fredag 15 juli 2022

Köpt och sålt aktier för 4.75 MKR idag

 Då var det Fredag och nya möjligheter. Idag rapporterade mitt minsta innehav Handelsbanken (200stycken aktier) för sitt andra kvartal 2022. Rapporten kom in svagare än väntat och aktien sjönk som en sten under dagen. För er som inte vet har jag ägt Handelsbanken från och till sedan iallafall 2013. Första gången sålde jag mina då samtliga 6000 aktier för mellan 125-132 kronor styck när aktien toppade i början av 2017. (Se mitt gamla inlägg här) Efter det sjönk aktien tillbaka och jag återköpte en hel del aktier billigare och ägde banken fram till den 13:e Augusti 2021. Då fick jag åter bra betalt för mina aktier och släppte åter hela mitt innehav i Handelsbanken. Denna gång för drygt 100 kr per aktie. Läs gärna mitt inlägg från 2021: Sålt i Handelsbanken . 

Så här i efterhand var det ett bra beslut att åter släppa mina Handelsbanken förra året. Aktien hade gått bra ett tag och så länge jag investerat på börsen har det vart en vinnande strategi att sälja Handelsbanken när banken börjar bli högt värderad och istället köpa banken när den är nertryckt och opopulär. 

Idag hade jag åter tankar att öka på i Handelsbanken när aktien blivit lite billigare igen. Men i vissa perioder har jag legat alldeles för tungt i de innehav jag haft i portföljen och det innebär en högre risk över tid. Det kan alltid dyka upp något man inte räknat med. Idag är mitt fokus istället en bättre riskspridning över tid. Därför blev det bara lite kortsiktig handel i Handelsbankens aktie idag. 

Dagens transaktioner ser ni här under: 


Som ni ser har jag handlat i Handelsbanken och i Lundbergföretagen B. Gällande Handelsbanken så känns aktien intressant när den handlas till rätt pris och efter dagens rapport tycker jag åter banken börjar kännas intressant prismässigt på längre sikt. Men istället för att öka på mitt nuvarande innehav har jag fortsatt öka på i fonden Avanza Zero. Förutom dessa transaktioner har jag investerat 50 000 kr i Avanza Zero under veckan och nuvarande belåning ligger på 4.2 %.  


Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig helg :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar