onsdag 25 april 2018

Rapport Handelsbanken

Idag kom mitt näst största innehav Handelsbanken med sin delårsrapport. Tyvärr var jag på jobbet hela dagen och har inte hunnit titta närmare på rapporten. Jag jobbar även mycket de närmaste dagarna, så jag hinner inte kommentera rapporten närmare.  Kort sagt uppmärksammade jag att vinsten inte var så hög som förväntningarna, kostnaderna för investeringar mm har ökat, kreditförlusterna var låga, samt att konkurrensen har skärpts ytterligare. Handelsbanken kommer även satsa på att bolåneprocess kommer bli helt digitaliserat i framtiden, liksom marknaden i stort. Avsättningen till vinstandelsstiftelsen Oktogonen sänktes med 10 miljoner.

Även om inte Handelsbanken presterar så bra som jag hoppats på den senaste tiden tror jag aktien kan vara ett bra köp på dessa nivåer. Jag valde därför att öka på mitt innehav med ytterligare 200 aktier idag. Priset idag var 94.38 kr st. Pengarna kom främst från månadens lön men även lite från kassan. Nu framöver kommer jag vänta med några nya inköp till portföljen. Det kommer främst bli utdelningar som återinvesteras. Annars har mitt största innehav H&M gått riktigt fint den senaste veckan. Jag håller hårt i mina aktier och hoppas på fortsatt kursuppgång framöver. Jag ser även fram emot årets första utdelning från H&M som snart är här.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Vad tycker du om dagens rapport från Handelsbanken?8 kommentarer:

 1. Jag blev besviken på deras rapport kan man väl kort sagt säga. Hade tänkt äga bolaget mer långsiktigt men blev så att jag sålde av och äger bolaget endast via Industrivärden, känns som mindre risk än att direktäga bolaget. Kan mycket väl hända att jag kommer tillbaka till aktien igen, framförallt vid en krasch. Känner att det är långt in i konjunkturen, att jag kom in sent på aktiemarknaden och att bankerna pressas från flera håll. På börslunch från i veckan pratades det om att pressen kan kvarstå. Rent allmänt har jag avyttrat många bolag och kammat hem en del vinster och satsat på investmentbolagen investor, kinnevik, latour, svolder och industrivärden just nu samt castellum. Känner att jag vill bygga mer av en basportfölj just nu. Rätt eller fel får vi väl se :)
  Det lät som en riktigt låg och fin nivå att köpa SHB på iallafall!
  Du har en fin blogg som jag följt ett bra tag.
  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej Framtidsavkastaren. Ja det är ju en bra ide att äga Handelsbanken genom Industrivärden. Framförallt om man inte vill äga bolaget som ett enskilt innehav i portföljen :-) I dagsläget tycker jag att aktien är köpvärd på men det kan ju alltid bli billigare. Investmentbolag är en bra då man får både riskspridning samt aktiv förvaltning. Även jag gillar flera investmentbolag och det kommer bli fler investeringar i dem i framtiden. Tack för att du följer och kommenterar bloggen :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Även jag har tappat en del i Handelsbanken, men det svider inte vidare mycket ändå. Kursen kommer att repa sig, och det är bara att sitta still i båten. Jag har börjat vikta indexfonder gentemot aktier. Jag vill ligga 60% indexfonder, och 40& aktier (även om det är samma tillgångslag) Vidare fyller jag på med likvider och räntor nu.

  Poppa gärna förbi min sida, du är självklart väkommen.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Ja man får ha lite is i magen när det gäller aktiesparande. Men på lång sikt brukar det ge en bra avkastning. Indexfonder är en bra bas i sparandet. Lite buffert är aldrig fel det heller :-) Jag ska kika förbi din sida lite mer. Har vart jobb dygnet runt de senaste dagarna men snart är det ledighet igen.

   Ha det fint så länge :-)

   Vänliga hälsningar Slimis

   Radera
 4. Hej, lite sen kommentar men det är främst under helgerna det ges tid för rapporter för mig. Tror du är helt rätt på SHB. På dessa nivåer under hundringen känns det riktigt bra och de har rett ut problem förr. I grunden fortfarande mest välskötta banken även om konkurrenterna är på väg ikapp som alltid i högkonjunktur. Och visst, jag har också SHB som största svenska bankinnehav.

  SvaraRadera
 5. Hej Toscananext.

  Ursäkta här för sent svar. Min förhoppning är att banken även i framtiden kommer ge en bra avkastning till oss ägare. Idag ökade jag på mitt ägande. Men nu framöver kommer jag ta det lugnt att öka på mer. Tanken är att öka på ytterligare i Industrivärden och där finns också en hel del Handelsbanken. Håller nu tummarna för Handelsbankens framtid.

  Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 6. Jag har is i magen, är inte så orolig för Handelsbanken, även om medierna säger att de fått sitt anseende repat efter senaste rapporten. Jag har ökat i Handelsbanken på sistone, men som sagt: det är helt klart ett innehav som ligger på minus.

  Ibland skriver jag enskilda inlägg om politik och samhälle. Denna några rader om migrationspolitiken och det kommande valet.

  Blir man klok på det eller?

  Idag slog jag en ny milstolpe på 250 000:- med detta följer ett inlägg, men jag avvaktar några dagar.

  Hoppas att du har flyt, droppa gärna förbi min sida så jag ser att du lever :)

  MVH VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Läser alltid din blogg även om jag inte alltid kommenterar :-) Vad det gäller politik har jag inte valt att engagera mig så mycket. Jag följer politiken sam vad som händer men engagerar mig inte. Orsaken är att jag själv inte får rösta eftersom jag har utländskt medborgarskap. Jag har bott i Sverige hela mitt liv men valt att behålla mitt utländska medborgarskap. På så sätt slapp jag att mönstra när jag var yngre. Grattis till 250 000 kr. Det är kul att det går bra för dig nu :-) Jag hoppas det fortsätter positivt framöver :-) Jag ska kika förbi din sida så att du ser att jag lever :D

   Mvh Slimis

   Radera