fredag 26 april 2019

Portföljen fortsätter växa så det knakar. Nu över 2.2 miljoner

Det är nu 35 dagar sedan portföljen passerade 2 miljoner. Sedan dess har portföljen skjutit i höjden och idag nådde portföljen nya höjder. Närmare sagt 2.2 miljoner kronor. Med det har portföljen stigit med 500 000 kr sedan botten i slutet av förra året. Nu i efterhand var det jobbigt när portföljen tappade över 200 000 kr på kort tid förra året. Men man ska aldrig ge upp när det gäller börsen. När det känns som jobbigast och folk säljer ska man fortsätta köpa. En annan reflektion är att man ska vara försiktig att lyssna på diverse experter.

Jag minns att jag tex läste att Kavastu låg helt likvid vid nyår. Alla hans parametrar visade nedgång framöver.  Dettas inlägg hittar jag inte idag när jag tittar igenom hans gamla twitter inlägg. Antar att han tagit bort det. Ska man slå börsen med +20%-enheter över OMXSPI över tid samt ta 6000 kr för en föreläsning gäller det att presterar bra. De som valde att ligga likvida i Januari fick givetvis ingen överavkastning mot börsen. Dock antar jag att Kavastu hoppade in snabbt i Januari och med det redan slagit börsen med ett antal procent i år.

 Min tro överlag är att vara försiktig att lyssna på olika experter som kan se hur börsen går den närmaste tiden. De som kan förutse när börsen ska rasa behöver aldrig oroa sig för sin ekonomi och behöver inte heller ta 6000 kr för att lära ut till andra om sin expertis. 

Gällande portföljen är H&M både mitt största innehav samt det innehav som bidragit mest till portföljens värdeökning i år. 

H&M är i skrivande stund upp drygt 33 % i år. Får vi bara en skaplig kommande rapport tror jag vi kan se H&M i 200 kr snart igen. Ska bli spännande att fortsätta följa bolaget. Mina aktier är inte till salu i dagsläget. 

Även Lundbergföretagen har utvecklats bra och är upp drygt 20 % plus utdelning i år. Lundbergföretagen är ett investmentbolag jag vill äga över lång tid. Skulle det tids nog bli en premie på investmentbolaget kommer jag utvärdera om det kan vara bättre att köpa de enskilda bolagen separat.

Sist men inte minst har vi Handelsbanken som är upp 6.66 % i år plus utdelning. Handelsbanken är i dagsläget portföljens sänke. Men som plåster på såren har jag lyckats med arbitrage affärer några gånger. Senaste idag köpte och sålde jag aktier i Handelsbanken för drygt 600 000 kr. Då prisskillnaden mellan aktierna var väldigt låg blev vinsten bara ett par hundra kronor. Men som jag skrivit tidigare är alla plus i kanten välkomna till portföljen. Kan man dessutom få ett par hundra kronor lite oftare gratis blir det mycket pengar på sikt.

Till sist har vi även fonden Avanza Zero i portföljen. Avanza Zero har utvecklats bra och är upp med index i år. Avanza Zero är min favorit fond då den är avgiftsfri. En helt perfekt fond för ett långsiktigt sparande helt enkelt.

Förutom detta sålde jag för några dagar sedan av Investor och tog en snabb vinst. Idag kom lönen in på kontot och med det har jag betalat ner lite på portföljens belåning. Just nu ligger belåningen på 90 000 kr men kommer betalas ner mer efterhand. Bland annat väntar jag in skattepengar. En annan fundering jag har är att investera den belåning jag kan få till 0 % ränta i Spiltans räntefond. På sikt borde den kunna ge lite mer än 0 % ränta till en låg risk. Det kan som sagt mycket väl bli en mindre investering i denna fond för lite mer riskspridning. 

Min nya portfölj ser ni här nedan. Observera att 15 Lundbergföretagen inte finns med. Dessa ska flyttas över till min depå från Nordea imorgon och kommer finnas med i kommande rapporter. Med det fortsätter portföljen att växa så det knakar. Sedan bloggen startade för ca 34 månader sedan har portföljen växt från 975 000 kr till över 2.2 miljoner kr. Det innebär att portföljen växt med i snitt 36000 kr varje månad under bloggen tid. 

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg. Hoppas att även ni njuter av det fina vädret samt att era portföljer växer på bra :-)10 kommentarer:

 1. 80-talet ringde och ville ha tillbaka sina anabola steroider. Börsen har gått helt bananas på sistone.
  Håller med dig helt och hållet angående att lyssna på "experter". Att titta i spåkulan och förutse framtiden ger sällan bra resultat.

  Grattis till din jäkligt fina och slimma portfölj med resultat.

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Koll på kontot.

   Jo börsen har verkligen imponerat i år. Hoppas det fortsätter i rätt riktning :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Grattis till nya milstolpar - antar att det går framåt för oss båda. Mitt sänke är även Handelsbanken, men inte längre UBISOFT som har repat sig där jag låg några tusen minus. Det är som du säger: det är bara att fortsätta shoppa när alla andra flyr.


  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Kul att ditt innehav Ubisoft återhämtade sig. Det är tråkigt när man ligger minus. Men har man bara lite tålamod brukar bra bolag tids nog vända upp igen. Fortsatt lycka till med dina Investeringar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hallå Slimis, även jag fokuserar på att ta ner belåningen framöver. Intressant det du nämner om Kavastu, även jag minns inlägget och hittar det heller inte. Tajma marknaden ska de med kristallkulan göra, tyvärr saknar jag den...

  Mvh Kalkyl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Ja det är inte lätt att veta hur börsen ska gå i det korta perspektivet. Men på längre sikt brukar det gå uppåt :-) Lycka till med kommande investeringar samt minskning av belåning.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Galet bra med 500 Kkr på 4 månader! Hoppas det fortsätter så! Hur har du gjort för att stapla aktierna på det där sättet, så att du har olika högar med samma aktie/fond? Är det en "hög" per inköp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Ja det har gått riktigt bra den senaste tiden och det får man vara tacksam för. Mina aktier ligger på flera olika ISK hos Avanza. På så sätt kan jag belåna mig mer till 0 % ränta. 50 000 kr är ju max på varje ISK. Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Riktigt nice och bra jobbat! Portföljen går framåt för mig med men har en bit kvar till din nivå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Investeraren.

   Tack för det :) Kul att det går bra för dig också :-) Fortsatt lycka till med ditt sparande.

   Mvh Slimis

   Radera