måndag 14 november 2022

Köpt och sålt aktier för 0.96 MKR idag

 Då var det ny vecka och nya möjligheter. Idag har jag fortsatt med lite kortsiktig handel i H&M och Telenor aktien. Det hela började i Fredags då jag omsatte ungefär 0.5 miljoner i dessa aktier men tyvärr har jag inte hunnit uppdatera här på bloggen. Idag fortsatte min kortsiktiga handel och dagens transaktioner ser ni här under:


I Fredags summerades min kortsiktiga handel att jag minskade ner med 50 stycken akier i H&M. Istället ökadede jag på i Avanza Zero. Idag valde jag att behålla min investering i Telenor aktien, iallafall i det korta perspektivet och istället minskade jag ner lite mer i H&M. Anledningen är att jag tycker telekombolag värderas förhållandevis lågt överlag för stunden och Telenor är det bolag i sektorn jag gillat bäst över tid. Sist man kunde köpa Telenor aktien för under 100 NOK var ca 10 år sedan dvs 2012. För stunden pressas telekombolagen av bland annat höga elrpriser samt hård konkurrens. Det är ingen vidare tillväxt i sektorn men jag räknar ändå med att Telenor kan betala rejäla utdelningar även framöver. 

Förövrigt är det Telenor som äger Vimla som jag själv ringer med sedan drygt 6 år tillbaka. Just nu kör de en kampanj och genom min  Vimla länk får ni just nu 3 månaders gratis telefoni och 10 kronors tipsrabatt varje månad så länge ni är kund hos dem. För er som inte vet kan man värva egna Vimla vänner när man väl blivit kund hos dem och på sikt ringa gratis. Ett bra spartips i kärvare tider. 

Genom att ta in Telenor i portföljen förbättras iallafall min riskspridning. Men som alltid är det mesta till salu om priset är rätt och min kortsiktiga handel kommer fortsätta om läget känns rätt. 

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)

4 kommentarer:

 1. Snyggt som alltid med dina trades! Har du sammanställt hur mycket du har dragit på framgångsrika trades?

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy.

   Kul att di gillar min kortsiktiga handel :-) Bäst utveckling de senaste 3 åren har jag i Hufvudstadens aktie. Där ligger jag plus 479 518 kr samtidigt som aktien gick så gott som sidledes under den tid jag körde kortsiktig handel. Enda aktien jag ligger rejält back i de senaste åren är H&M när det gäller den totala värdeutvecklingen. Men överlag har min kortsiktiga handel hjälpt mig att prestera lite bättre än index de flesta år. 2020 är ett undantag då portföljen presterade sämre.

   Trevlig kväll!

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Slimis! Ser botten skulle jag vilja säga bara å hänga på ett riktigt Aktie ESS i mitt tycke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Vi får hoppas på det :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera