onsdag 9 november 2022

Köpt och sålt aktier för 0.95 MKR idag

Då var det åter Onsdag och nya möjligheter. Efter ett långt uppehåll gällande min kortsiktiga handel blev det idag ett par mindre affärer. Det är dock inte tal om några större vinster men alla bäckar små bidrar till en positiv avkastning på sikt.

 Dagens transaktioner ser ni här under:


Som ni ser valde jag idag att åter gå in i Telenor aktien. Aktien har tappat en hel del den senaste tiden och det beror bland annat pga högre elkostnader som drabbat teleoperatörer överlag. Även Telia och Tele2 har gått svagt på sistone. För att få loss pengar till köpet fick jag kortsiktigt sälja av lite H&M aktier. Inte lång efter mitt köp i Telenor kunde jag åter sälja av för runt 1 Nok dyrare per aktie. Istället åteerköptes H&M aktier till samma pris som jag tidigare sålt för. Eftersom jag idag valde att öka på lite mer i Avanza Zero slutade hela affären med att jag minskade ner mitt H&M innehav med 50 stycken aktier. Men imorgon dras utdelningen från H&M och är priset rätt kanske jag återköper lite mer aktier i H&M när utdelningen tids nog kommer den 16:e November. 


Min hälsa

Förövrigt har jag nu fått förtur till koloskopi och detta kommer ske nu på Fredag om 2 dagar. Efter att ha lämnat prover visade det sig att mitt kalprotektin låg på 3900. Normalt sätt ska detta värde ligga under 50 för vuxna. Vad jag förstår innebär ett högt värde att allt inte står riktigt rätt till med tarmen. Min besvär har dock succesivt blivit delvis bättre de senaste 2 veckorna och jag har mina misstankar om vad det är som gjort att jag blivit så pass sjuk som jag varit. Men jag är som sagt ingen doktor men det känns ändå som att är på rätt spår och om det är som jag har tänkt räknar jag med att bli helt återställd tids nog. Den senaste veckan har iallafall inneburit ändrad kost då varken fibrer eller svårsmält mat får ätas. Sista frukosten får jag äta imorgon bitti sen kommer jag bara få dricka vätska fram till Fredag 07.30 då undersökningen kommer ske.  

Givetvis känns det lite obehagligt att det ska gå in med en kamera i min kropp men jag är säker på att det hela kommer gå bra.


Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)  

4 kommentarer:

 1. Lycka till på fredag, jag håller alla tummar jag har för att allt ska gå bra!
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din omtanke Rille. Hoppas allt är bra med dig och familjen.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Först det väsentliga - lycka till hos doktorn.

  Lyckas du så gott som alltid alltid med de där kortaffärerna du gör? Vet att min bror försöker göra liknande men med mindre pengar och det lyckas verkligen inte alltid. Han har inga aktier över natten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningssmålänningen och tack för din omtanke.

   Jag lyckas ganska ofta med mina kortsiktiga affärer. Men om det inte går som jag tänkt är det inte heller hela världen heller. För att lyckas kan det krävas en bra tajming men även en hel del tur. Jag investerar ju bara i bolag jag tänkt mig kunna äga på lång sikt och i just detta fall tycker jag Telenor aktien kommit ner på en attraktiv nivå och då kan jag minska ner lite i H&M som jag egentligen har en för stor exponering mot. En nackdel när man gör mindre affärer är att courtaget blir högre procentuellt sett och då blir det svårare att lyckas. Vid större affärer krävs det mindre marginaler för att få en skälig vinst. Men din bror kan säkert bli bättre på kortsiktig handel med tiden om han är intresserad av det. Övning ger färdighet och så länge man inte förlorar alldeles för mycket pengar kan det vara bra lärpengar om man är intresserad av trading. Kan även nämna att jag tycker det är svårare att lyckas med daytraiding i jämförelse med swingtrading som jag fokuserar mer på.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera