fredag 7 februari 2020

Portföljen nu värd över 2.9 miljoner kronor!

Det var bara ett par dagar sedan portföljen passerade 2.8 miljoner kr och idag var det dags för nästa milstolpe i sparandet. I skrivande stund har portföljen passerat 2.9 miljoner kr och det är glädjande när investeringarna går bra. Då jag jobbar ikväll och hela helgen passade jag därför på att göra ett snabbt inlägg nu på eftermiddagen. 

Portföljen fortsätter som sagt att växa så det knakar och de senaste dagarna uppgång har jag Handelsbanken att tacka för. Sedan banken släppte sin rapport har aktien tagit rejäl fart och jag tycker marknaden gör helt rätt i att uppvärdera aktien. Jag tror med det att banken kommer fortsätta prestera bra framöver och nu i efterhand skulle man ökat på mer i Handelsbanken när aktien stod i under 90 kr. Men jag är ändå nöjd med nuvarande innehav som jag tänkt behålla framöver. Extra glädjande blir det 1:a April när bankens utdelning trillar in på kontot.

Mitt nuvarande innehav ser ni här under:

Portföljens avkastning det senaste året kan ni se i diagrammet här nedan. Observera att diagrammet visar en något lägre avkastning än min riktiga. Detta då dagens uppgång inte finns med i diagrammet. Jag valde även att förra året flytta mina värdepapper från Nordea till Avanza. På så sätt missade jag en hel del avkastning från min investering i Lundberföretagen jag ägde då. Då Lundberg aktier för nästan 500 000 kr i början av året låg hos Nordea kom denna avkastning tillgodo hos Nordea istället för hos Avanza. Men viktigast av allt är att portföljen inte presterar märkbart  sämre än index. På lång sikt är en bra avkastning det viktigaste om man ska kunna få en ekonomisk trygghet på äldre dar.


Jag hoppas att även ni läsare fått en bra start på ert sparande detta år. Med det hoppas jag nu att nå 3 miljoner inom närtid. Den som lever får se hur det går.


Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)12 kommentarer:

 1. Trevlig helg önskar Snålgrisarna! Vi sniffar också på 2,9-strecket. Det har varit fina uppgångar senaste dagarna. Kan vi få tillbaka källskatten också idag som utlovat av Avanza finns det stor möjlighet att vi bryter oss över denna nivå innan helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Kul att det går bra för er med. Mot 3 miljoner nu! :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Måste ju säga grattis ännu en gång, fast nu till 2.9 mkr! Nära en riktigt stor gräns!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Tack för det. Mot 3 miljoner nu :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Grattis. Själv ligger jag 11 eller 12 % upp för året. Helt absurt. Får komma ihåg det här när börsen vänder ner igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej investerarfar.

   Får gratulera till en bra avkastning. Ja någon gång vänder ju börsen ner igen och det är ju bra att ha det i åtanke.

   Tack för din kommentar och fortsatt lycka till för en bra avkastning.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Tack för det :D

   Fortsatt lycka till du också!

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Hej Slimis!
  Galet vad fort det gick för nästa målstolpe.

  Jag hade ett riktigt bra januari. Portföljen steg med 8% under månaden. Hade jag haft ett större portföljvärde hade det blivit många kronor. Men en dag är även jag där.

  Undrar hur många dagar det tar för dig att nå 3 miljoner!?

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Grattis till en bra avkastning :-) Det visar sig när 3 miljoner nås. Men tids nog är jag säker på att vara där. Har man bara tålamod och tiden på sin sida brukar det bli bra på sikt :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Hej Slimis,
  Kul med din fina värdeökning, ibland går det fort :-)
  Trist att du måste jobba på helgen men vet ju vid det här laget att du gärna gör det och får in lite fina slantar. Kanske kan du få loss någon vilodag i veckan?

  Gällande mina affärer har det varit väldigt lugnt under ett tag, det enda som skett är ett par inköp av Electrolux. Det var länge sedan jag ägde dom, nu ska dom snart knoppa av "Professional" till aktieägarna. Electrolux är modern till många bolag på börsen, tänkte hänga på den här gången så får vi se hur det går.

  I övrigt letar jag fortfarande efter något inom grönenergi området men dom är mycket svåra att räkna på tycker jag, ovanligt mycket gällande osäkra framtida förväntningar och jag tror att dom är ordentligt "hajpade" nu. Hämtade ju hem en rejäl kort vinst på Eolus för ett tag sedan.

  Annars har jag handlat in lite TeliaCompany till min IPS portfölj, det kommer nog ett kommande "storkrig" inom den branschen gällande streaming, appar, e-sport osv.
  tänkte det är väl bäst att vara med på ett hörn (har ju tele2 sedan många år i min större portfölj). Gillar ju någorlunda breda portföljer med 10-15 innehav :-)

  Det var mina tankar just nu, om du kan finna något intresse av dem :-)

  Ha det bäst!
  Med vänlig hälsning /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Jag trivs faktiskt att jobba helger. Det är lite extra betalt och sen är det oftast lite lugnare :-) Har ju nyligen sagt ifrån mig min fasta tjänst. Så jag jobba på timmar igen. På så sätt kan jag alltid vara ledig efter helgen och det är skönt. Intressant med din investering i Electrolux. Jag har inte följt bolaget alls men jag håller tummarna att du får en bra avkastning där. Gällande grönenergi håller jag med att bolag i sektorn är "hajpade". Kul för de som vart med på uppgången :-) Hoppas att Telia kan visa lite bättre siffror framöver. Bolaget känns ju iallafall som en trygg utdelare men det vore kul med lite kursuppgång också.

   Tack för din uppdatering gällande dina innehav. Är alltid kul att höra dina tankar om olika bolag :-)

   Ha det bäst!

   Vänliga hälsningar
   /Slimis

   Radera