fredag 10 mars 2023

Köpt och sålt aktier för 16MKR idag

 Då var det åter Fredag och nya möjligheter. Idag är det en del oro på börsen och den är ner drygt 2 % i skrivande stund. Sedan min senaste försäljning av H&M aktier har jag legat i stor sett likvid. Jag har dock investerat 25000 kr per dag i Avanza Zero och det var först idag det åter blev läge för lite handel igen.

Dagens transaktioner ser ni här under:

Dagen började med att jag valde att gå in i Kinnevik B aktien. Men det tog inte lång tid innan jag sålde av och tog en snabb vinst här. Jag tycker för den delen att investmentbolaget börjar komma ner på attraktiva nivåer men för stunden nöjer jag med att äga bolaget via Avanza Zero. 

Förutom det fick jag idag möjlighet att köpa tillbaka en stor del H&M aktier billigare än jag tidigare sålde av för. 27500 aktier såldes då och idag återköptes 26250 aktier billigare. Tanken var att åter behålla dessa aktier men aktien steg kraftigt efter amerikanska jobbsiffror kom in. Det blev därför åter lite kortsiktig handel i aktien och det hela slutade med att jag åter ligger till stor del likvid.

Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig helg :-)

4 kommentarer:

 1. Du är otroligt duktig på din trading Slimis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kalkyl. Det är kul när det går bra.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Så det är därför som du sagt upp dig, ägna dig åt day trading :-) Verkar ju betala bra och arbetsinsatsen är väl betydligt lägre än ditt nuvarande/förra jobb :-)?

  Mvh
  Emigrantinvesteraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emigrantinvesteraren.

   Sparande och investeringar är en hobby jag haft under lång tid. På senare tid har det utvecklats mot mer kortsiktig handel i kombination med Avanza Zero. Men som du skriver är det ju lättare att utföra kortsiktig handel då man inte blir störd av jobbet.

   När det gäller jobbet har det väl främst vart glädjen av att hjälpa äldre människor i deras vardag. Tyvärr har arbetsmiljöproblemen blivit värre med tiden och när man utsätts för trakasserier/kränkningar och på det dåliga chefer så tappar man hoppet till viss del. Men det finns arbetsplatser som är bättre också och man får försöka hitta på en sån om man vill jobba vidare i vården på lång sikt. För stunden är jag dock sjukskriven efter en fallolycka. Man märker snabbt att stressnivån sjunker när man vart hemma några dagar och det är inte hälsosamt att jobba i vården som det är idag. På lång sikt är det större risk att bli sjukskriven i vården än att bli arbetslös. Så här i efterhand är jag glad att jag sagt upp mig och ser ett slut på den fasta anställningen. Är nog många som är i samma situation som mig men inte vågar säga upp sig. Istället för att göra något åt saken går de och misstrivs över tid och det till en dålig lön. Nej man måste våga tänka nytt ibland och se framåt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera