torsdag 9 juni 2022

Köpt och sålt aktier för 11.4 MKR idag

 Då var det Torsdag och nya möjligheter. Idag är börsen ner och så även min portfölj. Men det spelar ingen roll då det fortsatt går att köra swingtrading även vissa dagar då börsen är ner.

Dagens transaktioner ser ni här under: 


Som ni ser har jag idag handlat i H&M aktien samt Lundbergföretagen B. Svenska investmentbolag och fastighetsbolag hade överlag en tung dag och en del av dessa aktier tappade upp till 6-7 % i värde. När det gäller mitt näst största innehav Lundbergföretagen B tycker jag priset känns attraktivt i dagsläget och därför var jag in och handlade i aktien idag. Tyvärr visade sig aktien inte ha den styrka som jag trodde den kunde få under dagen. Men jag lyckades iallafall till slut att gå några tusen kronor plus när jag summerar affärerna i både H&M samt Lundbergföretagen under dagen. 

Som vanligt fortsätter jag återinvestera vinsten från min kortsiktiga handel och så sker även idag. Ytterligare 7960 kr har investerats i Avanza Zero. Observera att detta inte är dagens korsiktiga vinst utan även vinst från tidigare dagars handel. 

Uppdatering: Måndag den 13:e Juni har min kortsiktiga handel fortsatt. Totalt har 2.7 miljoner omsatts och jag har handlat i H&M aktien samt Lundberföretagen B. Den totala vinsten summerades till strax under 1000 kr. Dessa pengar investeras åter i Avanza Zero. 

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig kommande Fredag :-)  

4 kommentarer:

 1. Hej Slimis,

  Ser med glädje hur fint du hanterar swingtradingen, bara att lyfta på hatten :-)
  Själv har jag som sagt tagit semester från börsen.
  Önskar god lycka med "swingarna"!

  Mvh /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Hoppas du får en trevlig semester från börsen :-) Har själv kört lite mer kortsiktig handel idag men vi får se hur det blir nu över sommaren.

   Lycka till även du framöver och tack för kommentar.

   Mvh/Slimis

   Radera
 2. Hej Slimis. Jag förstår fortfarande inte varför du inte jobbar som tex Hedge fond förvaltare. Bra lön Arbetstid 0900- 1730 börstider. Du kan ju inte misslyckas du har ju haft rätt när du samlat guld och köpt i kinafonder samt vilka Aktier du ska Swinga i till 100% i många många år nu ju. Om du vill va kvar i vården kan du ju fortfarande jobba helger å kvällar där. Stort Grattis från. Sossemats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sossemats.

   Det är min plikt här i livet att hjälpa andra människor så med största sannolikhet kommer jag fortsätta min tjänstgöring inom vården. Det är dock inte det bäst betalda jobbet och på sikt kommer troligtvis kroppen ta stryk av allt jobb. Men mitt mål är fortsatt att bli ekonomiskt oberoende och då kan jag tids nog gå ner i arbetstid.

   När det gäller att förvalta mina pengar är detta en hobby jag har vid sidan av mitt yrke som Undersköterska. För att kunna driva en hedgefond skulle det krävas flera år av universitetsstudier. Något som inte intresserar mig i dagsläget. Det räcker gott att förvalta mina egna pengar och kan jag få en avkastning som är ungefär lika bra alternativt bättre än index så fortsätter jag gärna förvalta mina egna pengar. Skulle portföljen underprestera index märkbart är tanken fortsatt att gå över mer till passiva indexfonder. På sikt är en god avkastning det viktigaste.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera