måndag 16 april 2018

Gjort en liten förändring i portföljen.

Idag valde jag att åter minska lite i H&M. För några dagar sedan köpte jag in 200 aktier för drygt 127 kr st. Det tog inte lång tid så valde Stefan Persson att ta rygg på min investering och ökade på sitt innehav. Plötsligt var aktien uppe i drygt 135 kr. Jag tog därför beslutet att åter minska lite i H&M. 200 aktier såldes för drygt 135 kr st. Främsta anledningen är att jag ligger så pass tungt exponerat mot bolag redan. Givetvis fortsätter jag tro på bolagets framtid, men i dagsläget känns 2000 aktier som en lagom exponering i portföljen. Jag äger ju även en hel del H&M genom mina indexfonder. Jag valde istället att öka på i Handelsbanken A. Ytterligare 200 aktier har köpts in för 99.42 kr st. I och med denna transaktion stärker jag mitt ägande i Handelsbanken men innehavet är fortfarande på plats 2 i portföljen. Resterande pengar efter H&Ms försäljningen placeras i kassan till kommande köp.

Med det fortsätter jag leta bra köplägen till min portfölj.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Har ni köpt eller sålt H&M den senaste tiden?

6 kommentarer:

 1. Snygg kortis där! Alla affärer som går med vinst är bra affärer.
  Fint att du visar SP vägen :-)

  /Rille

  SvaraRadera
 2. Hej Rille.

  Ja ibland blir det någon snabb affär. Många bäckar små :-)

  Ha en fin dag :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis,
   Sålde min lilla position i BillerudKorsnäs nu i morse efter rapport.
   Liten men naggande god "kortis", eller som du säger "många bäckar små":-)

   Önskar en Trevlig Helg
   /Rille

   Radera
  2. Hej Rille.

   Kul att det blev en bra investering på kort sikt :-)
   Hoppas du hittar något nytt attraktivt att placera pengarna i.

   Tack för kommentar och ha en trevlig helg du också :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Roligt att skriva lite igen. Vi verkar båda ha en förkärlek för Handelsbanken, och det är även där jag ökat på sistone :) Sålde dock mina Duni pga. en sluttande trend under några års tid nu, höjda priser på råvaror har gett bolaget en törn. Men istället köpte jag Ocean Yield, och bara på kort tid jag jag tillfälligt tagit tillbaka förlusten efter Duni.

  Jag tror nog att sparande och investeringar handlar om en sak: repetition; att upprepa det som fungerar till allt snurrar av sig självt.

  Keep It Up!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Jag gillar Handelsbanken främst för för deras imponerande historik samt deras förmåga att skapa aktieägarvärde över tid. De har även historiskt vart duktiga på att undvika kreditförluster och har även nöjda kunder. Tror att aktien kommer fortsätta prestera bra även i framtiden. Kul att även du gillar bolaget. Läste att du hade köpt in Ocean Yield. Har ärligt talat ingen koll alls varken på Duni eller ditt nya bolag. Men jag hoppas din investering blir bra på sikt :-) Jo precis som du skriver är sparande en ständig repetition. Med tiden växer pengarna och det går lättare med tiden då ränta på ränta effekten gör sin del.

   Tack för din kommentar och fortsatt lycka till med ditt sparande :-)

   Mvh Slimis

   Radera