onsdag 24 april 2019

Sålt Investor och kört arbitrage i Handelsbanken

För några dagar sedan köpte jag in 200 Investor för 435.95 kr st inkl courtage. Idag valde jag att avyttra samtliga aktier för 440.20 kr st. Med det tog jag en vinst på drygt 800 kr. Tack för den kortsiktiga fina avkastningen Investor. Jag tycker fortsatt Investor är ett fantastiskt företag. Men nu i efterhand kändes det fel att belåna mig mer än jag redan är. Tanken från början var att ha en liten belåning med hävstång till 0 % ränta. Jag väntar in pengar och därför är jag säker att kunna betala tillbaka dessa pengar inom närtid. När jag däremot köpte in Investor till portföljen blev min belåningsränta 0.99 %. Jag kan mycket väl tänka mig köpa in Investor igen men det skulle kännas bättre om det var mina egna pengar jag investerade istället för lånade. En annan orsak till försäljningen är att jag sedan länge redan ligger 100 % investerad på börsen. Börsen har gått väldigt bra under en längre tid och att belåna sig just nu känns som en högre risk än när allt ser nattsvart ut. Risken finns alltid att man råkar belåna sig när det är dyrt och sen har man inge pengar att handla för om det tids nog skulle uppstå riktigt bra köplägen. Men som sagt kan jag mycket väl dyka upp som ägare i Investor även i framtiden. Men just nu får jag åter tacka för en kortsiktig vinst.

Förutom detta sålde jag 1150 Handelsbanken A och köpte in ytterligare 1150 Handelsbanken B. Denna gång blev det bara några kronor plus och jag börjar inse mer och mer att det blivit svårare att köra arbitrage i Handelsbanken. Jag är fortsatt en långsiktig investerare i banken och troligtvis kommer nya möjligheter till kortsiktiga affärer någon gång i framtiden.

Med det kommer det även in lön om ett par dagar. Denna månad kommer jag med största sannolikhet betala ner lite på belåningen samt bättra på bufferten lite. Inom närtid kommer även skattepengar in och med det kommer belåningen minska ytterligare. Förutom detta har jag här i dagarna investerat i en begagnad cykel. 2000 kr för en begagnad Monark i ok skick. Med det har jag nu ändrat mina vanor rejäl. Sedan jag köpte cykeln har jag cyklat varje dag fram och tillbaka till jobbet. Jag har även cyklat till affären och handlat det jag behöver och ett mål framöver är att bilen ska stå så mycket som möjligt. Jag har redan märkt att konditionen förbättras och jag mår bättre av att röra på mig mer. På sikt kommer mitt cyklande gynna både hälsan, plånboken och miljön. Ett tips till er läsare är att cykla mer. Det mår både kropp och själ bra av :-)

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig vecka :-)

10 kommentarer:

 1. Hej Slimis, Investor är mitt största innehav, gillar verkligen aktien och har haft den länge och kommer inte sälja så lär förbli mitt största innehav under lång tid.
  Lite intressant att du satsar på SHB, jag har de andra stora bankaktierna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende.

   Investor har imponerat under en längre tid och jag tycker det är ett bra investmentbolag att ha i portföljen. Jag skulle helst vilja köpa in det till portföljen när det inte står i ATH samt när jag har lite likvider över. Som det ser ut just nu är jag fullinvesterad. För egen del har jag valt Lundbergföretagen som mitt top pick bland investmentbolag och jag är nöjd med det valet även om Investor har gått bättre på senare tid. Gällande banker är Handelsbanken den enda bank jag riktigt litar på. Även om banken inte presterat på topp den senaste tiden tror jag Handelsbanken kommer bli en bra investering på sikt.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej!
  Låter sunt med att fokusera på att minska belåningen. Kul med cykel och cykla till jobbet! Jag har ingen cykel men försöker springa till jobbet ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Story.

   Jo vi alla är olika riskbenägna och för egen del sover jag bäst genom att vara lite mer försiktig :) Eftersom jag har en lång placeringshorisont kommer resultatet troligtvis ändå på sikt. Duktig du är som springer till jobbet ibland :) I allmänhet är de flesta för bekväma av sig och fler skulle må bättre av att motionera mer. Fortsatt lycka till med ditt springande och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej!
  Det är grymt att cykla till jobbet. Jag har gjort det under ett års tid nu.
  Man mår verkligen bättre av det.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Jag läste att du började cykla till jobbet förut. Men förstod inte då hur bra det var för hälsan :) Jag har redan förbättrat konditionen och jag tror även vikten är på väg ner även om jag bara cyklat några dagar än så länge. Ska bli kul att se resultatet på längre sikt :-)

   Har du upplevt någon bättre kondition eller viktminskning sen du ändrade dina vanor?

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Hej!

   Jag har inte sett någon skillnad på vikten men tycker att jag fått bättre kondition.
   Jag upplever att jag är piggare på morgonen.
   Var tvungen att åka buss under en period när cykeln var trasig. Fy vad trött jag var på morgonen då, tog mycket längre tid att komma igång.

   Mvh PB?

   Radera
  3. Hej PB?

   Kul att höra om dina erfarenheter. Efter bara en veckas cykling har jag insett att det är något jag kommer fortsätta med. Konditionen har blivit bättre, bilen kostar nästan ingenting och mijön mår bra av min nya vana. Fortsatt lycka till med att cykla :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Välkomna till cykla till jobbet klubben då! Cykel slår allt, menar då förstås en riktig cykel och inte en regeringssponsrad elcykel. Har själv cyklat varje dag i många många år.

  SvaraRadera
 5. Hej Kalkyl. Du har så rätt. Bilen har stått sen jag köpte min cykel. Cykling har helt enkelt blivit ett nytt stort intresse som jag älskar. Nu i efterhand borde jag investerat i en cykel för länge sen. Men bättre sent än aldrig. Tack för inbjudan till klubben :-)

  Ha en trevlig helg och tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera