torsdag 30 juni 2022

Köpt och sålt aktier för 3.66 MKR idag

Då var det Torsdag och nya möjligheter. Idag är börsen åter ner efter att Riksbanken valde att höja reporäntan med 0.50 %. Som en trevlig överraskning skickade Avanza ut att de nu höjer räntan för deras värdepapperskredit. Den nya räntan börjar gälla den 7:e Juli och är enligt följande:

Rabattnivå 1:  0,00 % 

Rabattnivå 2: 1,69 % 

Rabattnivå 3: 2,67 % 

Ordinarie ränta, pro: 3,90 %

 Ordinarie ränta, private banking: 4,57 % 

Ordinarie ränta, bas: 6,60 % 

Värre var det dock för Handelsbankens kunder som fick en ny höjd ränta redan idag. Nog om dessa tråkiga räntehöjningar och istället till dagens affärer.

Dagens transaktioner ser ni här under:

Som ni ser har jag åter vart in och handlat i H&M aktien samt i Lundbergföretagen B. Dagens kortsiktiga vinst kommer som vanligt investeras i Avanza Zero och det kommer ske imorgon.

Uppdatering: Den 1 Juli har jag ökat på med 3000 Kr i Avanza Zero.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig kommande helg :-)


2 kommentarer:

 1. Fantastigt hur du förutser marknaden :) Tänk om du köpt hus när tänkte vid årsskiftet vad pengar du förlorat. Hus priserna blir ju säkert 10%-15% billigare när markanaden är klar å vilken tänk att sätta in allt på Börsen igen. Grattit till kloka beslut.
  sossemats

  SvaraRadera
 2. Hej Sossemats och ursäkta för sent svar.

  Som du skriver har ju hus priserna gått ner lite sen årsskiftet. Så här i efterhand var det ett bra beslut att sälja av 80 % av portföljen bara några dagar från när börsen toppade. Tack vare det missade jag en del av nedgången som varit i år. Gällande hus och bostadsrätter tycker jag dessa vart högt värderade överlag en längre tid. Det har länge vart en tidsfråga innan vi fick en nedgång på marknaden och vi får väll se om priserna kan komma ner till vettiga nivåer framöver. Ser bara på den bostadsrätt jag köpte för 8 år sedan. Den har ökat över 300 % i pris till idag och det är ju inte hållbart med en sån värdestegring över tid. Det finns ju en gräns hur mycket folk har råd att betala för att bo och för egen del får priserna gärna fortsätta ner en bra bit så kanske man kan hitta något större boende för ett vettigt pris tids nog. Men som marknaden har varit verkar folk tro att deras boenden är värda hur mycket som helst. Men eftersom majoriteten av svenskarna är högbelånade blir det dyrt att sitta med högre räntor framöver. Vanliga Svensson kan inte heller låna lika mycket framöver då det fortsatt måste finnas en kvar att leva på kalkyl som går ihop. Det är iallafall spännande tider framöver både på börsen och bostadsmarknaden :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera