fredag 20 april 2018

Utdelning Skanska

Idag kom äntligen min utdelning från Skanska in på kontot. Eftersom jag äger 250 aktier i bolaget och de betalar ut 8:25 kr per aktie innebar det en utdelning på 2062,50 kr. Många bäckar små :-)

Denna gång valde jag att återinvestera utdelningen i Latour. Sedan mitt sista inköp av investmentbolag har Latour gått sämre än Investor och Lundbergsföretagen. Latour är även mitt minsta innehav och därför behöver jag att öka på här. 20 st aktier köptes in för 94.50 kr st. Resterande utdelning hamnar i kassan till nästa inköp.

Annars har både Telia och Ericsson gått riktigt bra idag. Ericsson kom med en överraskande bra rapport och aktien står i skrivande stund ca 15% högre än gårdagens kurs. Även Telia är upp nästan 8%. Även om jag inte direkt äger något av dessa bolag så äger jag dem via mina investmentbolag samt mina indexfonder. Det är glädjande att se positiva signaler från dessa bolag då de haft mycket problem de senaste åren. Hoppas de kan fortsätta positivt framöver.

Med det vill jag önska alla läsare en trevlig helg.


Har du fått utdelning från Skanska idag? Vart placerade du dina pengar?

7 kommentarer:

 1. Roligt med din utdelning. Skrev precis hos Frihetsmaskinen :) Jag fick in 585:- från Skanska, och dessa gick direkt in på Ocean Yield. Solen skiner, och utdelningarna har börjat att bli alltmer större :) Första året har varit segast, andra segt men ok, tredje året börjar man se riktiga resultat :)

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Härligt att höra om dina utdelningar :-) Som du skriver rullar snöbollen lite fortare med tiden. Jag hoppas Ocean Yield blir bra för dig men även att dina andra bolag presterar bra framöver :-) Fortsatt lycka till med dina mål.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej Slimis, kan du snälla hjälpa mig med uträkningen på mitt senaste inlägg - är jag helt lost?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen. Såg att du hade fått bra svar på din fråga :-)

   Mvh

   Radera
 3. Hej Slimis,
  Det blev Latour för hela "krigskassan" fick dom för 93,25, inte så billigt förmodligen men Latour inhandlas för att stanna kvar i portföljen (6% nu) :-)

  Ha en bra dag!
  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev en skvätt Latour i IPS portföljen också, dom fick jag under 93.
   Tror att det kan bli ett mycket bra innehav på riktigt lång sikt.
   Den som lever får se :-)

   /Rille

   Radera
  2. Hej Rille.

   Jag tror Latour kan bli bra på sikt. Investmentbolaget var tidigare riktigt dyrt men nu är det iallafall en liten substansrabatt. Jag gillar framförallt exponeringen mot lite mindre bolag i deras portfölj. Håller tummarna att Latour kan skapa bra avkastning till oss båda två nu framöver :-) Precis som du skrev. Den som lever får se :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera