onsdag 22 januari 2020

Då var det slut på gratis klippning hos min frisör

De senaste 8 månaderna har jag lyckats klippa mig gratis hos en frisör som bor i närheten av mig. Men nu är det som sagt slut på det roliga.

Hur lyckades jag klippa mig gratis?

Jag kontaktade först företaget Mosms.com . De erbjuder sms-tjänster och betalningslösningar för mobiltelefoner. Frisören registrerade ett konto hos dem. Jag erbjöd sedan frisören betalning via sms. Vi kom överens om 250 kr per klippning/sms. Eftersom jag har 35 vimla vänner på mitt abonnemang får jag 350 kr rabatt varje månad. Resultatet blev därför 100 kr till Vimla abonnemanget och 250 kr till frisören dvs 0 kr i kostnad för mig. Det hela har fungerat bra fram till idag. Då dög tydligen inte betalningen längre även om jag betalat ett högre pris än det ordinarie pris som frisören annars tar(Ordinarie pris mellan 200-220 kr). Sen har tydligen hennes revisor övertygat henne att denna metod inte är bra. Jag vet inte, men antagligen är det lite extra jobb att redovisa en till betalmetod. Pengarna måste ju även föras över från Mosms.com till hennes företag. Annars tar hon betalt med kort och swish.

Det hela är iallafall otroligt tråkigt då jag tyckte detta samarbete fungerade bra. Denna frisör har nyligen startat sin verksamhet och driver den hemma. För att vara snäll har jag tipsat en hel del kunder till henne samt köpt presentkort till i princip alla nära och köra nu i jul. Min egen tro är att jag iallafall troligtvis fördubblat hennes kundkrets. Är man sjysst mot varandra så hjälps man åt. Så tycker iallafall jag.

Jag har själv svårt att förstå varför denna frisör säger ifrån sig en trygg och fast inkomst varje månad framöver. I min mening borde kunderna alltid komma först och inte vad en revisor tycker är lättast. När jag tidigare i mitt liv läste Handel och Administrations programmet lärde jag mig att kunden alltid har rätt. Har man nöjda kunder kommer de tillbaka. Har man missnöjda kunder får man ett dåligt rykte och även andra kunder håller sig borta från företag med dåligt rykte. Som småföretagare borde kundservice vara viktigare ändå. Frisörer finns det som sagt gott om och det finns framförallt många som klipper för en lägre kostnad än frisören jag gick hos. 

Framöver får jag se vilken frisör jag väljer. Kanske går jag tillbaka till min gamla igen. Jag klipper mig inte själv även om detta kunde vara en bra besparing på sikt. Förutom det kommer jag åter få pengar över från Vimla varje månad. Så just nu funderar jag på att börja skänka dessa pengar till välgörenhet igen precis som jag gjorde innan jag började klippa mig gratis. Jag är dock fortsatt skyldig denna frisör 1 klippning och ska betala denna klippning via sms den 1 Februari. From Mars månad finns det som sagt möjlighet att skänka pengar via sms igen. Men annars brukar jag skänka en slant till välgörenhet vid jämna mellanrum. Nu senaste skänkte jag en slant till Cancerfonden och det var just under Cancergalan.

Med det vill jag iallafall tacka alla som hjälpt mig bidra till olika hjälporganisationer. Ni kan alltid se hur mycket jag skänkt och till vilken organisation längst nere på bloggen.


Med det vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig Onsdag :-) 

9 kommentarer:

 1. Min fru klipper mig kort, sparar tusentals varje år både på klippning och schampo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Två Månadslöner.

   Är kortklippt jag också och trivs med det. Min flickvän klipper våra barn men har inte vågat bli klippt själv av henne. Kunde ju vart en bra idé testa. Som du skriver blir det en bra besparing på sikt.

   Tack för tipset.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Synd att du inte kan fortsätta med det.
  Får fundera på om det går att använda sms betalning någon annanstans.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Ja det är alltid tråkigt när det inte blir som man tänkt sig. Vi får se om jag kanske testar klippa mig här hemma framöver. Min flickvän är duktig att klippa barnen så det kan säkert bli bra om hon klipper mig också. Isåfall blir det mer pengar över till välgörenhet och det är bra.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Roligt höra om din klippning. Hoppas du kan hitta något annat liknande arrangemang, som du sedan kan delge oss andra.
  För mig är inte pengarna huvudsaken utan idéerna.

  SvaraRadera
 5. Hej Eilert.

  Ja vi får se hur det går. Kul att du uppskattade inlägget :-)

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 6. Hej, hoppas allt är bra :)
  Riktigt smart system du löste med frisören.

  Jag har precis startat en blogg, https://juristinvest.blogspot.com/. Kolla gärna in och lämna lite kritik. Vidare skulle jag verkligen uppskatta om du ville inkludera den under "läsvärda bloggar". Skulle verkligen uppskatta exponeringen det ger. Lägger givetvis till din blogg under min lista!

  SvaraRadera
 7. Hej Juristinvest.

  Tack det är bra här :-) Hoppas allt är bra med dig också. Ja det var en bra lösning för att få ner frisörkostnaden. Får se om jag kan få till något nytt bra avtal med någon i framtiden. Jag ska titta närmare på din blogg så fort jag får lite mer tid. Just nu är det mycket jobb. Men jag lägger till din blogg så följer jag den framöver :-)

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera