söndag 21 april 2019

Jag ger er 2 månaders gratis mobiltelefoni. Värde upp till 640 kr

Ni som följt bloggen ett längre tid vet att jag använder Vimla som min mobiloperatör. Sedan jag skaffade Vimla för 35 månader sedan har jag betalat 420 kr under denna tid. De senaste 2 åren har jag i princip både ring och surfat helt gratis. Jag har även lyckats värva så pass många Vimla vänner till min flickvän att även hon ringer och surfar gratis. Som grädde på moset kunde vi även säga upp vårt Comhem abonnemang eftersom surfen från våra mobil abonnemang räcker till den surf vi behöver här hemma. Genom att koppla en wifi router till datorn kan vi dela vårt internet från telefonerna till datorn. Tids nog fick jag så mycket surf på mitt mobil abonnemang att jag inte längre kunde göra av med all surf. Jag kan nu i efterhand säga att man inte blir lyckligare av att ha 100 GB surf sparat eller 50 GB. Viktigast är att surfen räcker till de man behöver. Jag valde därför att sänka min surf till Vimlas minimum nivå på 2 GB. I dagsläget gör jag av med mer än 2 GB och min surfpott minskar lite varje månad. Men istället har jag börjat skänka hela mitt överskott till välgörenhet varje månad. I dagsläget har jag möjlighet att skänka 230 kr varje månad helt gratis genom att ha mindre surf. Jag tycker det är viktigare att kunna bidra till något bra än att jag ska ha mer surf på min telefon. Sedan jag började skänka pengar här genom bloggen har följande skänkts till olika organisationer: 

 Hjärt & Lungfonden          500 kr
 Cancerfonden                    200 kr
 Hjärnfonden                      150 kr
 Läkare utan Gränser          150 kr
 WWF                                  50 kr

Totalt:                                1050 kr 

Jag vill tacka er alla som är min Vimla vän idag. Genom er kan jag bidra med pengar som kommer oss alla till nytta någon gång. Genom framgångsrik forskning kan vi troligtvis få ett längre och friskare liv då forskningen går snabbt framåt. Dessa organisationer får inget statligt stöd och är därför helt beroende av oss som skänker pengar för ett fortsatt framgångsrikt arbete. När jag tids nog blir äldre och ekonomiskt oberoende kommer jag skänka mer pengar till olika organisationer som betyder mycket för mig. Men till dess skänker jag en mindre summa varje månad som är bättre än inget alls.  

Vill du också hjälpa mig att skänka mer pengar till välgörenhet? På samma sätt hjälpa din egen ekonomi genom att ringa billigare för all framtid? Bli min Vimla vän redan idag om du inte redan är det. Just nu ger jag dig 2 månader gratis telefoni till ett värde upp till 640 kr samt 10 kr rabatt på ditt abonnemang resten av ditt liv. Förutom att jag skänker pengar, skänker även Vimla pengar med jämna mellanrum till olika hjälporganisationer. 

Hur mycket sparar du på att ringa billigare?

Om du som mig skaffar Vimla och värvar några vänner kan du på sikt räkna med en rejäl besparing. Har du som mig målet att bli ekonomiskt oberoende är låga utgifter en fantastisk möjlighet att ta en tidigare pension än du tidigare tänkt.

Hur mycket sparar vår familj genom Vimla?

 Den totala besparingen för vår familj är ca 600 kr per månad. Då har jag räknat på ett mobil abonnemang för 100 kr. Ett mobil abonnemang för 200 kr samt Comhem bredband för ca 300 kr.

Eftersom jag räknar med att leva minst 50 år till kan man räkna på vad en liknande besparing kan bli om du istället investerar dessa pengar på börsen. I exemplet nedan har jag räknat på 6.5 % avkastning samt avdrag för avgifter för skatt på sparandet.

Lyckas du spara 600 kr i månaden med 6.5 % avkastning i 50 år ger det i slutändan ett resultat på       1 541 254 kr efter skatt. Även små summor sparade över tid ger en fantastiskt effekt med ränta på ränta. 


Hur ser ni på välgörenhet överlag? Skänker ni några pengar till någon organisation som betyder mycket för er?


4 kommentarer:

 1. Hej Slimis!
  Vi är supernöjda med Vimla på dotterns telefon. Så fort mitt och MB?´s abonnemang hos Tele2 går ut så byter vi även dess telefoner till Vimla.

  Kul att du skänker pengarna till välgörenhet.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
 2. Använde Vimla i något år men täckningen i Stockholm var katastrof. Om någon ringde var det ofta det gick direkt till voicemail. Trist, men är nu bekymmersfri abonnent hos Fello. Kostar en hundring men väl värt det. Har ni också haft bekymmer med täckningen eller har jag haft otur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte haft problem med det. Men bor inte i sthlm så där vet jag inte men är förvånad att Telenors nät inte fungerar bra i sthlm.

   Vilket nät går Fello på?

   Mvh PB?

   Radera
 3. Hej PB?

  Kul att ni är nöjda. Det är ju en fördel om hela familjen använder Vimla då ni alla kan ta del av de goda villkoren. Jag håller tummarna att även du tids nog ringer gratis :-)

  Hej Muppen.

  Låter verkligen konstigt att Vimla skulle fungera dåligt i Stockholm då jag trodde alla operatörer fungerade bra där? Vimla går under Telenors nät. Det var inget problem med din telefon då? Har själv testat både Fello och Comviq och för mig fungerade dessa operatörer mindre bra. Gällande Fello fungerade surfen dåligt där jag bor. Tror det beror på att Telias när fungerar dåligt här som de går under. Comviq låg nere nästan ett helt dygn men ingen kompensation till kunder. Efter att ha vart missnöjd med dem testade jag Vimla. Har inte haft ett enda problem på 35 månader och det har vart det bästa med Vimla förutom att det är så pass billigt. Vill du ge Vimla en chans igen kan du ju testa att bli min Vimla vän igen. Det är ju ingen bindningstid så skulle det inte fungera som du tänkt kan du alltid byta tillbaka till Fello igen :-) Hur du än gör hoppas jag du blir nöjd med ditt mobil abonnemang på sikt.

  Tack för era kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera