fredag 10 januari 2020

Ökat i H&M

Idag tog jag beslutet att åter öka i H&M. Aktien har fått en dålig start på året och jag tycker aktien har kommit ner till attraktiva nivåer igen. Senast jag ökade i aktien var i Oktober förra året. Under ca 1.5 månad körde jag swing trading i H&M och det hela slutade med en vinst på drygt 10 000 kr innan aktien drog iväg upp.

Min swing trading i Telenor

Efter det har jag kört en del swing trading i Telenor men valde igår att gå ur den positionen. Där summerades vinsten till drygt 5300 kr. En nackdel med Telenor aktien är att det är så pass dyrt att växla till norska kronor, så den kortsiktiga handeln blir betydligt svårare än i svenska aktier. Jag tycker även aktien känns lite svag i skrivande stund och aktien är även i fallande trend sen ett tag och det finns som sagt alltid en risk att det fortsätter längre ner än man tror. Jag får iallafall vara tacksam för den lilla vinst som blev. Jag kommer troligtvis inte gå in i Telenor aktien igen om inte aktien kommer ner en bra bit från nuvarande nivå. Anledningen är som sagt främst de dyra transaktionsavgifterna som blir när man handlar med utländska aktier.

Inköp H&M

Istället har jag idag valt att återköpa 2000 H&M aktier. Priset var 185.34 kr per aktie + courtage. Med det har jag återköpt alla aktier jag sålde i December men nu runt 1 krona billigare. Med det har även kassan på 2 % försvunnit och jag är åter belånad till ca 9.5 % av portföljen. Tanken framöver är att åter försöka köra lite swing trading i H&M aktien. Skulle aktien fortsätta ner från den här nivån är tanken att behålla dessa aktier och framöver amortera ner aktiebelåningen igen. Vi får som sagt se hur aktien går den närmaste tiden och med det får vi se hur det blir med handel i aktien. Anledningen till dagens nergång i H&M tror jag mycket beror på att det rapporterats svag brittisk julhandel. Även en del amerikanska bolag samt Fast Retailing som konkurrerar med H&M har visat svagare siffror än prognoserna. Det finns som sagt gott om företag inom retail som går dåligt just nu och tids nog kommer givetvis de starkaste bolagen att överleva.

 Men som jag skrivit tidigare har jag stark tilltro till H&M på lite längre sikt och jag känner mig trygg att äga bolaget. Jag följer dem fortsatt på Instagram där de jämt och ständigt får nya följare. Just nu följer 34.5 miljoner människor H&M och sedan jag började följa dem har de fått runt 5 miljoner nya följare. Det kan man tex jämföra med tex Zalando som idag har drygt 800 000 följare och har fått runt 2-300 000 fler följare under samma tidsperiod.

Förutom detta rapporterades H&M häromdagen ett samarbete med NFL (National Football League) De ska sälja herr- dam- och barnkläder samt accessoarer med olika NFL-varumärken i 20 olika länder. Dock ej i USA. De första plaggen finns redan nu i butik och online.

Med det fortsätter jag följa H&M och hoppas givetvis på ett bra 2020.

Det kommer uppdatering om någon ny affär görs. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej PB?

   Lite swing trading är alltid spännande :-) Hoppas som sagt på en positiv utveckling i H&M aktien nu framöver, trots en dålig start på året.

   Tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Det jag undrar är varför skulle HM vara bättre än konkurrenter? Jag får samma pris, samma kvalite på Asos, Dressmann med mera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Två Månadslöner.

   Det finns många saker jag ser är bättre hos H&M än många andra klädkedjor. De har bra lägen på deras butiker. Kläder som är prisvärda, ok kvalitet och passar de flesta människor. Deras e-handel växer rejält. Men bäst av allt med H&M är deras samarbeten med kända personer och deras unika kollektioner. Dessa kollektioner är otroligt populära och H&M tjänar bra med pengar på dem. Jag tycker även att H&M har ett bra lojalitetsprogram för oss kunder som gör oss mer benägen att komma tillbaka och handla hos just dem.

   Asos och Dressmann har jag dålig koll på så jag kan tyvärr inte säga så mycket om dem. Men själv älskar jag iallafall H&M både som aktieägare och kund :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej Slimis!

  Jäklar vilken slimmad portfölj du har alltså. Planerar du att fortsätta så eller kommer du framöver öka antalet bolag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej drommaren.

   Jo, man kan lugnt säga att den är slimmad :-) Det är i princip bara Avanza Zero som ger lite riskspridning. Framöver kommer jag öka på lite mer i Avanza Zero men annars tar jag dagen som den kommer. Jag kommer i första hand försöka köra lite mer swingtrading framöver om det blir något bra tillfälle för det. Annars är både Handelsbanken och H&M 2 bolag jag känner mig trygg att äga på längre sikt och i dagsläget kan jag öka i både vid rätt pris. Jag har inte för avsikt att sälja någon av dem så länge de inte är märkbart övervärderade.

   Kommer uppdateringar under året om något nytt bolag kommer in i portföljen.

   Tack för din kommentar och ha en bra dag :-)

   Mvh Slimis

   Radera