkort behöver du inte heller hämta ut din cashback på en bensinmack utan kan som sagt dra av den direkt från din faktura. 

Med detta kort kan du få upp till 2000 kr per år i återbäring. Men för att komma upp i denna summa ska du handla ganska mycket. En sak att tänka på om ni skaffar kortet är att anmäla er till e-faktura som är gratis. Väljer ni pappersfaktura kostar det 35 kr per st. 

Jag tycker som sagt detta kort är fantastiskt och vår familj kommer spara mycket pengar framöver genom att använda detta kort istället för våra tidigare kort. Jag har som sagt även valt att göra reklam för Komplett:s Kreditkort här på bloggen och det gör jag eftersom jag tycker det är ett fantastiskt kort som fler borde skaffa. 

Skulle någon läsare här på bloggen mot förmodan skaffa detta kreditkort via min länk här ovan kommer jag få en ersättning från Komplett Bank. För varje person som skaffar kortet kommer jag därför skänka 200 kr per kort till Cancerfonden. Skulle någon läsare önska att pengar skänktes till någon annan välgörenhetsorganisation går det bra att kommentera det här på bloggen så kan jag skänka pengar dit. Förövrigt skänker bloggen fortsatt lite pengar varje månad till olika välgörenhetsorganisationer som betyder mycket för mig. Det som bloggen hittills skänkt finns redovisat längst nere på bloggsidan.


Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)   

18 kommentarer:

 1. Nu har jag ansökt om kortet via din länk. Hoppas att det fungerar och du kan skänka 200 kr till cancerfonden. Tycker det är utomordentligt sympatiskt av dig att skänka pengarna du får. För övrigt verkar det vara ett bra kort, kommer att använda det främst till mat då jag inte shoppar så ofta. 1% billigare mat med detta kort + erbjudanden från affären + kort datum varor. Kanon!

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym.

  Jag ser att både du och 1 till redan sökt kortet och blivit godkända. Jätte kul med sådan positiv respons :-) Allt man kan spara pengar på är givetvis positivt. Jag har själv använt kreditkort med cashback sedan några år. Vår familj har fått tillbaka mycket pengar över tid genom återbäring. Viktigt är dock att betala räkningen i tid för att ha en räntefri kredit till slutet av månaden. Kort datum varor är för övrigt bra att köpa för ekonomin och miljön. Kul att du uppskattar min välgörenhet genom bloggen. Jag kommer inom kort uppdatera hur mycket pengar som skänks här på bloggen. Tack för ditt bidrag till bloggen. Jag hoppas du blir lika nöjd som mig med nya kortet :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du skänker till välgörenhet, jag skänker till WWF, Greenpeace, UNHCR och Läkare utan gränser månadsvis :)

  Mvh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföljen.

   De pengar jag skänkt än så länge har främst kommit här från bloggen. Så jag vill tacka alla bloggens läsare för deras bidrag. Kul att även du bidrar till bättre behövande. Jag tycker som sagt det är givande att hjälpa andra människor både genom mitt jobb men även genom att skänka en slant när möjlighet finns. Det finns många som lever under hemska förhållande. Forskning tycker jag också är meningsfullt att skänka pengar till. När jag tids nog blir ekonomiskt fri är tanken att skänka mer pengar till bättre behövande.

   Tack för din kommentar och fortsatt lycka till med din välgörenhet :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej!

  Har också ansökt om kortet via din länk :)

  MVH Karl-Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karl-Johan.

   Förutom dig har även en till ansökt om kortet idag. Det innebär att 600 kr kommer skänkas till Cancerfonden om ingen mer ansluter sig via min länk. Betalning till Cancerfonden kommer ske så fort jag får ut ersättningen från Komplett Bank.

   Stort tack för din kommentar samt ditt bidrag till bloggen och Cancerfonden.

   Ha en bra dag.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Hej Slimis!

  Alltid lika inspirerande att ta del av dina transaktioner. Aldrig fel heller att minska belåningen och risken i sparandet, grymt jobbat!

