onsdag 1 juni 2022

Köpt och sålt aktier för 31.9 Mkr idag

Då var det Onsdag och nya möjligheter. Idag har jag fortsatt min swingtrading och dagens transaktioner ser ni här under: 

Som ni ser blivit kortsiktig handel i H&M, Industrivärden C, Essity och Lundbergföretagen. Efter dagens slut har Essity fått lämna portföljen för stunden. Jag har istället stärkt mitt ägande i Lundbergföretagen efter att investmentbolaget åter kommit ner till ett attraktivt pris. Jag har även ökat på med 50 stycken aktier i H&M. Förutom detta fortsätter jag investera mina kortsiktiga vinster från min swingtrading i fonden Avanza Zero.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

8 kommentarer:

 1. 31.9 Mkr på en dag!? Jag är imponerad, är detta ett rekord ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiegrubbel.

   Jo detta är rekord omsättningsmässigt på 1 dag men inte när det gäller vinst under 1 dag. Som jämförelse körde jag swingtrading för runt 150 miljoner under hela 2021. Den senaste veckan har jag omsatt drygt 67 miljoner kronor på börsen. Så det har helt klart vart mer handel än vanligt den senaste tiden. Hur det blir framöver lär visa sig :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Inga dåliga summor!! Utnyttjar du blankning? Hur ser du på i fall det går åt fel håll så att säga, stänger du ”positionen” oavsett innan dagen är slut eller om det går åt fel håll räknar du då med att kunna ligga i kort position under en tid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag blankar inte. Min swingtrading kan sträcka sig från några minuter upp till flera månader. Med det sagt stänger jag i princip aldrig en position som jag tagit om den ligger dåligt till i det korta perspektivet. Hela iden med min kortsikta handel är att tjäna pengar. Om det inte går bra är det bättre att placera pengarna i någon gratis indexfond och istället lägga tiden på annat än börsen. Men jag handlar som sagt i större bolag som jag kan tänka mig äga på lång sikt. Därför är det inte hela världen att jag ser en nedgång på kort sikt. På längre sikt brukar de investeringar jag gör återhämta sig men det kan kräva ett visst tålamod.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Du verkar ha ett fritt å bra jobb som kan följa bössen så mycket under dagen. Själv jobbar jag på fabrik 18 min frukost , 30 min luch, 12 min fika. Där i mellan går maskinerna i ett. Otroligt vilka summor det blir på en dag. Stort grattis till lättförtjänta reksdaler : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Jag jobbar som Undersköterska och det är ett stressigt jobb överlag. Men jag har någon minut över ibland och hinner då titta till börsen. Givetvis är det vissa dagar som är viktigare än andra när man kör lite swingtrading. Det innebär att jag ibland kan hålla mig i stort sett passiv. Men vissa dagar när volaliteten är hög alternativt det finns bra lägen att tjäna pengar, då måste jag följa marknaden mer.

   Det kanske ser enkelt ut att tjäna pengar på swingtrading. Men det är inte riktigt lika lätt i verkligheten. Det är först nu på äldre dar jag tjänat lite mer pengar på min kortsiktiga handel. Detta då mitt sparande en gång i tiden började från 0 kr och detta var i slutet av 2007. De senaste 10 åren har jag följt börsen mer aktivt och fått mer erfarenhet. Det har gjort att portföljen växt sig större över tid. När jag idag har mer kapital att röra mig med samt mer erfarenhet kan jag även göra större affärer än jag gjorde för några år sedan. Det har överlag gått ganska bra med min aktiehandel över tid. Men hur det går i framtiden lär visa sig tids nog.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej! Imponerande att du lyckas varje gång och nöjer dig med några tusen hit o dit som sen blir många bäckar små.Själv vill man alltid ha mer och sen går det alltid ner eller om man varit nöjd och sålt så går det upp högre.Men undrar hur köp av 50400 HM bara blir 20450 i högerkanten sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan.

   Det gäller att hitta en bra tajming men även ha lite tur för att lyckas med kortsiktig handel. Som du skriver fortsätter det ofta upp eller ned. Det är en risk man får ta. Men viktigast är att oddsen är bra för en lyckad affär. Sen gäller det givetvis att agera på det man tror är rätt och inte bli för girig när det gäller de kortsiktiga vinsterna. Kan man tjäna små summor ofta bidrar även det till en positivare avkastning på sikt. Gällande mina transaktioner så är dessa uppdateringar samtliga transaktioner under en dag. När det står 50400 H&M aktier innebär det i detta fall att jag köpte och sålde 16800 aktier i 3 omgångar vardera. Dvs 6 stycken affärer. När det gäller Essity såldes dessa aktier i 2 omgångar gånger 700 aktier. Men köptes bara 1 gånger 700 stycken aktier osv.

   Som du skriver äger jag just nu 20450 stycken aktier i H&M.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera