måndag 13 mars 2023

Köpt och sålt aktier för 7MKR idag

 Då var det ny vecka och nya möjligheter. Idag är börsen åter ner efter att 3 banker i USA gått omkull dvs den tredje största bankkraschen i USA historiskt. En dag som denna är man glad att man inte är kund hos Alecta som lyckades sälja av svenska bankaktier för att investera i dessa. Frågan är om dessa förvaltare skulle placerat sina egna pengar på det här sättet. Min uppfattning är att det alltid är lättare att riskera andras pengar istället för sina egna. En bra lärdom är att man ska vara lite mer försiktig med sina kunders pengar annars blir det inte mycket kvar tids nog. Även när börsen ligger på minus finns det möjligheter att tjäna pengar. Idag har jag fortsatt min kortsiktiga handel och dagens transaktioner ser ni här under:


Som ni ser har jag åter vart in och handlat i H&M aktien och dagens vinst summeras till ungefär 10 000 kr minus courtage. Annars ligger jag fortsatt till stor del likvid och fortsätter investera 25000 kr per dag i Avanza Zero. På sikt är målet fortsatt en bättre riskspridning i portföljen och allt går enligt plan genom regelbundna inköp i fonden. 

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)

8 kommentarer:

 1. Vinst som vanligt!! Toppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Ja det har gått bra i H&M aktien i år. Får se om det dyker upp något mer läge annars är jag nöjd för stunden.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Vill också köra trading som du slimis men har inte flera millar att omsätta som du. Finns det något sätt att trada utan att courtagen äter upp vinsten ? Har ungefär 30k att trada för

  SvaraRadera
  Svar
  1. Började med små affärer jag också. Blir givetvis svårare att lyckas de mer man måste betala i courtage. Jag vet att både Nordnet och Avanza har gratis courtage för nya kunder upp till en viss gräns. Det kan ju vara en ide att skaffa ett konto hos konkurrenten för att ta del av det. Men annars brukar en gratis indexfond fungera bra på sikt. Det är inte alltid trading ger en överavkastning och många presterar sämre än index. Det krävs både tur, viss erfarenhet och timing för ett bra resultat. Har man otur går det inte bra alls. Men det kan ju alltid vara värt att prova över en period om man är intresserad. Man märker ganska fort om det går bra eller inte.

   Lycka till.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Älskar verkligen sättet du handlar H&M på :D Är så långt ifrån hur jag själv handlar men det är också det som gör det så intressant tycker jag. Alltid fint med lite extra klirr i kassan.
  Kör hårt Slimis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronan. Det är kul att vi alla är olika :-) Det har gått bra med tradingen i H&M aktien i år. Vi får se om några nya bra tillfällen dyker upp. Fortsätt kör hårt du med!

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Skriver du bara ut när du gör vinst? För du måste väl göra nån förlust trade ibland också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej SRJ.

   Jag uppdaterar alla aktieaffärer jag gör här på bloggen. Förutom det har jag den senaste tiden köpt för 25000 kr varje dag i Avanza Zero. Men detta är något jag inte uppdaterar dagligen eftersom det inte har så stort intresse från min sida. När det gäller H&M har jag registrerat alla transaktioner för i år om jag inte missad någon av misstag. Jag ligger drygt 644 000 kr plus i hm aktien i år och om jag inte misstar mig är jag plus på alla kortsiktiga affärer i för år. Däremot har legat minus i hm aktien under vissa perioder tidigare år så det är inte bara positiv avkastning hela tiden. Man får räkna med att det går dåligt i perioder ibland. Annars har Avanza Zero backat lite den senaste tiden och här ligger jag lite minus sedan det blev oroligt men plus för året. Jag försöker visa upp en så rättvis bild som möjligt här på bloggen och i årets slut brukar jag sammanfatta årets resultat.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera