onsdag 16 november 2022

Återköpt aktier i H&M idag

Då var det Onsdag och nya möjligheter. Idag sjönk mitt största innehav H&M ganska rejält och jag valde att återköpa samtliga aktier jag sålde av igår lite billigare idag. För att återköpa dessa aktier fick jag åter sälja av i Telenor och dagens transaktioner ser ni här under:


Bilden här ovan är dock lite missvissande. Till en början återköptes 2000 stycken aktier i H&M för 121.79 kronor per styck. H&M tappade sedan mer och eftersom jag fick in drygt 90 000 kr i utdelning från H&M idag valde jag att köra lite mer kortsiktig handel i aktien. Detta bidrog med strax under en tusenlapp efter courtage var betalt . Jag valde dock att inte öka på något mer i H&M just nu då tanken är att amortera ner 90 000 kronor på min portfölj belåning nu framöver. Tyvärr verkar Avanza ha mycket att göra just nu och det skulle dröja någon dag innan de kunde sänka min kreditlimit. Med det sagt var det inte tänkt att jag skulle köra någon kortsiktig handel idag men eftersom H&M aktien sjönk så pass mycket under dagen kliade det i fingrarna och jag kunde inte hålla mig borta från lite kortsiktig handel. Förutom detta fortsatte jag öka på i Avanza Zero idag och detta är pengar som jag fått över från de senaste dagarnas kortsiktiga handel. Nu är Telenor ute ur min portfölj men jag har fortsatt aktien på bevakning och jag kanske återkommer i akien om läget känns rätt. Förövrigt kommer det bli en ökning i Avanza Zero imorgon eftersom jag fortsatt har lite pengar som fortsatt ska investeras.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

4 kommentarer:

 1. Hej Slimis,
  Kul att se att du fått upp farten igen med dina kortsiktiga affärer som du med stor framgång genomfört under många år. Jag begriper mig inte på det alls, men ser med stor glädje att någon uppenbarligen gör det :-)

  Hoppas verkligen att medicinen gör det den ska och stoppar upp infektionen och vänder sjukdomsförloppet, även om det naturligtvis tar ett tag innan det ger effekt.

  Jag behöver väl knappt säga att jag inte gjort några affärer alls i dessa börsglädje dagar, och sitter med mera torrt krut än jag någonsin gjort i båda mina portföljer.
  Hoppas verkligen på en rejäl lågkonjunktur med drastiskt sjunkande kurser, det skulle sitta finfint med en obelånad portfölj och drygt 50% kassa.
  Sitter med för mig en jättevinst som ska beskattas eftersom jag driver min aktiehandel i bolagsform, så det blir till att vända lite innehav under resten av året. Tyvärr sitter jag bara med en aktie i portföljen som ligger på minus, så det blir till att betala en rejäl skatt i år. Men å andra sidan skatten går förhoppningsvis till bra saker, lönehöjning till vårdpersonal och lärare exempelvis :-)

  Ha det bäst!
  Mvh /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Ja det är kul när det går bra med den kortsiktiga handeln. Det gäller dock att även H&M kan visa lite bättre resultat framöver för en god avkastning på sikt. Du fick ju in ett par fina köp här nyligen i bland annat Sca och Latour. Sedan dess har aktiemarknaden vänt upp ganska rejält och det har nog förvånat en del. Framöver får vi väll se hur det går då det inte alltid är så lätt att förutse framtiden och det blir ju sällan som man tänkt sig själv. Jag fortsätter iallafall min vanliga strategi att investera lite varje månad och hoppas på en okej avkastning på sikt.

   Förövrigt kul att du sitter på många innehav som gått bra. Som du säger går ju skatten till mycket bra här i samhället. Jag har inte heller själv haft något emot att betala skatt då jag hellre gör det än att ha det som i tex USA där folk som har det sämre ställt inte ens får en god vård. Betalar man inte skatt ska det ändå betalas på något annat sätt.

   Gällande medicinen har den än så länge haft en fantastisk verkan. På bara några dagar är alla mina besvär borta och jag känner mig faktiskt frisk igen. Får se om någon vecka igen hur det ser ut på efterkontroll. Jag hoppas iallafall på det bästa på sikt.

   Tack för din kommentar.

   Önskar dig med familjen en fantastisk helg. Här är det jobb och slit som vanligt :-)

   Vänliga hälsningar
   /Slimis

   Radera
  2. Jättekul att höra att medicinen verkar som den ska! Kul att den ger effekt så fort.
   Ha en bra vecka, vi får hoppas att det dyker några bra lägen på börsen för dig.

   Mvh /Rille

   Radera
  3. Tack Rille. Ja vi får se om några bra lägen dyker upp nu framöver.

   Ha en bra vecka du också :-)

   Mvh Slimis

   Radera