lördag 4 januari 2020

Min swing trading i Telenor är över

Igår valde jag att åter sälja av Telenor och i dagsläget ligger jag obelånad igen och har en kassa på ca 49000 kr. Sedan ca 1 månad tillbaka har jag kört lite swingtrading i Telenor aktien. För er som funderar hur jag tänker när jag kör min kortsiktiga handel ska jag förklara lite närmare här under.

1. Jag investerar alltid i ett bolag jag kan tänka mig äga på längre sikt.
2. När jag går in i bolaget ska aktien kännas rimligt värderad. Att köra swingtrading i någon aktie jag inte tycker känns köpvärd för stunden är alltså inte aktuellt.
3. Ska ni köra swing trading i någon aktie rekommenderar jag främst svenska aktier för oss i Sverige. Anledningen är främst att växlingsavgiften äter upp en hel del avkastning.

Hur gick då min swing trading i Telenor?

Det hela började med att jag köpte 400 aktier för 163.19 NOK per aktie. Efter det svängde aktien en hel del och tids nog försvagades den norska kronan och jag utökade mitt innehav. Under denna månads kortsiktiga handel har aktien gått ner i pris och med det har jag haft oddsen emot mig. På det har jag betalat rejält i växlingsavgifter och tids nog stärktes den norska kronan igen. Med det summerar jag en omsättning på ca 1.6 miljoner SEK totalt genom mina affärer. När aktien stod i 161 NOK flyttade jag över aktien från mitt aktie/fond konto till mitt ISK. På så sätt drog jag av den tillfälliga förlusten jag hade mot tidigare vinster under året. För er som inte vet kan man ju kvitta förluster mot vinster på ett vanligt aktie/fond konto. Något som inte går på ett ISK. Jag körde sedan lite mer kortsiktig handel på mitt ISK och summerade till sist en vinst på 1960 kr när alla avgifter dragits.

Framöver finns det en risk att Avanza snart slutar visa realtidskurser på norska aktier. Det kostar tydligen mycket pengar för Avanza att erbjuda detta. Något datum när det börjar kosta pengar är inte satt. Men det kommer som sagt troligtvis ske någon gång i år. Har du idag norska aktier ser du som sagt inte längre realtidskurserna nu efter nyår. Men vill du göra detta kan du än så länge åter aktivera realtidskurs på den norska aktie du äger och detta kostnadsfritt. Detta gör du genom att gå in på din norska akties sida hos Avanza. Där finns en liten flik "aktivera realtidskurs" på det värdepapper du vill följa i realtid. Det är gratis just nu men troligtvis kommer det snart att kosta för denna tjänst.

Själv är jag inte sugen att betala något extra för att få realtidskurser från Norge. Så om någon avgift införs kommer iallafall jag välja bort att köra kortsiktig handel med norska aktier. Det blir helt enkelt omöjligt att köra kortsiktiga affärer med 15 min fördröjning.

Mina transaktioner i Telenor kan ni se här under:

Med det är jag som sagt just nu ute ur Telenor aktien. Men blir det möjligheter till någon ytterligare bra kortsiktig affär är det inte alls omöjligt att jag återkommer i aktien. Jag gillar fortsatt Telenor och kan mycket väl tänka mig äga aktien på längre sikt. Men då jag kör min kortsiktiga handel men främst lånade pengar är jag lite försiktig med att ligga lång. Med det har jag nu lite likvider i portföljen och tittar nu framöver även runt för andra intressanta investeringar. Tills dess ligger dessa pengar och jobbar till en låg men trygg riskfri ränta.

Uppdatering 8 Januari

Idag är börsen ner mycket pga oroligheter mellan USA och Iran. Med det har Telenor tappat under dagen och jag valde därför att åter ta in Telenor i portföljen. Till och börja med återköptes 1200 aktier för 157.02 NOK per aktien. Efter det återköptes ytterligare 1000 aktier för 156.53 NOK per aktie. Courtage tillkommer på affärerna. Med det har jag än en gång återköpt mina Telenor aktier lite billigare än jag tidigare sålde för. Förutom detta valde jag att öka på mitt innehav ytterligare och efter dagens köp är portföljen åter belånad till ca 9.5 %. Med det kommer jag fokusera att amortera ner på nuvarande portföljbelåning när lönen kommer in på kontot i slutet av månaden.

Uppdatering 9 Januari

Idag stiger Telenor med ett par procent och jag säljer av 2200 aktier för mellan 158.30 - 158.35 kr st. Med det har jag åter sålt av mina Telenor aktier lite dyrare än jag igår köpte in mina aktier för. Nu ligger jag åter med nästan 2 % i kassan.

Det kommer uppdatering här på bloggen om någon ny affär görs. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig vecka :-)

4 kommentarer:

 1. Gör du teknisk analys för att hitta rätt entry och exit? Och var ligger dina pengar som jobbar med en låg men trygg riskifri ränta, är det på Avanza sparkonto?

  SvaraRadera
 2. Hej Spargrisen.

  Det stämmer att jag tittar en hel del på teknisk analys för att lyckas med min kortsiktiga handel. Det är främst när jag går in i en aktie jag försöker komma in till ett så bra pris som möjligt. Sen får gärna aktien gå i sidledes under en längre tid när jag bestämt att handla i den. När aktien jag köper går sidledes under en längre tid finns det bra möjligheter att utnyttja prisskillnaden i aktien. Dock ser mina kortsiktiga affärer olika ut beroende på situation. Jag köpte tex SEB när den rasade här för ett tag sedan. Gick först in och köpte 700 aktier för 80.50 kr st när den såg ut att ha bottnat. Sen sjönk den vidare och med det ökade jag på med 700 aktier till för 79.50 kr st. Inte långt efter samma dag släppte jag alla 1400 aktier för 81 kr st. I detta fall blev det bara en snabb vinst och ingen swing trading då jag tyckte risken var för stor att ligga kvar. I mer trygga val som som Investor, Industrivärden, H&M, Handelsbanken, SCA, Telenor mfl som jag kört kortsiktig handel i känner jag mig tryggare att ligga kvar över längre tid när jag köpt in aktierna för ett ok pris. Exit har skett när jag tids nog sålt bort mig genom att aktierna stuckit iväg upp i pris. Risken med min strategi är att jag kan få ligga kvar länge med mina aktier om ett större börsfall kommer precis när jag gå och försöker få lite extra avkastning. Så därför måste jag alltid vara bered att mina aktier kan gå ner i pris och att jag kan bli sittande med aktierna väldigt länge. Jag kör som sagt ingen stop loss på dessa affärer utan de är i bolag jag kan tänka mig äga länge om det behövs. Överlag har mina kortsiktiga affärer gått väldigt bra. Man ska dock komma ihåg att även börsen gått väldigt bra och det har gynnat min kortsiktiga handel. Just nu ligger likviderna på Avanzas sparkonto. Förutom detta har jag även lånat lite pengar till 0 % ränta från Avanza som även de ligger till 0.65 % ränta i väntan på någon ny investering. Så man kan säga att jag har lite hävstång på mina ränteinvesteringar just nu istället för aktiemarknaden :) Håller du själv på med någon kortsiktig handel?

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Hej slimis.

  Varför ser du Seb som mer osäker placering än t.ex. Telenor, hm och Handelsbanken?

  Mvh Roadstar

  SvaraRadera
 4. Hej Roadstar.

  Gällande SEB var det den tillfälliga situation som gjorde att aktien rasade, som gjorde placeringen mer osäker just då. Nu visade det sig i efterhand att penningtvätt anklagelserna inte verkar vara så allvarliga hos SEB och aktien har återhämtat sig. Hade det vart som i Swedbank fall kunde aktien istället rasat vidare just då. Då jag körde min swingtrade i SEB med lånade pengar valde jag därför att ta det säkra före det osäkra och med det ta en snabb vinst. Förövrigt gillar jag SEB och skulle mycket väl kunna ha den i min långsiktiga portfölj då banken presterat bra över tid.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera