torsdag 4 februari 2021

Köpt och sålt aktier för 3.9 miljoner idag

 Då var det åter Torsdag och det innebär nya möjligheter. Ursäkta om jag tjatar här på bloggen. Men idag gick jag åter in i Hufvudstaden igen. Sedan min senaste försäljning gick Hufvudstaden åter ner på en attraktiv nivå och med det sagt blev det även några kortsiktiga affärer idag. Dagens transaktioner ser ni här under:


 Efter dagens transaktioner ligger nu belåningen på 2 %. Sakta men säkert jobbar jag ner min belåning genom min swingtrading. Känns läget rätt kanske jag återkommer i Hufvudstaden. Annars vill jag åter en gång tacka Hufvudstaden för den fina avkastningen på kort sikt.

Som vanligt kommer uppdatering här på bloggen om någon ny affär görs.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag :-) 


11 kommentarer:

 1. Vilken strategi använder du vid swingtrading av Hufvudstaden? Vad gör att du köper / säljer? Teknisk analys? Magkänsla? Du ju lyckas bevisligen gång på gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Hej Aktiegrubbel.

   Jag har kört swingtrading i många aktier genom åren. Bland annat SCA, Hufvudstaden, H&M, Shb, Volvo, Industrivärden mfl. Under fliken Swingtrading på höger sida av bloggen kan du läsa lite mer hur jag tänker när jag går in i ett bolag. Förra året lyckades jag med samtliga kortsiktiga affärer i Hufvudstaden. Men det kräver ett visst tålamod och man kan inte räkna med att ligga på plus varje dag. Jag kommer fortsätta med min swingtrading även i år så vi får se hur resultatet blir tids nog :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Oj oj, tänk om det kommer en dålig nyhet som sänker aktien...
  Skulle det inte passa med andra typer av instrument för korta spekulationsaffärer, som t.ex mini futures med hävstång?
  Då behöver du inte riskera så stora summor.
  Lycka till/C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej C.

   Hufvudstaden är ett innehav jag gärna äger på lång sikt. Jag ser det inte som en spekulationsaffär i Hufvudstaden även om jag kört lite kortsiktig handel i aktien. Mini futures är inget som lockar mig. Givetvis kan det komma en dålig nyhet. Men jag tycker mig ha ganska bra koll på Hufvudstaden och vad de sysslar med. Det är ju inte direkt ett förhoppningsbolag och det kommer alltid finnas ett visst värde i deras fastigheter. Har man bara lite tålamod tror jag på en bra affär i Hufvudstaden på sikt. Den dagen allt ser bra ut kommer även aktien stå högre.

   Lycka till även du och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Oavsett hur välskött Hufvudstaden är så finns det ju alltid en risk för yttre, svårförutsägbara händelser. T.ex terrordåd eller brand på NK, nya politiska regler runt fastighetsbeskattning eller räntebesked som skulle få alla bostadsbolag att falla. Din taktik hade varit ganska svettig den 5e mars förra året t.ex :)

   Jag hoppas du inte har otur och åker på nån smäll, men C har en bra poäng. Det finns andra alternativ med bättre risk/reward i mina ögon.

   Din taktik är lite som att lägga 1 krona på alla fält utom ett på ett roulettbord. Troligaste utfall är låg vinst, till priset av att då och då göra en stor förlust.

   Radera
  3. Hej bf.

   Jag tyckte tidigare Hufvudstaden var för högt värderad och av den anledningen gick jag inte in i Hufvudstaden den 5:e mars förra året. Jag lyckades däremot att köpa in mig närmare botten och har efter det lyckats bra med min swingtrading i aktien. Givetvis finns det risker i Hufvudstaden likt alla andra aktier på börsen. Av den anledningen äger jag även H&M, Handelsbanken och indexfonder. Men när det gäller fastighetsbolag är Hufvudstaden lägst belånat på Stockholmsbörsen. De har väldigt attraktiva fastigheter i de bästa lägena. Även om man köper fastighetsrelaterat något för dyrt har det vart en bra investering över tid. Eftersom det kommer kosta mer att bygga nytt i framtiden så uppvärderas även äldre fastigheter på sikt och Hufvudstaden har en vallgrav genom de bästa lägena i både Stockholm och Göteborg. Just nu är även Hufvudstadens aktie historiskt lågt värderad och trots en viss ökning av hyresvakans gällande kontor den senaste tiden ser jag ett högre värde på fastigheterna den dagen pandemin är under kontroll. Detta då försäljningen i vanlig retail åter kommer ta fart och fler kommer vara på kontoren igen.

   Jag tycker iallafall det är en bra risk/reward att köpa Hufvudstaden till dagens pris. Vi får se i framtiden hur avkastningen blir :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Kul att du lägger upp dina affärer på bloggen. Har själv funderat på liknande swingtradingstrategier i aktier jag kan tänka mig att äga långsiktigt även om de dippar under gav. Mvh / DM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dollarmiljonären.

   Kul att du uppskattar mina inlägg. Min strategi har fungerat ganska bra överlag. På sikt kommer jag fortsätta jobba hårt för en bättre avkastning över tid. Resultaten redovisat som vanligt tids nog här på bloggen.

   Tack för din kommentar och trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Kul att det går bra! Mina försök med att trada på en viss nyhet misslyckas oftast. Antingen är jag för tidig med att köpa eller för sen med att sälja.

  Köpte dock Hufvudstaden som ett värdecase, då det verkar oklart om de kommer dela ut något i närtid. Hittills har jag inte blivit belönad, aktiekursen vägrar röra sig. nämnvärt. Ligger på blygsamma +10%. Hade räknat med att den styiker iväg runt 70-100% när samhälleet återhämtar sig efter covid, men det är nog för tidigt att ropa hej....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Ja det är inte så lätt att lyckas med kortsiktig handel. Därför är min swingtrading bara en del av min långsiktiga strategi när det gäller sparandet. Som du skriver tror jag att Hufvudstadens aktie kommer gå betydligt bättre när Corona pandemin lugnar ner sig. Nu är vaccinationer igång och jag tror pandemin successivt kommer se bättre ut framöver. Tids nog kommer folk vilja ut på stan igen och restauranger, butiker, caféer mfl kommer få fler kunder igen. Det gäller bara att ha lite tålamod nu när det ser som värst ut. Jag är iallafall köpare på dagerns nivåer och har tålamod att vänta på bättre tider. Med det sagt håller jag tummarna för en bättre utveckling framöver.

   Tack för kommentar och trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera