måndag 13 januari 2020

Köpt och sålt H&M aktier för 1,7 miljoner idag

I Fredags valde jag att åter öka i H&M då jag tycker aktien fallit omotiverat mycket den senaste tiden. Idag har aktien svängt lite fram och tillbaka och med det lyckades jag med några kortsiktiga affärer. Totalt 3700 aktier har sålts under dagen och 2200 aktier har återköps billigare. Med det fortsätter min kortsiktiga handel och dagens transaktioner ser ni här nedan:

Efter dagens transaktioner ligger jag nu igen med i princip ingen skuld alls. Blir det läge igen kommer jag givetvis köra lite mer kortsiktig handel. Vi får se vad börsen erbjuder här framöver. Förutom mitt näst största innehav H&M har även mitt största innehav Handelsbanken fått en dålig start på året. Skulle vi se lägre pris i Handelsbanken aktien framöver kan det mycket väl hända att jag stärker mitt ägande i banken. Givetvis kommer uppdatering här på bloggen i så fall.

Uppdatering:

H&M gick senare under dagen ner och jag återköpte 1700 aktier till. Genomsnittspriset på samtliga aktier som köpts tillbaka idag är 185.26 kr per aktie plus courtage. Dvs nästan 2000 kr skillnad mot vad jag sålt för tidigare under dagen.

Uppdatering 2:

H&M gick senare under dagen upp igen. 1700 aktier såldes åter av för 185.56 kr st. Med det blev det ytterligare en liten vinst och portföljen är nu i princip obelånad igen. Dagens totala transaktioner ser ni här under:


Uppdatering 14 Januari:

Börsen är ner idag och jag valde att åter öka i H&M. 1700 aktier har köpts in för 184.31 kr per st. Med det är portföljen åter belånad med ca 9.5 %.

Uppdatering 2: Sålde åter av 1700 aktier nu för 184.50 kr st. Med det ligger jag åter obelånad.

Kommer uppdatering här på bloggen om någon ny affär görs.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Är det någon annan läsare som ökat på sitt ägande i H&M de senaste dagarna?

6 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat Slimis! Jag har inte köpt och sålt i HM idag men har gjort liknande affärer i lite småbolag det senaste. Lyckades pricka in ett par fina köp i Brandbee i förra veckan bland annat.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa.

   Jag läste om din trade i Brandbee och det imponerar med din tajming :-) Jag tycker det är riktigt kul när det går bra bra för dig. Lycka till framöver och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Jag ökade på HM i Fredags.Riktigt snygga Affärer du gör Slimis. Jag vågar bara köpa (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats.

   Kul att även du äger H&M. Köp och behåll är en bra strategi det också :-) Att köra swing trading ökar helt klart risken men även möjligheten till en bättre avkastning. Min kortsiktiga handel har oftast gått bra, men tids får man räkna med att det kan det gå åt andra hållet också. Jag kommer iallafall fortsätta köra lite kortsiktig handel så länge jag tycker risk/reward ser bra ut i de affärer jag går in i. Med det gör jag mitt bästa för en ok avkastning på sikt och skulle jag underprestera index märkbart över längre tid får jag byta strategi. I slutändan är en god avkastning det viktigaste då mitt sparande ska ge en ekonomisk trygghet i framtiden.

   Tack för att du följer och kommenterar här på bloggen.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Du är en sann inspiration med ditt swingande, och himla kul med din strategi som skiljer sig från många andras!

  Må gott!
  /Louise

  SvaraRadera
 4. Hej Louise.

  Tack för de fina orden :-) Du är en sann inspiratör du med.

  Ha en trevlig dag.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera