torsdag 27 april 2023

Köpt och sålt aktier för 3.8 MKR idag

 Då var det åter Torsdag och nya möjligheter. Idag har jag åter vart in i Billerud aktien och handlat och dagens transaktion ser ni här under:


Det hela slutade med en vinst på drygt 3500 kr när courtage är betalt. Förutom det fortsätter jag investera 25000 kr varje dag i Avanza Zero. Just nu ligger jag drygt 53 % likvid men det går sakta ner allt eftersom mer pengar stoppas in i Avanza Zero. 

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag :-)

4 kommentarer:

  1. Hejsan Slimis!
    Tror du mera på Avanza Zero än Spiltan Investmentbolag.?
    Hur ser det procentuella innehavet ut mellan dessa fonder?
    //S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej S.

      Jag spar endast 200 kr i månaden i Spiltan Investmentbolag och dessa fonder har jag hos Levler och Savr. Det är ett litet innehav för mig. I skrivande stund har jag investerat drygt 6000 kr i fonden. I Avanza Zero är jag i slutet av veckan uppe på runt 1.7 miljoner i värde. Så det är här jag lägger en stor del av mina sparpengar på lång sikt. Anledningen till Avanza Zero är att den följer index och är gratis. På lång sikt kostar även en liten avgift väldigt mycket och just nu är fokus att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt. Men givetvis kostar min kortsiktiga handel en del men så länge den ger en positiv avkastning så känns det okej att lägga ut lite pengar på courtage.

      Hur sparar du själv på lång sikt?

      Tack för kommentar.

      Mvh Slimis

      Radera
  2. Hallå Slimis!
    Det tickar på riktigt bra för dig. 53% likvid, har du tänkt sätta in hela kapitalet i Avanza Zero eller vad är planen? Tänker du på sikt sluta swing och daytrada?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kalkyl. Mina strategier har ändrats lite över tid. Men på senare tid har jag insett att det är svårt att slå en gratis indexfond över tid. Nu har jag haft tur att överträffa index vissa år men jag är inte övertygad att lyckas med det över tid. Samtidigt är det kul med lite kortsiktig handel när det går bra. För stunden är tanken att vikta över mot en mer passiv strategi utan avgift dvs Avanza Zero. Men jag kan givetvis ändra mig under tidens gång. Men det är iallafall tanken just nu. Sen försöker jag även vara lite mer försiktig för stunden då jag dels sagt upp mig från min fasta tjänst men även att jag är sjukskriven. Min avkastning är bra än så länge för i år och för stunden har jag dragit ner risken ganska rejält om vi bortser min kortsiktiga handel. Ja vi får som sagt se hur det blir framöver men det är iallafall så jag tänker just nu.

      Tack för kommentar.

      Mvh Slimis

      Radera