  Intressant kreditkort, ska kolla upp det. Väldigt bra syfte att skänka pengarna till välgörande ändamål!!

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy. Kul att du uppskattar mina uppdateringar här på bloggen :-) Är alltid kul och inspirerande att läsa din blogg också. Jag är ju fortsatt belånad men inte lika mycket som för ett tag sedan. Givetvis kan en högre belåning ge ett mer positivt resultat över tid om börsen går bra. Men min portfölj har gått bra i år och just nu vill jag vara lite mer försiktig. Förr i tiden belånade jag aldrig portföljen men jag har som sagt kört en hel del swing trading under en tid och då har belåningen vart ett bra hjälpmedel. Dyker det tids nog upp något riktigt intressant att investera i kan det mycket väll bli så att jag höjer belåningen igen. Kommer uppdatering om det isåfall. Gällande kreditkortet var det tidigare bara möjligt att använda cashbacken på Komplett.se Men sedan de ändrade att man kan dra av återbäringen på fakturan tycker jag kortet är det överlägset bästa som finns på marknaden just nu. Det är kul att så många genom bloggen hjälpt mig skänka pengar. Går forskningen framåt kan de ju hjälpa oss alla den dagen vi blir sjuka.

   Önskar dig en trevlig helg och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 8. Haket är att man måste köpa för en viss gräns för att få bonusen.. Minst 50 kr per köp läste jag

  SvaraRadera
 9. Hej Anonym. Vad jag har förstått ska det vara återbäring på alla köp oavsett hur mycket man handlar för. Har du källa på minst 50 kr per köp för bonus?

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läser man på deras hemsida under frågor & svar står d det.

   Radera
  2. Hej igen Anonym. Jag ser nu att det stämmer det du skriver. Poängen rundas även av upp eller ner beroende på hur mycket man handlar för. Handlar man för under 50 kr rundas det av ner till 0 poäng. Handlar man för 51 kr får man istället runda av det uppåt. En klar nackdel om man småhanflar ofta. Tack för viktig information gällande kortet.

   Mvh Slimis

   Radera
 10. Om man köper på nätet måste man ha mobilt bankid eller fungerar vanlig bankid eller har de en annan säkerhetslösning (t.ex. lösenord)?
  Jag hittar inget svar på den frågan...finns inte på hemsidan... det saknas alltid relevant information... :-/

  (T.ex. shell-kortet kräver nu mobilt bankid för köp på nätet, när det förut gick med vanligt bankid)

  Mvh
  /T

  SvaraRadera
 11. Hej T.

  Jag har bara gjort 1 beställning från mitt Komplett kort än så länge. Det var på Cdon.com. Varken mobilt bank id eller vanligt bank id behövdes för detta. Jag tror det kan fungera överallt utan mobilt bank id men är som sagt inte säker då jag inte jag heller hittar information om detta. Som du skriver har jag märkt att mobilt bank id behövts när jag beställt med mitt Shell kortet. Mitt tips är att du testar Komplett kortet. Jag är säker att du skulle bli nöjd med det. Just internetköp ger ju 2 % cashback och det är riktigt bra i jämförelse med de andra korten som finns. Kortet är ju gratis så det är ju bara att säga upp det om du inte skulle vara nöjd. Men kortet fungerar perfekt och jag är nu i efterhand glad att jag skaffade det. Faktura kommer till mejlen i början av månaden och jag betalar fakturan i slutet av månaden. Eftersom jag har 2 barn spar jag en hel del pengar med lite extra återbäring.

  Bara skriva här igen om du funderar på något mer.

  Önskar dig en trevlig dag.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 12. Du borde även testa Rebilla, som ger 2% cashback på alla köp och inte har några växlingsavgifter.
  Du kan även få 2% cashback på köp i butik med Komplett, genom att koppla kortet till Curve.
  Läs mer här:
  https://kortsidan.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Har skaffat Rebilla kortet och tycker det fungerar bra. Tack för ditt tips :)

   Mvh Slimis

   Radera